Германската полиция разследва бивш руски агент по делото "Литвиненко"

Автобусен билет, намерен в дрехите на отровения с полоний Литвиненко, подкрепя хипотезата, че той е бил заразен с радиоактивното вещество в хотел "Милениум"
11 дек 2006 19:27,
Германската полиция разследва бивш руски агент по делото "Литвиненко"
Димитрий Ковтун. Снимка: CNN

Автобусен билет, намерен в дрехите на отровения с полоний Александър Литвиненко, подкрепя хипотезата, че той е бил заразен с радиоактивното вещество в хотел "Милениум", пише днес вестник "Daily Mirror".

Литвиненко купил билета близо до дома си в Северен Лондон, преди да отиде на срещата си в хотел "Милениум" на 1 ноември.

Полицията е проверила рейса, с който той е пътувал до центъра на Лондон и е установила, че няма следи от повишаване на радиационния фон в него.

Седем души от персонала на бара на хотела дадоха положителни проби за зараза с полоний 210.

Германската полиция разследва руския бизнесмен и бивш агент на тайните служби Димитрий Ковтун, който се е срещал с починалия Литвиненко, съобщи DW.

Две седмици след отравянето на бившия таен агент и критик на Кремъл, следи от радиоактивен полоний 210 бяха открити и в Хамбург.

Радиация е открита и в организма на Ковтун, който на 1 ноември е имал среща с Литвиненко в Лондон, а преди това е пребивавал в жилището на бившата си жена в Хамбург.

Според прокуратурата, не е изключено Ковтун да е заразил Литвиненко с радиоктивната субстанция. Води се следствие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание