Слави Трифонов все пак го добута до Евровизия

Сагата за Евровизия отбеляза точка за шоумена, който се класира за конкурса, след като Марин от Стар Академи се оттегли
9 фев 2006 19:46,
Слави Трифонов все пак го добута до Евровизия
Слави Трифонов не се изказа ласкаво за българския конкурс за Евровизия, след като бе спрян от журито. Снимка: Булфото

Драмата около Слави Трифонов за участието му в конкурса за избор на българска песен за "Евровизия" приключи в полза на гологлавия шоумен.

Слави Трифонов и Софи Маринова с изпълняваната от тях песен "Любовта е отрова" се класираха, след като късно в четвъртък бе оттеглена от участие в конкурса песента "Невъзможна тишина" в изпълнение на Мариана Пашалиева и Марин Йончев, съобщиха от БНТ.

В декларация до телевизията оперната певица Пашалиева заявява, че причината за оттеглянето на песента е несъгласие за участие в конкурса от страна на Марин Йончев - победител в „Стар Академи“.

Поп-певецът Дони, който в момента завършва преговорите да стане продуцент на Марин, заяви за Dnes.bg, че е посъветвал 18-годишния талант да се откаже от по-нататъшно участие.

Според Дони не е подходящо Марин да започва кариерата си с дуетно изпълнение и има опасност публиката да го запомни като тематичен оперен изпълнител.

„Съмнение за безпристрастността на журито е друга причина, заради която посъветвах Марин да се откаже“, каза още Дони.

„Всички помнят как с Нети отпаднахме миналата година от конкурса, именно заради журито. А нашата песен и тази на Слави Трифонов тогава бяха сред тези, които определено бяха сред запомнящите си“, добави певецът.

През 2005 г. Дони и Нети попаднаха сред 24-те песни за финала с парчето „Покажи ми“, но на второто конкурсно пресяване, бяха изключени от журито.

Не е ясно обаче дали и при оттеглянето на Марин, Слави Трифонов ще пожелае да участва в конкурса, след толкова странни стечения на обстоятелствата.

Още повече, че в шоуто си в сряда вечер Трифонов категоризира конкурса ката „чекия“.

До това развитие на нещата се стигна, след като на 7 февруари Ваня Костова оттегли от участие в конкурса изпълняваната от нея и от сина й Боян Михайлов песен "Мерак".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание