Баба от Варна с 3 години условно за продажба на дрога и бой на полицаи

Варненският окръжен съд наложи условната присъда на 70-годишната жена не само за опита й да продава хероин, но и за нанасяне на лека телесна повреда на трима полицаи, опитали да я задържат
6 мар 2006 17:43,
Баба от Варна с 3 години условно за продажба на дрога и бой на полицаи
Агресивната баба се отърва с тригодишна условна присъда. Снимка: Корбис
Варненският окръжен съд /ВОС/ наложи условна присъда за срок от 3 години "лишаване от свобода", отложена с 5-годишен изпитателен срок, на Златка Атанасова от Варна за опит да продаде дрога, за нанасяне на лека телесна повреда на трима полицаи и за препятстване на дейноста им, съобщиха от пресцентъра на съда.

70-годишната жена беше призната за виновна, че на 11 май миналата година е държала 0,029 грама хероин за 1,45 лв и направила опит да го продаде на наркозависим.

За това престъпление съдът й наложи условна присъда - 3 години лишаване от свобода, отложена с 5 годишен изпитателен срок.

При задържането Златка е оказала сериозна съпротива на тримата полицаи, участвали в акцията, допълват от съда. Освен че ги е ругала и отправяла клетви, Атанасова ритала, хапала и блъскала служителите на реда.

Съдът призна вината на бабата за нанесената средна телесна повреда на всеки един от тримата полицаи и й наложи наказание за всяко едно от деянията по 3 месеца лишаване от свобода, отложено с 3-годишен изпитателен срок.

Варненският окръжен съд уважи в пълния им размер исковете на тримата полицаи и осъди Златка Атанасова да заплати на всеки полицай по 500 лева обезщетение за претърпени неимуществени вреди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание