Скромен ди джей се опълчи на легендарните Guns’N’Roses

Един от най-чаканите концерти на Роскилде, този на легендите Guns’N’Roses, се превърна в истинско изпитание за събралите се над 60 000 фена на Ориндж Арена
30 юни 2006 16:14,
Скромен ди джей се опълчи на легендарните Guns’N’Roses
Аксел Роуз във вихъра на Роскилде. Снимка: Rоckphоto
Александър Иванов и Кирил Христов, специални агенти на Dnes.bg в Роскилде, Дания

Един от най-чаканите концерти на Роскилде, този на легендите Guns’N’Roses  в четвъртък вечерта, се превърна в истинско изпитание за събралите се над 60 000 фена на Ориндж Арена.
 
Концертът на Гънс, от чийто оригинален състав присъстваха само Аксел Роуз и кийбордистът Дизи Рийд, закъсня с цели 50 минути. По принцип всички концерти на фестивала започват и завършват абсолютно по график, и всяко отклонение е недопустимо.
 
Английски фен от публиката сподели, че е бил на фестивала Донингтън преди няколко седмици, където Гънс не са искали да свирят, тъй като сцената била „прекалено мръсна”. В края на краищата те се появили, но за едва няколко песни.
 
Очакването на публиката в Роскилде обаче бе възнаградено, тъй като групата заби концерт, който продължи точно 3 часа и половина.
 
Въпреки че видимо напълнелият Аксел е загубил харизмата си от времето, когато Гънс ”управляваха света”, това не му попречи да се отдаде като за последно на феновете си, като дори подмяташе иронични забележки към себе си.
В самото начало той се обърна към публиката с „Не ви чувам, Швеция”, което беше логично, тъй като Швеция се намира на около 100 километра от Роскилде.
 
Сетлистът на групата включваше и няколко нови песни наред с класиките като „November Rain”, “Welcome to the Jungle”, “Knockin on heavеns door”.
Това бяха “The Blues”, “Better” и не чак толкова новата вече “Oh, My God”. Липсата на Слаш бе компенсирана от Рон Тал (от бандата „Bumblefoot”), който изсвири цялата “Don’t Cry” сам на китара, а публиката пееше останалото.
 
В същото време на Метропол Арена, която е мястото за електронни купони на Роскилде, явно също й бе съдено да събере доста хард публика.

Колкото и да е странно, на хаус партито, водено от сравнително неизвестния местен резидент DJ Nicka, беше пълно с рок фенове, които явно се бяха пренасочили от Аксел.

В един момент поизпразнената Метропол Арена се напълни до краен предел, с над 20 000 души.

Пънкари, рокаджии и хаус маниаци подскачаха заедно на музиката на DJ Nicka, като истинска истерия настъпи на ремиксите на „Hung Up” на Мадона и „Jump arоund” на House of Pain.

По-късно днес, през втория ден от музикалната част на фестивала, са концертите на легендатата Боб Дилън, Lady Sovereign и още супер звезди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание