Старата песен на нов глас: „Атака“ пак видя конспирация

Сидеров и Шопов смятат, че резултатът е манипулиран и неистински
22 окт 2006 23:52,
Старата песен на нов глас: „Атака“ пак видя конспирация
ДПС е антиконституционна партия, не се стърпя да каже Сидеров. Снимка: Булфото

Добър вечер, скъпи братя и сестри българи, от цялата страна и чужбина, които ни подкрепиха.

Това бяха встъпителните думи на кандидата за вицепрезидент от „Атака“ Павел Шопов на пресконференцията в международния пресцентър в НДК.

Благодарим на тези, които разбраха, че водим битката за България, за спасяването й и за това да се върнем тук. И на тези българи, които скоро ще разберат, че това е така.

И на тези, които няма да разберат, но които в крайна сметка остават да тежат на съвестта си, може би защото така им отърва, и защото те участват в мръсното петно, което ни обръща в последните години, заяви Шопов.

В България настава нов етап, има ново протиовостоене. Може би сега започва истинската промяна и преход. А не този фалшив криминален преход досега, от който едни се обогатиха, а други загубиха. Оттук нататък делението на леви и десни, пембяни, зелени, сини, оранжеви вече не е в сила. Демаркацията е между тези, които са българи, които искат да поведат България към по-добро, и онези, които я докараха дотук, заяви кандидатът за вицепрезидент.

Според него има хора, които са разбрали, при създаването на „Атака“, че предстои нова битка на това разделение. Те противостоят на нас по един радикален, негативен и злостен начин, заяви Шопов.

Ние направихме уникална кампания – която беше основана на живата връзка с хората, проведохме десетки срещи с десетки хиляди хора, за да ги чуем, очи в очи, да бъдем близо до техните проблеми и дневния ред в българското общество, каза още той.

По думите му другите политици са неглижирали този тип кампании. От 91-92 година никой не е правил такава скромна кампания, различна от пищната и разюздана, каквато другите правят от години насам. Кой им плаща билбордовете и клиповете по медиите, плакатите? Тава излиза от джобовете на българския гражданин, заяви емоционално Шопов.

Според Шопов досегашният президент е получил насрещната цена за това, че си е продал душата.

Той получи подарък - стотици автобуси, които прекосиха границата за този факт. Той получи тази цена, във вид на гласове и гласуващи в съседна нам чужда държава. В Анкара, Истанбул, където уж българи, забравили български, гласуваха там за българския президент, продължи Павел Шопов.

Според него това навежда на мисълта, че вотът е силно етнически. Това в голяма степен определи резултата на Първанов, каза Шопов и допълни: „Но ние не сме сигурни, че това е резултат“.

Предвид нашето преброяване, получаваме много различни данни. Мастити социолози обработват общественото мнение. Готвеше се и се осъществи голяма манипулация в изборния резултат, който е показван в момента. Има индикации, че това е така, както го казваме. Нека не приемаме настоящия резултат за истински, добави Шопов, давайки думата на лидера на партията.

Тук съм, в тази зала, обект на журналистическо внимание, защото тук ме изпратиха гласовете на над 600 000 българи. Колко са те, ще видим след истинското преброяване – сигурно са повече, заяви Сидеров.
 
Обиколихме цяла България, всички областни градове, градчета и села, където не бе стъпвал политик. Там животът няма нищо общо с това тук – със суетата и прожекторите. Там животът е друг, там са отговорни управниците, каза лидерът на „Атака“.

Аз не мога да разбера умуванията - какъв бил вотът, протестен ли, радикален ли... Той е глас за някой, в който си видял олицетворение на битката на народния суверенитет, допълни той.

По думите му, на много управници би било изгодно народът да е стадо, което се лашка.

Като сегашният президент, който каза, че имало дефицит на справедливост. Да, има такъв, и ние го виждахме с очите си по време на цялата обиколка. Но ние ще продължим да се срещаме с хората и по-нататък. Тук въпросът е откъде идва дефицитът на справедливост, продължи Сидеров.

Това не е природно явление, не е тайфун, не е пролетен дъжд, това е  нещо, което зависи от управниците. Затова тръгнах на изборите, обвинявайки сегашния държавен глава, както и правителството, което той състави и конструира до подробности. Да не говорим за ДПС - партия, която е антиконституционна според нас. Хората знаят и виждат кой ограбваше България, каза още лидерът на „Атака“.

Липсата на дефицит на справедливост има много конкретни параметри - това са параметрите на разбиването на българската държавност, параметрите на разбиването на системата за сигурност, хилядите предприятия, продадени за жълти стотинки, продадени по време на Вашия мандат, на Вашия продължителен петгодишен мандат, през който Вие не се обадихте нито веднъж, за да кажете „Тази сделка, която сега става, е много лоша, защото ощетява българската хазна примерно с 600 млн. долара или 800 млн. долара“, каза Сидеров, обръщайки се към своя изборен конкурент Георги Първанов.   

Такава по думите му е била сделката с външния дълг. Според лидера на Атака президентът на страната е длъжен да се намесва винаги, когато вижда несправедливости - именно за да няма дефицит на справедливост.

 Според Сидеров президентът е трябвало да реагира на „лошата сделка“, направена от „юпито Милен Велчев“ с външния дълг, за което Първанов е имал експертното мнение от своите икономически съветници.

 „Аз знам лично от съветници на днешния г-н президент, че те са критикували тази сделка, те са му поднесли информация за нея и той не обели дума“, допълни Сидеров.

Той заяви още, че не би се кандидатирал за президент, ако не е смятал, че Първанов има прегрешения към народа заради това свое мълчание. „Аз не критикувам ей така, заради спорта“, заяви лидерът на Атака.

Виждам как той си мълчи, когато ограбват България, разбиват сигурността на България. Виждам как си мълчи, когато негови приближени, хора, които лично е поставил на власт, дал им е орден Стара планина, ограбват хазната с обръч от фирми, каза още Сидеров, уточнявайки, че има предвид Ахмед Доган.

За какво точно му даде президентът Първанов орден Стара планина на лицето Ахмед Доган?“, запита Сидеров. „Да не би за това, че обръчът от фирми на Доган източи държавния резерв? Нима за това се полага орден Стара планина? Не се ли полага съд и присъда, г-н президент? За това, че Ахмед Доган занесе оня списък в турското посолство през 92-ра година и застраши живота и сигурността на редица български служители от системите за сигурност?“

Или пък г-н Доган плучи орден Стара планина заради това, че кани на конгресите на своята партия водещи политици от Анкара, както и водещи шефове на служби от Анкара, които буквално му диктуват какво да прави?, продължи с питанията си Волен Сидеров. 

Кандидат-президентът хвърли ръкавица на Първанов, очаквайки директна вербална среща с него в предстоящата седмица, за да се опита да получи отговор на своите въпроси.

Първанов на практика обвинява няколкостотин хиляди българи в това, че те дават радикален вот. А аз пък се радвам, че все повече българи се събуждат от сън и започват да осъзнават нуждата от изграждане на една национална имунна система, която да бъде защита срещу процесите на дебългаризация, срещу процесите на прилагане на двойни стандарти спрямо българите, срещу процеса на агресивна и нагла ислямизация, която върви в България и която е пред очите на всички властимащи, каза още Сидеров.  

Като пример за споменатото политическо бездействие на Първанов той даде още мълчанието му за сделката за БТК, която е продадена „по безумен начин“. По думите на Сидеров всички управляващи досега са вършели едно и също - брокерска дейност, с която са разпродавали на безценица държавните активи, докато всички финансови параметри в икономическата политика са се определяли „от поредния чиновник на Международния валутен фонд“.

В края на пресконференцията представител на “Ромска информационна агенция” взе микрофона и каза, че много роми са гласували за Сидеров и допълни “много хора от ромски произход виждат надежда във вас”. Сидеров благодари на циганите, които са го подкрепили и каза, че е разговарял с лидери на цигански общности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание