Трети ден издирват мъж, изчезнал в Родопите

В издирването днес ще се включи и второ следово куче от Гранична полиция - Смолян
19 дек 2005 13:31,
Трети ден издирват мъж, изчезнал в Родопите
Спасителни екипи и местни жители трети ден продължават издирването на Кемал Пашелиев от родопското с. Гълъбово. Снимка: Булфото
Спасителни екипи и местни жители трети ден продължават издирването на Кемал Пашелиев от родопското с. Гълъбово, община Баните, съобщиха от кметството.

В издирването днес ще се включи и второ следово куче от Гранична полиция - Смолян. Мъжът е в неизвестност от събота следобед, когато за последно е забелязан да върви пеш по пътя от Вишнево към Гълъбово.

Очаква се днес следобед да бъде отворен пътят до двете хижи в местността "Хайдушки поляни", в които вчера останаха блокирани група туристи и работници.

Обявеното бедствено положение в община Баните днес ще бъде отменено, тъй като обстановката се нормализира, информира кметът на общината Райчо Данаилов. Снежната покривка в района на Баните достига 110 см.

Част от затворените вчера от снега пътища в общината вече са проходими, без пътна връзка остават около пет селища.

С прекъснато електричество са шест села в областта, но до края на деня се очаква да бъде възстановено електрозахранването им, съобщиха от Гражданска защита.

Затворени остават пътищата до Мугла, Вълчан, Турян, Крайна, Козарка, Оградна и участъкът Загражден - Белица. В разчистването на пътя за Мугла се включва и верижен трактор на Гражданска защита, тъй като една от почистващите машини е затънала по трасето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание