Трънски села влизат в Европа с телефони-манивелки

Всеки път, когато искат да чуят децата и внуците си, бабите и дядовците първо трябва да завъртят манивелата, а след това, ако имат късмет, чрез централата в Плевен да получат връзка
6 ное 2006 15:44,
Трънски села влизат в Европа с телефони-манивелки
Когато искат да чуят децата си, старците трябва да завъртят манивелата и, ако имат късмет, получават връзка. Снимка: Корбис

17 трънски села посрещат членството ни в Европа с телефони манивелки. В ерата на мобилните оператори жителите на пограничните селища продължават да ползват апаратите - антики.

Кметът на Трън Александър Ненков не вярва, че телефонизацията в близките години ще бъде осъвременена.

От общината на няколко пъти са правили постъпки в БТК за изграждането на автоматична централа, но инвестицията в почти обезлюдения край не е изгодна за компанията, твърди кметът. Не проявяват интерес и мобилните оператори, които още нямат покритие в тази част на страната.

Всеки път, когато искат да чуят децата и внуците си, бабите и дядовците първо трябва да завъртят манивелата, а след това, ако имат късмет, чрез централата в Плевен да получат връзка. За да облекчат комуникациите, в пернишкия офис на БТК са склонили да поемат обажданията само в работно време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание