Сергей отвори папката, отвя Овчаров и Петканов

Премиерът предлага създаването на Национална агенция за сигурност и Държавна агенция по горите
2 юни 2007 14:01,
23
Сергей отвори папката, отвя Овчаров и Петканов
Снимка: БГНЕС

"Приемам оставката на Румен Овчаров, защото това е силен политически ход“.

Това обяви премиерът Сергей Станишев на пресконференция в Министерския съвет, където обяви персонални и структурни промени в правителството.

Той припомни, че Овчаров още на 5 май е предложил да напусне поста, но е преценено, че ще излезе в отпуск до приключването на прокурорската проверка по скандала с Националното следствие.

„Приемам и оставката на министър Петканов“, каза още премиерът.

По думите му това е положително, „това е европейско“.

Станишев припомни, че веднага след избухването на скандала е предприел необходимите мерки и е освободил от заеманите им длъжности заместник-министъра на икономиката и енергетиката Корнелия Нинова и заместник-министъра на държавната политика при бедствия и аварии Делян Пеевски.

В отговор на журналистически въпрос кой ще замести Овчаров и Петканов, министър-председателят каза, че всякакви промени трябва да се обсъдят в най-кратък срок от управляващата коалиция.

Министър – председателят не пропусна обаче да отбележи, че му станало ясно как в България, на базата на спекулации човек можел да бъде омаскарен без доказателства.

Станишев обяви че очаква положителен сигнал от Европа, както и положителен доклад за правосъдието и вътрешните работи.

Той допълни, че в близките седмици ще инициира среща на управляващата коалиция, на която да бъде актулизирана програмата за управление на мнозинството.

По думите му това щяло да стимулира коалицията и даде нов тласък за правенето на политика.

Сергей Станишев обяви, че ще предложи обособяването на Национална агенция за сигурност с МВР, министерството на отбраната и финансовото ведомство.

Премиерът ще предложи и създаването на Държавна агенция по горите, която да гарантира създаването на фонд „Българска гора“.

Той обясни промените с това, че коалицията вече е постигнала една от основните си цели, а именно – членството в Европейския съюз.

По думите му даже в последните месеци, тройната коалиция имала конкретни постижения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
17
 
! Отговори
makiavelli преди 17 години
kaji mi kak ,g-n stani6ev njkoi njkogo v bg e omaskaril politi4eski,ako vaprosnojt e nevinen i moje da go dokaje.za6toto kakto znaeme pred faktite i b-te mal4at.ostavkite na ov4.i petk.sa samo simen politi4eski hod/tova prevedeno na drevnobulgarski zna4i;bla-bla-bla/kakvo mu e silno na tozi hod,prosto haiducite se pokrivat,4e ako se razrovi po dalboko mnogo 6te smardi.
20
0
 
17
 
! Отговори
преди 17 години
na parlamentarnite izbori da otidem da glasuvame vsi4ki da izgonim dogan i da svalim maznata osmivka ot litseto na stanisev SABODI SE BALGARINO
19
0
 
17
 
! Отговори
xxx преди 17 години
peno prosta si kolkoto si iskash
18
0
 
17
 
! Отговори
преди 17 години
lovi dogan tvoia brat za raka i si xodete pisna ni da vi slusame glupostite koi vi kaza 4e ste polititsi vie ste kravopiitsi
17
0
 
17
 
! Отговори
Алекс преди 17 години
"Сергей Станишев обяви, че ще предложи обособяването на Национална агенция за сигурност с МВР, министерството на отбраната и финансовото ведомство." - Това новото име на Държавна Сигурност ли е???
16
0
 
17
 
! Отговори
Petko преди 17 години
Има две партии в България - едната на печалившите, а другата на губещите. В едната са Станишев и компания, Бойко и Доган, Иван и Стоянов, а в другата са народа, ама народа както го е казвал левски - българи *** турци арменци - те са от партията на губещите!
15
0
 
17
 
! Отговори
няма значение преди 17 години
Станишев няма качества, авторитет и, най-вече, политическа воля за промени. Той просто олицетворява статуквото, което неминуемо ще доведе до пълния му провал. Това, което направи днес, е вървене/пълзене след събитията, беззъбо, глупаво "снишаване", както казваше бай Тошо... Пфу, гнусна работа!
14
0
 
17
 
! Отговори
bulgaria e nomer 1 преди 17 години
9 ti, vzel si mi dymite ot ystata :))) Abe men ako me pitate da idva Bate Boiko :) Stiga ve4e, teq se naqdoha, 4e 4ak prekaliha!
13
0
 
17
 
! Отговори
onzi преди 17 години
ама кво ги коментираме тия Сития на гладния не вярва.Кучетата лаят коалицията граби и краде.А доходите ни МИЗЕРИЯ абе не се стискайте дайте и на нас пък вашто няма начин да не си го вземете.Първанов ти що мълчиш ? Нали уж беше социален президент???
12
0
 
17
 
! Отговори
DOKTOR ZORGE преди 17 години
MNOGO ZAKASNIALA REAKCIA OT STRANA NA PREMIERA ! AKO GOVORIME ZA MORAL MINISTAR OBCHAROV TRIABVASHE DA PODADE OSTAVKA DOSTA ODAVNA , A NE DA CHAKA MENGEMETO DA GO ZAKLESHTI ! PO VREMETO NA PREMIERSTVANETO NA IVAN KOSTOV IMASHE OVOLNENIA I SMIANA NA MINISTRI , A NE ZAKASNELI OSTAVKI , NESHTO KOETO G-N STANISHEV NE MU STIGNA KURAJ ! DOSTA ZAKASNIALA E I IDEATA ZA SAZDAVANETO NA NACIONALNA AGENCIA ZA SIGORNOST OBEDINIAVASHTA NIAKOLKO VEDOMSTVA I NAI VECHE FINANSOVOTO ! G-N STANISHEV EDVA LI SHTE NAMERI SILI DA PRIZNAE , CHE ZAKRIVANETO NA IKONOMICHESKOTO NAPRAVLENIE V NACIONALNA SLUJBA SIGORNOST OT BIVSHIAT I DIREKTOR CHOBANOV E BILO RAZVARZVANE RACETE NA MAFIATA ! GOLIAMO KOLICHESTVO PARI VECHE VLIAZOHA V BALGARIA S NEIZVESTEN PROIZHOT I TOVA DOSTA SHTE ZATRUDNI BADESHTATA SLUJBA , AKO BADE POZVOLENO TIA DA SE RODI ! PO OTNOSHENIE NA FOND BALGARSKA GORA BIH POPITAL SLEDNOTO ? ....... TOVA PRIZNANIE LI E , CHE HORATA NA DOGAN IZSIAKOHA 1/3 OT GORITE NA BALGARIA ?
11
0
 
17
 
! Отговори
pena преди 17 години
Ovcharov e naj-chestniqt ministur v tova pravitelstvo,napuk na vsichki prosotitii po vestnicite.drugi sa pumiqrite v pravitelstvoto,no te nqma da si tragnat skoro.a vie naistina li si mislite che Ovcharov vi e problemat?
10
0
 
17
 
! Отговори
Bulgarin преди 17 години
E...e si M...ta dolni otrepki, taka narecheni politici!
9
0
 
17
 
! Отговори
snej преди 17 години
E това ли са всичките промени, ами наглярките Масларова и Емел Етем, ами Нихат Кабил и Гайдарски? Чакаме още г-н Станишев!!!
8
0
 
17
 
! Отговори
жоро преди 17 години
България в момента се управлявя от трима чужденци - украинец, турчин и испанец. Испанския старчок си взе незаконните земи за милиони и ни гледа сеира, турчинът управлява половин България, украинеца е стафида
7
0
 
17
 
! Отговори
Данчо преди 17 години
Да, наистина, нека почетем паметта на загиналите за свободата на България с *** статийки за секс, политика, разврат и т.н. Това наистина ме огорчава. Наистина омаловажаваме поводите, когато можем да изразим съпричастността си към историята си.За мен е празник, ако ще и празничен ден, защото за тези хора не бива да се говори като за Мъртъвци, драга ми estrella, нали знаеш, че този КОЙТО ПАДНЕ В БОЙ ЗА СВОБОДА ТОЙ НЕ УМИРА! Така че, ПРАЗНИК Е ДА! Тъй като днес е денят, в който се сещаме за подвига на тези българи, без които едва ли днес щяхме да живеем в България и т.н. Но и този празник е и повод за размисъл - къде сме, къде се намираме, доколко изпълнихме заветите на предците си, които платиха за нашето бъдеще с цената на кръвта си! Май на всички ни липсва желание да мислим и да се замисляма за някои неща все пак. Най-лесно е да ВЕГЕТИРАМЕ...Най-безболезнено е да си мълчим в усещане на летаргия. И дори в дни като днешния да си говорим кой с кого ще се гъделичка, спи, кой какк бил се направил на мъж и кого бил уволнил, за да го потъпат от Брюксел и т.н.Вместо днес да стане един чудесен повод за дискусия, за равносметка.. Дори само за припомняне на историята... Не само да се каже колко минути ще вие сирената... Защото видях по центъра на столицата ни много хора които стояха мирно и си мълчаха, но и много които използваха времето си да си початят по телефоните, други с колите си притесняваха стоящите, трети гледаха с недоумение...Празник е да. Празник на българското и на България, защото ако революционерите не бяха напоили с кръвта си Родината, едва ли щаше да ни има нас, пък дори и този ден, мила Естрела.Много мило, че ми напомняш за задушница...Но и днес е празник и се гордея с ден като тозите, понеже ден като днешния ми дава самочувствие и ме кара да се гордея с предците си, които са дали наистина всичко от себе си в наше име, твоето, моето и т.н. За да бъдем свободни, за да кажем на света, че ние СМЕ...Нека днес наистина бъде повод за гордост, повод за празник. Нека днес всеки от нас излеза с напомнани гърди от самочувствие и с вдигната глава. Нека всеки днес да почувства заряда на Ботевата поезия и публицистика, нека всеки днес всеки си даде сметка за думите на революционера:"Но... стига ми тая награда -да каже нявга народът:умря сиромах за правда,за правда и за свобода..."Нека празнуваме, но не както всички сме свикнали - да обръщаме празниците на вакханалия...Нека празнуваме свободата си, нека се преклоним пред светлата памет на всички герои и нека се гордеем в сърцата си с техния подвиг. От това по хубав повод за празник, здраве му кажи!А задушница е нещо съвсем друго и празник от различен калибър... не че не е хубав..
6
0
 
17
 
! Отговори
jasmina преди 17 години
DPS pak se izmykwa beznakazano.I w edna normalna partiq,takyw kato Ow4arow biwa otstranen ot dlyjnost i kato 4len!
5
0
 
17
 
! Отговори
ПЕНА преди 17 години
НОМЕРА ЗА ПРЕД ЕВРОПА , ЗА ДА НЯМА ПРЕДПАЗНИ КЛАУЗИ. ИНАЧЕ "ДРУГАРИТЕ" ПАК СИ ОСТАВАТ ТАКИВА И ТОКУ ВИЖ НА НОВА АГЕНЦИЯ , ПОСЛАННИЧЕСКИ ПОСТ ИЛИ ТАМ ДРУГА ИНСТИТУЦИЯ ЩЕ ГИ ИЗПРАТЯТ ЗА КОМПЕНСАЦИЯ !!! АМИ НАЛИ ТЕ НЕ СА ВИНОВНИ ,А САМО ЖЕРТВИ НА ОМАСКАРЯВАНЕ ?? ГОРКИТЕ!!
4
0
 
17
 
! Отговори
whw преди 17 години
По случай празника, требаше да бъде отсвирен и турски министър. Даже и в множествено число.
3
0
 
17
 
! Отговори
преди 17 години
насълзиха ми се очите за невинните омаскарени
2
0
 
17
 
! Отговори
milen преди 17 години
samo taka, kvo da se pravi 6te priema mi kak! malko po malko moje da se pooprabvqt ne6tata po evropeiski!