Румен Овчаров: Състоянието на Топлофикация става неспасяемо

"Топлофикация София" има вече 130 млн. лева дългове, с 30 млн. лева повече, отколкото са били задълженията на дружеството през миналата година
11 яну 2007 15:59,
Румен Овчаров: Състоянието на Топлофикация става неспасяемо
По думите на министър Овчаров, кметът на София води с него някаква измислена война. Снимка: Булфото
"Топлофикация София" има вече 130 млн. лева дългове, с 30 млн. лева повече, отколкото са били задълженията на дружеството през миналата година. Това каза преди правителственото заседание днес министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров.

Състоянието става неспасяемо, добави министърът, помолен да коментира днешното гласуване на Столичния общински съвет /СОС/ за член на Съвета на директорите на "Топлофикация София", след обявения конкурс за избор.

По думите на Румен Овчаров СОС и кметът Бойко Борисов малко са объркали процедурата. Трябваше поне да си направят труда да пообсъдим някои неща, но надявам се да вземат някакво решение, каза министърът и подчерта, че дружеството не може да стои без ръководство.

Ще бъда благодарен на кмета, ако най-после вместо да си разменяме реплики чрез медиите, започнем да предприемаме някакви конкретни действия и стъпки по отношение на "Топлофикация София", каза още министърът. В отговор на въпрос готов ли е да седне на една маса с Бойко Борисов, за да решат проблемите, Румен Овчаров заяви, че многократно е изразявал подобна готовност, но столичният кмет води "някакви измислени войни" с него, при това "не по най-коректния начин".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание