Четирима от „Топлото“ на топло за гигантско присвояване

На четирима скочи броят на арестуваните служители от "Топлофикация-София"; те са задържани за 72 часа
13 дек 2006 17:30,
Четирима от „Топлото“ на топло за гигантско присвояване
Валентин Димитров отдавна е на топло. Снимка: Булфото

Георги Рогачев, Лина Абланска, Мая Стоилова и Емил Антонов са четиримата задържани служители на "Топлофикация" - София, съобщи пред журналисти прокурорът по случая Божидар Джамбазов.   

Четиримата са задържани за 72 часа и срещу тях е повдигнато обвинение за длъжностно присвояване в особено големи размери.

Четиримата са разследвани от няколко месеца, обясни Джамбазов.

По случая са събрани документи, експертизи и свидетелски показания. Прокурорът допълни, че смята, че няма да има повече арестувани в рамките на днешния ден. 

По-рано през деня главният прокурор Борис Велчев  обяви, че се подготвя евентуално запориране на сметки на Рогачев и Антонов.

Бившият шеф на софийската "Топлофикация" Валентин Димитров пък е в затвора от юли.

Той беше задържан на 4 юли по обвинения за пране на пари и укриване на данъци. Наскоро пък стана ясно, че Димитров е станал жертва на побой от страна на съкилийник.

Причината за боя била пластмасова чинийка, върху чиито права спорели екс-шефът на "Топлофикация-София" и съкилийникът му.

Междувременно стана ясно, че столичният кмет Бойко Борисов е внесъл искане до Столичния общински съвет/СОС/ да бъде определен нов изпълнителен директор на "Топлофикация - София", тъй като дружеството не може да остане без директор в отоплителния сезон.

По-късно пък министърът на икономиката Румен Овчаров обяви, че е готов да съдейства на кмета, но го посъветва да спре с изразителната стилистика и да седне да се занимава сериозно с проблемите на "Топлофикация".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание