Силни експлозии разтърсиха Лондон

Най-малко осем души са загинали. По последни данни ранените са около 40*
11 дек 2005 10:14,
Силни експлозии разтърсиха Лондон
Снимка: BBC
 Няколко силни експлозии избухнаха в склад за гориво в северен Лондон, съобщи BBC. Според очевидци огромни пламъци и дим изпълват небето, а прозорците и вратите на намиращите се в близост сгради са почернели.

Най-малко осем души са загинали, а десетки са ранени, съобщи телевизия Euronews. Официалните данни на властите първоначално сочеха за 56 ранени, от които четирима души в тежко състояние. По-късно бе съобщено за около 40 пострадали. Според полицията става въпрос за нещастен случай. Властите отрекоха случаят да е дело на терористи.

Не е уточнен и броят на експлозиите, въпреки че световните медии съобщиха за един мощен взрив и два вторични.

Взривовете са станали рано тази сутрин в терминала Бънсфийлд, който се намира на около 20 км от лондонското летище Лутън и в него се съхранява керосиново гориво за излитащите самолети.

Бънсфийлд е най-големият терминал за съхранение на гориво в региона, като е управляван от френския петролен гигант Total и отчасти притежаван от Texaco.

Причините за експлозиите засега са неизвестни. Силите за сигурност оглеждат мястото на инцидента, а движението по намиращата се в близост магистрала е спряно в двете посоки.

*Информацията е актуализирана към 15:30 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание