Британците в шок, българска измет щяла да нахлуе при тях

The Sun пусна материал за страха на британците, че след 1 януари наши и румънски престъпници ще залеят страната; България била спечелила прозвището „Тайланд на Източна Европа“ заради секстрафика у нас
2 ное 2006 11:43,
Британците в шок, българска измет щяла да нахлуе при тях
Над 173 поръчкови убийства са останали неразкрити в България, пише The Sun. Снимка: Булфото

Мария седна трепереща на матрака, върху който е била принудена да прави секс с безброй мъже.

Червенокосото момиче бе продадено като животно по-рано тази година на репортер на британския таблоид The Sun, работещ под прикритие в Румъния.

След като вестникът спаси 28-годишната Мария от ужаса, продължил цели 4 години, тя заяви: „Даваха ми само храна и цигари. Няколко пъти бях жертва на групово изнасилване“.
 
„Това беше ужасяващо изживяване. Третираха ме като животно“, казва още тя пред The Sun.
 
Вестникът разкри, базирайки се на изтекла правителствена информация, че Великобритания очаква увеличение на престъпността при влизането на България и Румъния в ЕС на 1 януари 2007 година.
 
Властите в страната се опасяват, че безмилостни и безскрупулни престъпници като тези, продали Мария, са готови да нахлуят във Великобритания.

Вестникът писа преди дни, че четири от пет престъпления, свързани с обири на банкомати, са дело на румънци. От един от обраните банкомати в Лондон гангстерите успели да приберат 640 000 лири, но бяха заловени от полицията.

Обирът става посредством поставяне на специални устройства на кеш машините, върху които дори стои надпис, предупреждаващ клиентите да внимават за измамници.

Когато жертвата използва банкомата, устройството записва данните на картата, а камера записва пинкода. За секунди информацията се изпраща на компютъра на престъпниците, които изработват фалшива карта.
 
Нелегалните имигранти са принудени да поставят такива устройства на банкоматите, за да се отплатят на мафиотите за това, че са ги вкарали незаконно в страната.
 
Съществуват опасения, че от 1 януари, заедно със законните работници и туристите, на Острова ще нахлуят и много престъпници от двете държави.

Британският министър по имиграционните въпроси Лиам Бърн и министърът по европейските въпроси Гоф Хун са съставили доклада, до който вестникът се е добрал, и са го изпратили на премиера Тони Блеър и шефовете на MI5 и Скотланд ярд.
 
Секс трафикът на млади момичета като Мария е изключително печеливш бизнес в България и Румъния, пише още The Sun.

Хиляди като нея са жертва на побои и изнасилвания, след което мафиотите ги продават и момичетата работят като проститутки по улиците в Лондон, Манчестър и Глазгоу, както и в много други европейски градове.

Долнопробната секс търговия в България й спечели прозвището „Тайланд на Източна Европа“. 

Мафиотите в бившата комунистическа страна продават бебета на отчаяни чужденци, които не могат да имат свои деца.

Престъпниците освен това пласират хероин, произвеждат амфетамини, продават фалшиви цигари и алкохол, и крадат коли 

Тази ужасно доходна търговия се извършва от българската мафия, която си осигурява мълчанието на конкуренти и критици чрез заплахи.

Преди година един от най-богатите българи – банкерът Емил Кюлев, който имаше връзки с мафията, бе разстрелян в колата си в София, пише The Sun.

От 1992 година насам над 173 поръчкови убийстваповечето извършени посред бял ден, са останали неразкрити

Престъпността процъфтява, частично поради много ниските заплати в бедните части от България – само 100 лири месечно. 

Корупцията е навсякъде, а подкупването на полицаи и митничари е всекидневие.

Началник Дейвид Джонстън от Metropolitan Police работи с българската полиция от 2 години.

Той не крие, че идват опасни времена. Негов скорошен коментар гласи: „Мафията в България в момента е в действие и скоро ще видим тези хора тук“. 

Мафията намери място в двете балкански страни в края на 80-те години, когато падна Берлинската стана и те отрязаха връзките си със Съветския съюз.
 
Веднага, след като комунистите слязоха от власт, престъпниците взеха контрола над свободния бизнес и очевидно това е било успешно. Скоро те започнаха да търгуват с наркотици, хора и да се занимават с измами. 
 
Огромните им приходи разпалиха корупцията.

Българинът Тихомир Безлов от Центъра за изучаване на демокрацията казва: „През 1989 година нямаше организирана престъпност, но пък ние разрушихме структурите, които биха могли да се справят с нея. Сега имаме групи от престъпници, които правят милиони евро годишно чрез кражби на коли, трафик на наркотици с колумбийците, както и трафик на хора“.
 
И двете страни направиха усилия да подобрят борбата срещу престъпността, но бяха предупредени да засилят разследването на корупцията по високите етажи на властта.
 
Говорителят на британското вътрешно министерство обяви преди два дни, че борбата с организираната престъпност е „топ приоритет на правителството“.

Едно нещо е сигурно – следващата година ще видим колко успешна е била тя, завършва The Sun.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание