Публикуваха последния материал на Политковская

Последният материал на Политковская разказва за изтезанията, на които са подложени чеченци в Грозни
12 окт 2006 11:31,
Публикуваха последния материал на Политковская
Една от версиите на следствието е, че убийството на известната руска журналистка е свързано с професионалната й дейност. Снимка: AFP

В днешния си брой руският всекидневник „Новая газета“ публикува последния незавършен материал на Анна Политковская. В същия брой са публикувани и снимки към друг материал на известната руска журналистка, която тя е планирала да напише.

Последният материал на Политковская разказва за изтезанията, на които са подложени чеченци в правоохранителните органи и изправителните учреждения. Журналистката цитира писмо на чеченеца Беслан Гадаев, в което той разказва как служители на правоохранителните органи в Грозни са го били, измъчвали с ток и слагали на главата му пакет, за да не може да диша. Целта била да даде самопризнания за няколко убийства, които не е извършил.

Според информация, до която се е добрала Политковская, изтезанията над Гадаев се доказват и от медицински свидетелства.

На публикуваните фотографии в „Новая газета“ се предполага, че са заснети действия на сътрудници на една от чеченските силови структури. Според информации на вестника те са заснети как измъчват двама млади мъже.

Анна Политковская беше убита на 7 октомври тази година . Една от версиите на следствието е, че убийството на известната руска журналистка е свързано с професионалната й дейност .

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание