Осигуряват психолози за депресирани фенове на Хари Потър

Последната част от сагата за малкия магьосник може да предизвика истерични реакции у читателите заради смъртта на двама персонажи
4 фев 2007 12:15,
Осигуряват психолози за депресирани фенове на Хари Потър
Българските почитатели на Потър, за разлика от британските, ще трябва да се утешават сами от предстоящите ужаси в седмата част. Снимка: Булфото

Седмата и последна книга за малкия магьосник Хари Потър, която се очаква да излезе на 21 юли тази година, може да нанесе силен психологически удар на почитателите му, съобщи АП.

Ето защо британската верига от книжарници Waterstone реши да създаде горещ телефон, на който отчаяните фенове могат да звънят, за да получават специализирана помощ и съвети как да се справят с мъката си. А причина за въпросната мъка може да стане очакваната смърт на двама от героите в последната част на прочутата сага за вещици, магьосници, сови и вълшебни пръчици.

Засега не е ясно кои точно персонажи ще бъдат застигнати от смъртта, нито при какви условия ще стане това. Не е изключено да загине и самият Хари.

Ако това се случи, ще настъпи истинска драма, прогнозират от Waterstone. Трагедията за подрастващите ще е подобна на тази, която наблюдавахме при новината за разпадането на групата Take That.

За да се смекчи удара, феновете на Хари Потър ще могат да се консултират по телефона с психолози, които вероятно ще им обясняват, че страдат за литературен герой.

Междувременно истерията около предстоящото излизане на книгата вече набира пълна скорост. От Amazon.com съобщиха, че седмата част от поредицата бие по интерес шестата и вече е на първо място в класациите за най-търсени книги. Резервациите за изданието са с 547% повече от тези за шестата част.

Шестият том, който излезе през юли 2005 г., имаше над милион и половина предварителни поръчки по Amazon.

Излезелите досега книги за Хари Потър са продадени в общо 325 млн. екземпляра, като са преведени на 64 езика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание