Затворник преби бившия петролен магнат Михаил Ходорковски

Собственикът на Юкос е бил нападнат докато е спял, настанен е в болница
15 апр 2006 17:52,
Затворник преби бившия петролен магнат Михаил Ходорковски
От най-богатия руснак, Ходорковски се превърна в най-известния затворник. Снимка: АП
Бившият петролен магнат Михаил Ходорковски е потърсил лекарска помощ, след като един от съкилийниците му го нападнал посред нощ, съобщава АП.

Адвокатът на Ходорковски- Юри Шмид, разказва пред агенцията, че клиентът му е бил нападнат докато е спял от друг затворник, който имал ръчно изработен нож.

Спорд Шмид, клиентът му се е събудил с окървавено лице и лекарите са открили няколко фрактури.

Управата на затвора обаче отказва да започне вътрешно разследване по случая, защото смята, че става дума само за обикновен спор между затворници, завършил с няколко драскотини.

Всички опити на адвокатите на Миахил да го извадят от затвора преждевременно за добро поведени, остават напразни, защото това е третият му случай на нарушаване на правилата зад решетките.

Предишните два пъти Ходорковски трябваше да лежи в карцера за притежание на документи, разясняващи правата на затворниците, както и за това, че е пил чай на забранено място .

Михаил Ходорковски се превърна от най-богатия човек в страната си в най-известния затворник, след като бе осъден да излежи 8 години зад решетките на затвор в Сибир за финансови измами и укрити данъци в особено големи размери.

Той ръководеше нефтената компания Юкос и според някои наблюдатели в Москва, делото срещу него е започнало най-вече заради амбициите му да влезе в политиката.



Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание