Десните: Първанов си позволи своеволие, характерно за тоталитарен вожд

Според ОДС и ДСБ президентът прави опит да контролира свободното журналистическо слово
11 окт 2006 12:54,
Десните: Първанов си позволи своеволие, характерно за тоталитарен вожд
Днес пред журналисти в парламента представители на ОДС и ДСБ оповестиха изявление по повод освобождаването на журналиста Иво Инджев от bTV. Снимка: Булфото

Според парламентарните групи на ОДС и ДСБ президентът прави опит да контролира свободното журналистическо слово и това издава страх и отмъстителност.

Днес пред журналисти в парламента представители на двете групи оповестиха изявление по повод освобождаването на журналиста Иво Инджев от bTV, в което се заявява, че президентът Георги Първанов си е позволил своеволие, характерно за вожд на тоталитарна държава.

Той принуди ръководството на bTV да освободи журналиста Иво Инджев, защото си позволи да зададе въпрос за имотното му състояние, пише в изявлението.

Направи го след недопустим натиск и заплахи за отнемане на лиценза на частната телевизия и то в качеството си на един от кандидатите в президентската кампания, се заявява там.

Според ОДС и ДСБ този факт е скандален и буди тревога за състоянието на българската демокрация.

Парламентарните групи на ДСБ и ОДС призовават всички депутати с демократични убеждения и българската демократична общественост за солидарен отпор срещу "произвола на Георги Първанов и силите, угрижени за неговото преизбиране", завършва изявлението на групите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации