Арести на еколози

Природозащитници на Странджа планина блокираха снощи Орлов мост, 15 души са арестувани
3 юли 2007 09:50,
17
Арести на еколози
15 души са отведени в столичното Първо РПУ след снощния протест на еколози в столица. Снимка: БГНЕС
15 души са отведени в столичното Първо РПУ след снощния протест на еколози в защита на природен парк "Странджа".

От тях двама все още са в полицейското управление, сред задържаните е имало и малолетни.

Природозащитниците блокираха движението на Орлов мост, а след това се преместиха на кръстовището на булевардите "Евлоги Георгиев" и "Драган Цанков".

На мястото имаше засилено полицейско присъствие.

Еколозите признават, че събирането им е спонтанно и не са имали разрешение за протест.

Заради протестите, движението беше затруднено, а по моста между бул. "Драган Цанков" и ул. "Граф Игнатиев" се пропускаха само трамваите.

Младежите скандираха: “Долу мафията” и “Да спасим Странджа”.

Те определиха задържането на някои от протестиращите като полицейски произвол и удар срещу гражданското общество.

Младежите си пожелаха "Кабил да бъде толкова бърз и ефективен в защитата на парка, колкото са били МВР при техния протест".

Dnes.bg припомня, че Върховният административен съд обяви за нищожна заповедта на министъра на околната среда от 95 година, с която е обявен народен парк "Странджа".

Делото се води по жалба на кмета на община Царево Петко Арнаудов.

Решението на ВАС подлежи на обжалване пред петчленен състав на съда в 14-дневен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
n0bu9 преди 17 години
Хайде сега полицията да заминава за Раднево да арестува миньори. И те, милите, са недоволни и замислят да блокират път, без да знаят, че това е противоконституционнио... http://***.chernomore.bg/index.php?nid=10264
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 17 години
Браво на Глъвътъ!!Пак е заловил най-големите престъпници.
14
0
 
0
 
! Отговори
Константин! преди 17 години
Стига с тези разсъждения бе хора, винаги онези с БМВ-тата са ви виновни... Аз ако събера 50 човека и блокирам Витошка няма ли да ме арестуват? И на мен полицаите не са ми любимата обществена прослойка и много време ще мине докато селските прошляци, които са изкарали симеоновската школа станат обществено-полезни, но рано или късно и това ще се случи. Но докато се правят подобни "протести" и се блокират булеварди, нещата ще се развиват по подобен начин. Тези пияните шофьори ги има по цял свят, и се радвам като спират вечер коли за проба. Вчера за мой кеф метнаха някакво "гъзе" на капака на Мерц МЛ-а който караше, сложиха му белезниците, бутнаха го в Астрата и го закараха в участъка... правеше им се на много оборотен... Евала. Стига сте ревали срещу всичко, което се случва! Аз съм си Бургазлия, много харесвам Странджа, много харесвам Черноморието като цяло, но ние сме най-големите мизерници по него. Писна ми да ходя на море и да заварвам мизерии, породени от "природозащитници", докато Поляци и Чехи си събират всичко в торбичка и си го прибират в багажника. Знаете ли колко често ми идва отвътре да сляза и да счупя няколко "Харе Кришна" напушени тикви в Неделя сутрин... Минават ми под прозореца и си пеят и си свирят. Нека в Манчестър да ми тръгнат по центъра да си пеят и да свирят без разрешение... Престанете да разсъждавате като коне с капаци хора... А и във всяка защитена местност има развит туризъм по света...
13
0
 
0
 
! Отговори
marchelo преди 17 години
Ние от провинцията ви подкрепяме вас от столицата,не можем да дойдем,но знайте-все от някаде трябва да ги почнем.Така беше и през 1989г.Въпреки,че Русенският комитет беше комунико отроче
12
0
 
0
 
! Отговори
Стефан a.k.a. kozzme преди 17 години
Доста повече от 15 човека бяха арестувани вчера. Куките прекалиха, беше си абсолютен произвол. Арестите започнаха, чак след като се бяхме изтеглили на тротоара. Първи го отнесоха пичовете с тъпаните и от там почна всичко...репортаж от мястото на събитието:kozzmen.blogspot.com/2007/07/blog-po st.html
11
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 17 години
и да се направи обжалване,дали няма пак да се покрие???и на вече изградени хотели,да се дават лицензи.както е примерът с Илиевица,и хотелът и "ДЮН"
10
0
 
0
 
! Отговори
MayDay преди 17 години
Хора кажете кога ще се събирате пак, да дойдем още хора, дайте да се вдигаме пък да видим кво ще става в тая *** държава!
9
0
 
0
 
! Отговори
tuba преди 17 години
nqmashe koi da razkara bakshishite .... demokraciq dedov...
8
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 17 години
Значи еколозине не са граждани? А и правилно Магдалина написа "Не става дума за еколози, а за всякакви граждани".А и... наскоро таксиметровите шофьори блокираха целият център и... от тях нямаше арестувани. По закон и те трябваше да си обявят протеста по-рано. Но... се оказа че те могат да бъдат използвани и манипулирани от политиците, а реално мислещите хора не и по тази причина... пускайте полицията. Ми що не доведем и танковете. Защо не залеем с бетон цяла България...!
7
0
 
0
 
! Отговори
Az преди 17 години
Tia policaite sa palni utrepki. Sno6ti vmesto da hodiqt da hav6tat pianite ubiici po pati6tata, sabrali se horata i kakvo mislite, gepili 2-3 mladeji, za da ot4etat niakakva rabota-v sa6toto vreme 4 zaginali va avtomobilni katastrofi! Ama e po-lesno da si kibi4i6 tam, da si misli6 4e var6i6 niakakva rabota, otkolkoto da otide6 , da globi6 2-3 mutri s BMW-ta. Ta tova li sa prestapnici v 6ibanata ni darjava????-Horata izleznali da izkajat nedovolstvoto si ot zali4avaneto na edin ot malkoto mi prirodni parkove? te li sa horata, koito izvar6vat ubiistva? Karat kato bezni po ulici-4e te sa s kolela daje horata!!!!!
6
0
 
0
 
! Отговори
Bio преди 17 години
Много ми е любопитно, защо не арестуваха някой таксиметров шофьор докато те протестираха пред парламента и блокираха движението в цяла София не за 20 минути, а за цял ден? В тази държава се оказа че най - опасен престъпник очевидно е човек на който му пука какво става с България и нейната природа. Хайде да се питат барзо намесилите се "власти" кой едър инвеститор харесал си терен в Странджа, барзичко си е платил и ги е натирил да потушат "безредицата".
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 17 години
Защо нямаше подобни неща с бакшишите? Те по-законно ли действаха или?
4
0
 
0
 
! Отговори
..... преди 17 години
полицията си показа за кого работи... след като свърши протеста, започнаха да прибират хора...кой с някакъв плакат.. кой с музикален инструмент... ей така.. от тротоара..... за какво не се знае... но явно се мъчеха да направят някаква конфронтация, че след това да могат да бият на воля.....
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 17 години
Браво на младежите!Но не може ли днес.бг да направи една категория "Зелено", "Екология", та да намира човек тия новини по-лесно - всеки път дълго търся какво е станало със Странджа, или с Натура и накрая отивам в дневник.бг. Що за дивотия да го сложите в "Крими" - голямо престъпление, но не протестът а убиването на природата.
2
0
 
0
 
! Отговори
Koliu преди 17 години
Всичките политици са мафия и само заграбват и продават България ... такова нещо в една Фанция не би станало, или в една страна която се стреми да си запази и малкото останали зелени и красиви площи. Плюя на всички политици !!!!
1
0
 
0
 
! Отговори
Магдалина преди 17 години
Не става дума за еколози, а за всякакви граждани, излезли в защита на Странджа.Това е спонтанен граждански протест!