Полицаи пазят ромски квартал след масов бой, стрелба и жертва

До инцидента се е стигнало, след като деца от две фамилии в пловдивския квартал "Столипиново" се скарали, а след намесата на възрастните се е стигнало до побой и стрелба
10 юни 2006 16:57,
Полицаи пазят ромски квартал след масов бой, стрелба и жертва
Ситуацията в квартала е овладяна и, за да не се стигне до нови конфликти, ще има засилено полицейско присъствие. Снимка: Булфото
В Пловдивския квартал "Столипиново" е въведено засилено полицейско присъствие след масовия бой снощи, при който жена беше простреляна и почина. Това съобщи пред журналисти днес комисар Ангел Рангелов - началник на областна дирекция "Полиция".

При скандал между два ромски рода снощи се е стигнало до масово сбиване между членове на фамилиите, последвано със стрелба. При инцидента е била ранена в крака и по-късно е починала от загуба на кръв В.Р. на 55 години. В болница е бил настанен 31-годишният Н.П., прострелян в гърдите.

Той е бил приет в болница с опасност за живота, но състоянието му е било стабилизирано. Леки наранявания са получили още 7 лица , а в шесто РПУ са доведени осем мъже, задържани от пристигналите на място полицаи и служители на специализираното охранително подразделение на полицията.

До инцидента се е стигнало, след като деца от двете фамилии се скарали. След намесата на възрастните се е стигнало до побой, уточниха от полицията. По време на скандала член на едната фамилия е стрелял с газов пистолет. Мъж от другата фамилия е произвел изстрели с боен пистолет и е ранил три лица като най-тежко ранената жена по-късно е починала.

Комисар Ангел Рангелов поясни, че ситуацията в квартала е овладяна и, за да не се стигне до нови конфликти, ще има засилено полицейско присъствие. Той благодари на депутата от ДПС Фикрет Сипетчи, който е отишъл на мястото на инцидента и е съдействал за потушаването на конфликта. Вече са проведени срещи с неформалните лидери на местната общност. Иззети са оръжията, с които се е стреляло, събрани са веществени доказателства, уточни комисарят.

Фикрет Сипетчи каза, че ще инициира среща с министъра на вътрешните работи Румен Петков за обсъждане на ситуацията в квартал "Столипиново", населен с представители на етническите малцинства. Според депутата е необходимо да бъде засилено присъствието на полицията в този район, тъй като служителите на реда изпълняват "героична мисия" в този квартал. Той призова местната власт да се ангажира по-енергично с проблемите в района.

"За съжаление това е още един пример на една немотивирана агресия и жестокост при битови скандали и инциденти", коментира главен комисар Валентин Петров- директор на главна дирекция "Полиция", който също присъства на пресконференцията.

Прокурорът от Окръжна прокуратура Пенка Богданова заяви пред журналистите, че служителите на полицията са свършили голям обем работа за кратко време като са събрали много доказателства за разкриване на обективната истина за инцидента. Тя добави, че в рамките на 24 часа прокуратурата ще прецени за кои лица ще поиска от съда вземане на най-тежката мярка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание