"В отпуск съм." Държавата обаче не е!

Заради скандалите директорът на следствието е в отпуск, Румен Овчаров обаче не е
4 май 2007 16:42,
"В отпуск съм." Държавата обаче не е!
Заради скандалите директорът на следствието е в отпуск, Румен Овчаров обаче не е. Снимки: БГНЕС
Директорът на Националната следствена служба Ангел Александров е излязъл в годишен отпуск.
 
Александров е предпочел да излезе в отпуск, за да няма съмнения, че би попречил на прокурорската проверка заради скандала в следствието.
 
Dnes.bg припомня, че Александров беше замесен в скандал с искане на пари под масата от директора на „Булгартабак“ Христо Лачев.
 
Шефът на следствието беше замесен и в друг, още по-шумен скандал, с министъра на икономиката Румен Овчаров.
 
Двамата взаимно се обвиняваха в далавери, заплахи за живота. Между другото стана ясно и кой е собственикът на държавата.
 
Въпреки всичко, енергийният министър Румен Овчаров не последва примера на Ангел Алексанрдров, и предпочете да не излиза в отпуск. Той даже отиде по-далеч и съобщи, че и няма да подава оставка.
 
„Нямам намерение нито да подавам оставка, нито да искам отпуск или да се оттеглям от длъжността, която заемам", каза Овчаров. Според него евенуална "оставка ще бъде ясен сигнал за българската общественост, че всички са маскари" и затова той няма да подаде оставка.
 
„Въпросът не е политически, той е икономически. Много стари схеми бяха нарушени, много хора бяха изхвърлени от бизнес, от който получаваха абсолютно незаслужено държавни пари“, каза министърът. Според него много от тези хора са свързани с БСП и с кръгове от БСП.
 
Dnes.bg припомня, че заради разразилите се скандали и опозицията в парламента, и ГЕРБ настояха за оставката на Овчаров.
 
По инициатива на независимите депутати Лъчезар Иванов и Димитър Абаджиев, опозицията в парламента събра необходимите 48 подписа и внесе в деловодството на НС искане до премиера за освобождаването от длъжност на Румен Овчаров.
Под документа се подписаха всички депутати от ДСБ и БНС, независими депутати, както и народни представители от ОДС и "Атака".
 
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пък определи случващото се като „катастрофа, която ще ни върне 10 години назад“.
 
Борисов призова всички, които споделят мнението на Овчаров за "разпад в държавността", да си подадат оставките и да оставят тези, които могат, да спрат ставащото. "Министър Румен Овчаров е ябълката на раздора, ако щете и в цялата коалиция", завърши Бойко Борисов.
 
Имате ли мнение по въпроса? Споделете го в блога на Dnes.bg:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание