Руските спецслужби търсят "бомбаджиите" в Банско

МВР е потърсило съдействие от руските специални служби за установяване на авторите на бомбената заплаха в Банско
3 фев 2007 15:46,
Руските спецслужби търсят "бомбаджиите" в Банско
Съобщението за бомбената заплаха в Банско е минало през руски сървъри. Снимка: Булфото
МВР е потърсило съдействие от руските специални служби за установяване на авторите на бомбената заплаха в Банско. Това съобщи пред журналисти главен комисар Валентин Петров, директор на националната служба "Полиция".

Руските служби трябва да ни помогнат за идентифициране на адрес, тъй като съобщението за бомбената заплаха преминава през руски сървъри, обясни главен комисар Валентин Петров. Това е само фрагмент от общото издирване, уточни той.

В момента е създадена необходимата организация в района на Банско, прави се опит лавината да бъде задвижена с контролиран взрив, каза Петров. Вече са направени първите 6 изстрела със снаряди с по-нисък заряд, но са били неуспешни. От Министерството на отбраната сега разполагат там по-сериозни оръжия, с които ще се опитат да задвижат лавината, добави той.

Главен комисар Петров каза, че няма никаква опасност за туристите, районът е отцепен, ангажирани са всички институции, които имат отношение към проблема - ОДП-Благоевград, Министерството на отбраната, сили на "Гражданска защита", Планинската спасителна служба, представители на националния парк "Пирин".

Всяка институция има ангажименти в решаването на проблема, нашите ангажименти са свързани преди всичко с отцепване на района и осигуряване безопасността на гражданите, допълни главен комисар Петров. Той не се ангажира кога от МО ще успеят да взривят лавината, но изрази надежда това да стане в максимално кратко време.

В отговор на въпрос директорът на полицията каза, че снегът е дълбок, фронтът на лавината е доста голям и преди да е осигурен достъп за експертите от ДОТИ, за да могат надеждно да извършат проверка на района, едва ли някой разумен човек би си позволил да твърди, че там няма взривни устройства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание