Ванко 1: Rewind*

Пловдивският апелативен съд ще гледа делото срещу рап певеца Ванко 1 и Димитър Рачелов, чиито присъди бяха отменени за втори път от Върховния касационен съд
23 яну 2007 08:32,
Ванко 1: Rewind*
Ванко 1 отново отива в съда, за да види дали законът и този път ще е благоприятен за него. Снимка: Вирджиния рекърдс

Пловдивският апелативен съд ще преразгледа днес делото срещу рапъра Иван Главчев - Ванко 1 и Димитър Рачелов, чиито присъди бяха отменени за втори път от Върховния касационен съд /ВКС/, обявиха от пресцентъра на Съдебната палата в Пловдив.    

Подсъдимите имат наказание от по 10 години затвор, наложено им с първото решение на Апелативния съд.

То обаче не е влязло в сила поради изменението в Наказателния кодекс от 13 октомври 2006 г.

Новият, по-благоприятен закон, не може да бъде приложен от ВКС, тъй като всяко едно деяние на подсъдимите трябва да се санкционира поотделно и след това да се наложи едно общо наказание, обясниха от Съдебната палата, което е в правомощията на Апелативен съд.

С присъда от 05 ноември 2003 г. на Пловдивския окръжен съд Ванко 1 и Рачелов бяха признати за виновни в това, че от началото на 1999 г. до месец март 2003 г. са склонявали към проституция момичета, включително и непълнолетни.

Деянието е извършвано на територията на Пловдив, Рим, Париж, Ница, Мадрид и Брюксел.    

Във връзка с промяната на НК подсъдимите бяха освободени от пловдивския затвор на 20 октомври 2006 г., където изчакваха делото си във ВКС заради обжалване на присъдите от Апелативния съд. 

*От английски - пренавивам, превъртам

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание