Рокфест за 4 млн. евро ще разтърси Варна

Билетите за фестивала "Monsters of rock", който ще се проведе от 1 до 9 август в морската ни столица, са по 160 лева
7 май 2006 16:13,
Рокфест за 4 млн. евро ще разтърси Варна
За мероприятието ще се построят общо 4 сцени под Аспаруховия мост. Снимка: Булфото

Около 4 000 000 евро ще струва българското издание на фестивала "Monsters of rock", а билетите за всичките концерти ще се продават по 160 лева.

Това заяви пред журналисти в Каварна Неди Крос от продуцентската компания, която е основен организатор на първия подобен музикален фестивал в Източна Европа.

Българският фестивал ще се проведе от 1 до 9 август във Варна и в него ще участват 74 рок групи от цял свят. От 3 до 7 август ще бъде направен опит за световен рекорд за непрекъснато свирене в продължение на 101 часа, отбеляза Крос.

Участниците във фестивала ще се качват един след друг на 3 големи и 1 малка сцена в къмпинг с площ 650 декара под Аспаруховия мост. 780-те музиканти ще нощуват в 3 хотелски кораба, а ще бъдат извозвани от Германия със специален самолет.

Повечето от съставите, които са легенди на рока, ще се изявяват и в паралелния фестивал в Хамбург.

В опита да бъде атакуван рекорд в книгата на Гинес ще участват групи като Motorhead, Fear Factory, Soulfly,  Sodom, Judas Priest, Morbid Angel банди от САЩ, Австралия, Япония, Русия. Според Крос, рекордът за непрекъснато свирене на рок е 181 часа и поставен в Англия. Постижението е компилирано с участието на музиканти от различни места в страната.

"Искам да съберем фенове на рок музиката не само от България, но и от Румъния, Турция, Гърция, Украйна, Сърбия и Черна гора. Реално фестивалът може да бъде посетен от 20 000 души, но аз си мечтая за 100 000", каза Крос.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание