Сказка за Р.Овч., „толкова смешната“ прокуратура и "бушона"

Татяна Дончева: България трябва да си отвори очите и да види реалната опасност, властта да мине в ръцете на олигарсите
31 май 2007 16:52,
9
Сказка за Р.Овч., „толкова смешната“ прокуратура и "бушона"
Татяна Дончева опредили прокуратурата като "толкова смешна" по делото "Топлофикация" и проверката по скандала "Овчаров-Александров. Снимка: БГНЕС
„България трябва да си отвори очите и да види реалната опасност, властта да мине в ръцете на олигарсите“, каза заместник-председателят на ПГ на Коалиция за България Татяна Дончева.
 
Тя бе помолена да коментира оповестените резултати от проверката на прокуратурата по случая "Александров-Овчаров" и с каква цел продължават тези проверки.
 
Дончева каза, че прокуратурата е първото й работно място и познава част от главните действащи лица от много години.
 
По думите й, не може тази институция да се прави на "толкова смешна" - не само по делото срещу бившия директор на "Топлофикация-София" Валентин Димитров, където дадените интервюта са повече от извършените процесуално-следствени действия, но и с проверката, свързана с ръководителя на следствието Ангел Александров и министър Румен Овчаров.
 
"Да ме прощава един приятел, но да търси за подкупи веществени доказателства, е все едно да накарате някой да си иска подкуп с писмена молба. Аз такъв случай не знам", заяви Дончева.
 
На въпрос дали продължава да смята за необходимо отстраняването на Румен Овчаров от правителството, депутатът от левицата Янаки Стоилов каза: "Ние имаме политически аргументи и смятам за неуместно постоянното смесване на решаването на политически управленски въпрос с изясняването на криминални казуси".
 
Според него има необходимост от промени в политиката, промени в ръководството на партията и промени в правителството.
 
"Без всяко едно от тези действия, промяната в една от тези области няма да бъде нито достатъчно убедителна, нито с траен обществен ефект", отбеляза той.
 
Рамадан Аталай от ДПС коментира, че прокуратурата явно си е свършила работата и щом резултатите са такива, трябва да се приемат като такива.
 
По въпроса за смяна на министри Аталай посочи, че това е в правомощията на министър-председателя.
 
Според Атанас Атанасов от ДСБ прокуратурата не е отговорила на обществените очаквания с отказа да образува досъдебно производство и да прекрати "тази сага".
 
"На практика се получи следният политически ефект - с това действие на прокуратурата министър Овчаров е сложен на вилка, т.е. тези материали, които са изпратени по делото "Топлофикация", може там да потънат, а може и в един момент да му се повдигне обвинение. Зависи от неговото поведение, след като бъде изваден от кабинета", коментира Атанасов.
 
Йордан Бакалов /ОДС/ каза, че "няма нищо ново под Слънцето".
 
На свой ред лидерът на Атака Волен Сидеров отбеляза, че не е очаквал да се намерят никакви доказателства срещу действащ министър.
 
Според него е много вероятно вицепремиерът Емел Етем да "изгори като бушон" в правителството, ако Ахмед Доган позволи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
ДОСЕТЛИВКО преди 17 години
АМИ СЛОЖЕТЕ ПАЛЕЦА НА РУМЕН ОВЧАРОВ НА ЕДНО МЕНГЕМЕ И ЗАВЪРТАЙТЕ НА ПОЛОВИН ОБОРОТ ПРИ ВСЕКИ ЕДИНО ОТКАЗ ДА СИ ПРИЗНАЕ И СЛЕД КАТО ПРОПЕЕ СЛОЖЕТЕ НА МЕНГЕМЕТО ВАЛЬО ТОПЛОТО И Т.Н.
6
0
 
0
 
! Отговори
ANDREI преди 17 години
БИХ СЕ СЪГЛАСИЛ С ВИКТОР,АКО СИ СПОМНИМ КАК СЕ ПОЛУЧИ ВСИЧКО ТОВА. КАК ПОДСКАЧАХМЕ ПО МИТИНГИТЕ И ПРАЩАХМЕ КОМУНИСТИТЕ В СИБИР, НАК СИ ПРОДАВАХМЕ АПАРТАМЕНТИТЕ И ВНАСЯХМЕ ПАРИТЕ В ПИРАМИДИ, С МЕЧТАТА ЗА БОГАТСТВО И СВЕТЛО БЪДЕЩЕ. КАК ПОВЯРВАХМЕ ЧЕ ПЕНСИОНЕРИТЕ ,ЩЕ ХОДЯТ НА ХАВАЙСКИТЕ ОСТРОВИ НА ПОЧИВКА И АКО СИ ПОЛУЧИМ ЗЕМЯТА В ,,РЕАЛНИ" ГРАНИЦИ ЩЕ СТАНЕМ ПЪРВИ БОГАТАШИ. КАК Б.Б.Б-то НА ЖОРЖ ГАНЧЕВ ЩЕШЕ ДА НИ ПРАВИ ВСИЧКИ БИЗНЕСМЕНИ, А ,,ЦАРЯ ДА НИ ОПРАВИ ЗА 800 ДНИ.ВЯРВАМЕ ЧЕ ,,АТАКА ЩЕ ПРАВИ НОВА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ А БОЙКО БОРИСОВ ЩЕ ЛИКВИДИРА КОРУПЦИЯТА И ЩЕ ПРАТИ ВСИЧКИ ПРЕСТЪПНИЦИ В ЗАТВОРА. НА КАКВО ЛИ НЕ СЕ НАСЛУШАХМЕ КАКВО ЛИ НЕ ВИДЯХМЕ ЗА ТИЯ ГОДИНИ.НИЕ СМЕ ЕДИНСТВЕНИТЕ В ЕВРОПА, КОЙТО УСПЯХМЕ ДА РАЗРУШИМ И ОКРАДЕМ ЦЯЛА ДЪРЖАВА. СТОТИЦИ ПОЛИТИЦИ И ПАРТИЙ ИЗГРЯХА, ПРИСВЕТВАХА И УГАСНАХА, А НИЕ ИМ ВЯРВАХМЕ И ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА ВЯРВАМЕ ЗАЩОТО МНОГО ОБИЧАМЕ ДА БЪДЕМ ЛЪГАНИ. ЦЯЛА АРМИЯ ОТ ПРОФИСИОНАЛНИ ЛЪЖЦИ,( ПОВЕЧЕ ОТ ЗАЕТИТЕ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО) ТЪРЧАТ КАТА ХРЪТКИ СЛЕД ВСЯКА ВАЖНА ЛИЧНОСТ, НЕЗАВИСИМО ДАЛИ Е МИНИСТЕР ИЛИ ПРЕСТЪПНИК, НАХАЛНО ЗАВИРАТ МИКРОФОНА В УСТАТА МУ И ОТ ЕДНА СЛУЧАЙНО ИЗПУСНАТА ДУМА ПИШАТ СТАТИЯ ИЛИ ПРАВАЯТ ЗАДЪЛБОЧЕНИ АНАЛИЗИ. ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО, ТИЯ КОЙТО ПЕТНАДЕСЕТ ГОДИНИ ГРАБИХА И РУШИХА ТАЯ ДЪРЖАВА, ИСКАТ ВЕДНАГА, С МАГИЧЕСКА ПРЪЧКА, ВСИЧКО ДА СЕ ОПРАВИ, ДА ПОЛУЧИМ ЕВРОПЕИСКИТЕ ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ И ПО ВЪЗМОЖНОСТ ТЕ ПАК ДА УПРАВЛЯВАТ ТАЯ ДЪРЖАВА
5
0
 
0
 
! Отговори
една преди 17 години
За какво сме отговорни точно ние бедните хора и какво зависи от нас?ти в коя държава живееш?не стана ли ясно че сме заложени като марионетки в един спектакъл и нищо не можем да направим.като си толкова наясно с нещата кажи какво да нправим че да си помогнем.хайде. защото на българина му дай само думи и думи.да ти кажа ли нещо.НИЩО НЕ МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ,ЗАЩОТО НАШИЯ ЖИВОТ ОТДАВНА НЕ Е В НАШИТЕ РЪЦЕ.защото сценария отдавна е измислен и промени няма.
4
0
 
0
 
! Отговори
val преди 17 години
N/A
3
0
 
0
 
! Отговори
alisa преди 17 години
Na koito ne mu haresva-da napravi ne6to po vaprosa,a ne samo da obijda bankeri,prokuro rki,polititci,s adii,kmetove,km etici,bibliotek arki,4ista4ki,a dvokati,advokat ki i vsiiiii4ki ostanali osven sebe si!Vsi4ki sme otgovorni i sprete ve4e samo da laete sre6tu horata-verno ima mnogo bokluci ama ne vsi4ki sa takiva.Nepriatn o mi e da go napi6a(za6toto i az sam 4ast ot tozi narod)oba4e v slu4aia e adski viarno:PROST NAROD-SLABA DARJAVA!
2
0
 
0
 
! Отговори
ВИКТОР преди 17 години
bb:В БЪЛГАРИЯ цари тотален хаос и анархия! Всичко е сбъркано в тази държава! Престъпниците станаха полицай, а полицайте престъпници, любовницитe - прокурорки и нотариуси, по-големите престъпници - кметове и съдий, а още по-големите - депутати, политици, бизнесмени и банкери. Pезултата e обсебване на властта от сплотени групи измамници с единствена цел измами и крадене на пари по всякакъв начин. Бизнеса по български означава главно безкрайни схеми и далавери! В днешна България растат и процъфтяват единствено гробищата. Изгубили контрола над своят Живот се подготвяме за последния си поход. Българинът, примирил се с участта си на безправно животно престава да бъде човек и умира, погубен от собственото си волско търпение и пасивна олигофрения.
1
0
 
0
 
! Отговори
ВИКТОР преди 17 години
Велчев,защо не разследвате Ахмед Доган,след като се знае,че няма"собст вени"фирми ,не ходи в НС,а както сам се хвали,че е милионер в зелено,и от къде са парите за харема му наречен сарай,и след това разкритие защо не разследвате Доган,а се правите на хамав,че такъв проблем като по-горе посочение за получени милиони от ДПС не съществува?