Овчаров: Станишев решава за оставката ми

Искам да напомня, че съм предложил оставката си още на 5 май; окончателното решение ще бъде на министър-председателя, посочва Овчаров в писмо до медиите
1 юни 2007 18:24,
12
Овчаров: Станишев решава за оставката ми
Все още не съм получил официалните материали от завършилата прокурорска проверка, каза Овчаров. Снимка: Булфото

Все още не съм получил официалните материали от завършилата прокурорска проверка. Оповестените пред медиите резултати категорично доказаха , че не съм „собственик на държавата” и не съм заплашвал физически г-н Ангел Александров.

Това се казва в изявление на министър Румен Овчаров, изпратено до медиите по повод завършилата прокурорска проверка.

В изявлението на Овчаров се посочва още:

„Що се отнася до евентуални бъдещи проверки за „възпрепятстване на правосъдието” съм готов да съдействам на прокуратурата, както съм го правел и досега, в стремежа й да изясни пълната и обективна истина в най-кратки срокове.

Приветствам мнението на главния прокурор Борис Велчев, че трябва да се внимава с компроматите и че „заливането с информации, които често не се оправдават, ерозира доверието в институциите.”

За съжаление този „скандал” изигра своята роля и в личен и в политически план.

Искам да напомня, че съм предложил оставката си и съм изложил мотивите си за нея пред премиера още на 5 май.

Окончателното решение ще бъде на министър-председателя.“, се казва в края на изявлението на Румен Овчаров, който в момента е в отпуск.

Запознати с разследването на скандала съобщиха, че Александров вчера е информирал, че е готов да подаде оставка и да освободи директорския пост в НСлС.

Dnes.bg припомня, че скандалът се разрази, след като бе огласено, че по искане на Ангел Александров е отстранен следователят по делото "Топлофикация - София" Татяна Шарланджиева, тъй като изнасяла информация на свидетеля Красимир Георгиев - шеф на консултантската фирма "Фронтиер" и смятан за близък на министър Румен Овчаров.

В отговор Шарланджиева и следовател Зоя Иванова заявиха, че шефът на националното следствие е оказвал натиск по делото за "Топлофикация" и че се опитвал чрез тях да лобира за частни интереси в областта на хазарта, Държавния резерв и "Булгартабак холдинг".

Според двете следователки Александров е искал да се възползва от приятелските им отношения със заместник-министъра на икономиката и енергетиката Корнелия Нинова, която потвърди това. Самата Нинова също обвини Александров в икономически интереси.

В отговор директорът на националното следствие обяви, че "човек, който смята за собственост държавата", си е позволил да го "заплашва с пресконференции, отправил е и физически заплахи", като по-късно каза, че този човек е Румен Овчаров и министърът го е заплашвал чрез посредници.

Скандалът се разрази още повече, след като директорът на “Булгартабак” Христо Лачев обяви, че директорът на националното следствие му е искал пари - по 150 000 лeвa месечно.

Заради скандала бяха освободени от длъжност зам.-министърът на държавата политика при бедствия и аварии Делян Пеевски и зам.-министъра на икономиката и енергетиката Корнелия Нинова, а Румен Овчаров и Ангел Александров излязоха в отпуск.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
прокурора преди 17 години
брей, тези от прокуратурата за да обвинят някой им трябва писмена молба за подкуп, писмена заплаха, а пък може да искат и да са нотариално заверени????
10
0
 
0
 
! Отговори
---- преди 17 години
Румене ***!
9
0
 
0
 
! Отговори
***** преди 17 години
То бива, бива, ама моля ти се....
8
0
 
0
 
! Отговори
избирател преди 17 години
Наглостта на Р.Овч. няма граници. При тази ситуация не ми остава нищо друго освен да го напсувам на майка.Имам чувството, че този *** и да го биеш пак няма да пусне кокала. Все съм виждал, ама този е най-големия гьон сурат дето се е пръквал някога.
7
0
 
0
 
! Отговори
sisi преди 17 години
Р.Овч.да си ходи, писта ни да го гледаме и да му слушаме лъжите.Некадърник,с министерската заплата ли е построил този палат и всичко останало?Крайно време е премиера да го махне.
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 17 години
Ako i sega tezi dvamata R.Ovch. i Maslarova izleznat suhi,to i nie kakvo chakame da pochvame da kradem na porazia.Vse pak vzimame primer ot hora za primer
5
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 17 години
Абе смотана работа! Има нещо много сбъркано в тая държава. Р. Овч. и Мсларова бяха министри в правителството на Виденов!!!!!!! И сега пак!!! То бива, бива ама......
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 17 години
rumene ne se varti iz koloarite na parlamenta niama svobodna boska za teb da bozaes ti se izdani
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 17 години
evala na boris vel4ev opita se 4oveka da vi otsrami no vie prodalzavate s naglite si izkazvania preznaite si kato maze *** takiva
2
0
 
0
 
! Отговори
гос"син за 1 де преди 17 години
др Овч ти докога ще цапаш страниците на вестниците и всякакви медии с приказките си.Не си незаменим бе,кютук шопски.Просто си един нахалник-меко казано.Май ти взимат черпака и няма как вече да сърбаш от чорбата-това наистина е болезнено.Аут си,ако ли не-просто тази държава е покварена от върха до низините
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 17 години
изводът е ясен - виновни са и двамата. няма друг начин, ние сме една шепа народ, всички сме навързани и никой не може да се намести отгоре, ако не е свързан с всички останали. толкова е просто. а хората, които все чакат да има осъдени са... най-наивните на тези 111 000 квадратни километра.