Секват ни глътката от съботната вечер

От 22.00 в събота до 22.00 в неделя се спира продажбата на алкохол; Две хиляди полицаи охраняват изборите в София
21 окт 2006 10:35,
Секват ни глътката от съботната вечер
От 22.00 ч. днес до 22.00 ч. на 22 октомври продажбата на алкохол e забранена. Снимка: Булфото
От 22.00 ч. днес до 22.00 ч. на 22 октомври се забранява продажбата на алкохол в цялата страна във връзка с президентските избори в неделя.

Забраната не се отнася за обществени заведения, в които ще се провеждат семейни и обредни ритуали /сватби, кръщенета и тъжни обреди/, както и за продажба на бира и спиртни напитки на едро.


1933 полицаи ще следят за сигурността в София по време на президентските избори, съобщи шефът на "Охранителна полиция" в столицата Георги Златков. Униформените в деня на вота ще са 1434; оперативен състав - 499; патрулиращите автомобили ще са 176.

Георги Златков уточни, че 297 са изборните места в столицата, където има разположени 1 425 секционни избирателни комисии.

Още от вчера оръжейните магазини, складовете за оръжие и стрелбищата са запечатани. 47 са магазините и 8 стрелбищата, които няма да работят около изборите. Шест лаборатории с йонизиращо лъчение също са затворени, 86 селскостопански аптеки и складове с химикали са запечатани.

До 18.00 ч. утре в областните дирекции на полицията ще се издават удостоверения за гласуване.

Пет хиляди лева ще е глобата за физически и 10 хиляди лева - за юридически лица, които извършват агитация в деня на изборите.

Засилена ще бъде охраната на ГД "ГРАО", където се подготвят, обработват, отпечатват и експедират избирателните списъци.

Със заповед на Областния управител на гр.София е ограничен престоя, паркирането и движението около НДК, РИК и ЦИК в столицата.

В цялата страна на пълен работен ден в събота и неделя са звената за издаване на документи за самоличност.

Гражданите, на които личните карти и валидни лични (зелени) паспорти са изгубени или откраднати, както и на тези, чиито заявления за издаване на лична карта са в процес на обработка, ще могат да упражнят правото си на глас.

На всеки гражданин, който пожелае това, в зависимост от конкретните възможности ще се ускори издаването на заявената от него лична карта или ще му бъде издадено удостоверение за загубен, откраднат или унищожен документ за самоличност (лична карта или граждански паспорт), което да послужи само пред секционната избирателна комисия в деня на изборите.

За тази цел гражданите от утре до 15 часа в изборния ден трябва да подадат лично молба в полицията. В изборния ден до 17.00 ч. ще се подават молби само в областните дирекции на полицията и във всички столични РПУ-та.




Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание