Български мечки станали музи на немска писателка

Немска писателка ще се вдъхновява от пейзажа в Рила и "танцуващите" мечки от парка в Белица
8 сеп 2006 17:17,
Български мечки станали музи на немска писателка
Немска писателка се вдъхновява от български мечки. Снимка: Булфото

Младата немска писателка Юли Це, посланик за защита на животните при фондация "Четири лапи", ще изкара няколко седмици от средата на септември в парка за реадаптация на танцуващи мечки в Белица.

Авторката планира да работи върху новия си роман, вдъхновена от впечатляващия пейзаж на Рила планина и наблюдението на вече 20-те освободени бивши "танцуващи" мечки, които се връщат към естествения си начин на живот.

"Този, който иска да пише, трябва да разбира хората. Този, който иска да разбира хората, трябва да знае  какво представлява животното. Този, който иска да знае какво представлява едно животно, трябва да разбере природата. Този, който разбере природата, се приближава към себе си. А този, който е близко до самия себе си, ще почувства рано или късно желанието да се изрази. Например чрез писане", е обяснила Юли Це очакванията си за престоя в българския център за защита на мечките.

Юли Це убеждава не само като обществено-политически ангажирана авторка, тя успява да създаде изключителна връзка между изисканата литература, хумора и рефлектираното отношение на човека и животното,  заявява д-р Марлене Вартенберг, управител на "Четири лапи" в Германия, цитирана от представителите на фондацията за България. Оттам организират среща-разговор с немската писателка на 20 септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание