ДПС: Коалицията се пропука, но не знаем защо

До момента не се предвижда среща между трите парламентарни групи от управляващата коалиция ДПС, КБ и НДСВ, заяви Юнал Лютфи
14 фев 2007 15:35,
ДПС: Коалицията се пропука, но не знаем защо
Дружбата се разтрогна, но Лютфи няма отговор защо. Снимка: БГНЕС

До момента не се предвижда среща между трите парламентарни групи от управляващата коалиция ДПС, КБ и НДСВ, заяви пред БГНЕС заместник-председателят на ДПС и зам.-председател на НС Юнал Лютфи.

Изказването му бе по повод днешното гласуване в парламента, с което се дава право да избират евродепутати на български граждани, навършили 18 години, живели постоянно в страната най-малко през последните три месеца.

Нашето поведение е цивилизовано и европейско, заяви Лютфи и каза, че няма отговор на въпроса защо се е пропукала тройната коалиция.

Тези срещи трябва да имат дневен ред, трябва да има и конкретен повод. Напуснахме пленарна зала, а не парламента, нашата работа в комисиите продължава, каза още той.

Напуснахме пленарното заседание в знак на протест, че се отнема правото на българските граждани да гласуват. Докато не приключи разглеждането на тази точка, няма да влезем в пленарна зала, каза още Лютфи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание