Папата разгневи мюсюлмани

Светият отец цитирал думите на византийски император от 14-ти век, според когото пророкът Мохамед донесъл на света само лоши и нечовешки неща
15 сеп 2006 10:14,
Папата разгневи мюсюлмани
Светият отец цитирал думите на византийски император от 14-ти век, според когото пророкът Мохамед донесъл на света само лоши и нечовешки неща. Снимка:АР

Със свое изказване по време на лекция в Регенсбургския университет папа Бенедикт XVI предизвика остра критика от страна на представители на ислямското вероизповедание, съобщи DW.

В речта си в Регенсбург Светият отец бе цитирал думите на християнско-византийски император от 14-ти век, според когото пророкът Мохамед донесъл на света само лоши и нечовешки неща.

Изказването бе осъдено от представители на мюсюлманите в Германия, както и от мюсюлмански лидери и анализатори в Пакистан.

В отговор на това говорител на Ватикана заяви, че папа Бенедикт XVI  не е имал намерение да обиди мюсюлманите или да прави оценка на исляма, а по-скоро е отправил въпрос към мюсюлманската религия за връзката й с разума и насилието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание