Депеш Мод стъпват у нас за трети път и за първи концерт

На път за концерти в Турция и Гърция, Дейв Геън, Мартин Гор, Андрю Флечър и екипът им, са минавали на два пъти през България; първите 3000 билета за концерта ще са на цена 25 лв.
13 дек 2005 15:58,
Депеш Мод стъпват у нас за трети път и за първи концерт
Най-скъпите билети за концерта на Депеш Мод през юни ще струват 50 лв. Снимка: Depechemode.com
Депеш Мод пристигат в България за трети път, както стана ясно от пресконференцията по случай концерта на легендарната група, дадена от организаторите СМЕ в столицата днес. Организаторите съобщиха много подробности, относно лайфа на англичаните у нас.

На път за концерти в Турция и Гърция Дейв Геън, Мартин Гор, Андрю Флечър и екипът им са минавали на два пъти през България. „ На тях много им хареса страната ни, но това е най-вероятно, защото минаха прекалено бързо от тук и нямаха възможност да я поопознаят“, пошегува се Димитър Ковачев – Фънки от София Мюзик Ентърпрайзис.

Компанията досега е помагала на музикантите по време на транзитните им пътувания през България.

Билетите за концерта на 21 юни на стадион Локомотив, който е част от световното им турне “Touring The Angel 2005-2006”, ще бъдат пуснати в продажба на 23 януари в билетния център на НДК и музикалните магазини в страната. Първите 3000 от тях са на промоционалната цена от 25 лева. Останалите ще са по 30 и 40 в зависимост от местата, като ще има и ограничена серия ВИП билети по 50 лева.

Цените са изключително ниски, като се има предвид, че в останалите дати на европейското им турне билетите варират на цени между 35-90 евро. Благодарение на спонсорите Vivatel и Tuborg, които ще поемат хонорара на групата, българските фенове ще бъдат зарадвани с посещението на съвременните законодатели в модерната музика.

Организаторите не споменаха размера на сумата необходима за хонорар, но споделиха, че той е съизмерим единствено с този на Металика, които забиха в Пловдив през 1999 г.

Концертът ще е част от фестивала Арена Музика, на които се очакват още известни имена, макар и от по-малък ранг. Подгряваща група все още не е оповестена, но от СМЕ заявиха, че „това няма да са Шеки енд дъ блъди бойс, Артерия или Нина Николина. Ще е някой, който е наистина подходящ“.

Депеш Мод ще пристигнат със собствена апаратура, включваща озвучаване и светлини, която е устойчива на всякакви метеорологични условия, като буря и дъжд. „Само цунами, ураган или потоп може да попречи на концерта, но както знаем тези бедствия не са често срещани по нашите географски ширини, така че няма страшно“, пошегуваха се от СМЕ.

Организаторите коментираха Ивайла Бакалова и фирмата и „Pick&More“, които първи се ангажираха с организацията на концерта. „Всеки може да намери телефона на мениджъра и да направи запитване, като след това се похвали, че провежда преговори. Във връзка с това трябва да кажем, че концерт на Ролинг Стоунс на поляна около Стара Загора няма да има, както някои хора вече обявиха".

Освен всичко това, СМЕ ще пуснат и билети за концерта на Роби Уилямс на 19 юли 2006 в Будапеща на касите на билетния център в НДК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание