Книга за $6 милиона разказва как да правим пари в Русия

Руските магнати са избрани за „целева аудитория“ от автор на книга, всеки екземпляр от която се оценява на около 6 милиона долара
24 авг 2007 10:22,
8
Книга за $6 милиона разказва как да правим пари в Русия
Повече от 600 диаманта красят корицата на книгата "Танци с мечки". Снимка: BBC

Руските магнати са избрани за „целева аудитория“ от автор на книга, всеки екземпляр от която се оценява на около 6 милиона долара, съобщава BBC.

Британският бизнесмен Роджър Шашоуа е озаглавил своята книга „Танци с мечки“, а подзаглавието й е: „Серийният предприемач отива на Изток“. И по-нататък: „Поглед отвътре как да направиш мегамилиони в Русия“.

В книгата авторът разказва как е успял да спечели 200 милиона долара в постсъветска Русия. Той е бил съучредител на компанията ITE, чиито акции в момента се търгуват на Лондонската фондова борса, а пазарната й цена се оценява на 1 милиард долара.

Книгата излиза в две издания – обикновено и „олигархическо“, което е най-скъпата книга в света. Цветът на „олигархическата“ обложка е сменен от бял на черен, за да изпъкват над 600-те диаманта, украсяващи всеки екземпляр.

Шашоуа се надява руските милиардери, живеещи в Обединеното кралство, да се заинтересуват от книгата му.

„В Русия в момента се въртят огромни пари, затова е напълно логично издаването на книга, посветена специално за руския пазар. Аз съм много радостен, че ярко демонстрираната консумация сега може да се асоциира и с писателството, а не само с модни аксесоари“, отбеляза авторът. „Надявам се олигарсите да прочетат книгата ми, а не само да я оставят за съхранение в сейф“, добави Шашоуа.

Според влиятелното американско списание „Форбс“ в Русия има 53 доларови милиардера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
необяснима преди 17 години
Nr.2 и аз това си мислех. Тая книга не е написана, за да може по-бедните да замогнат, а за богатите - за да натрупат още кинти. Евала!
6
0
 
0
 
! Отговори
nema преди 17 години
Аз мисля, че руската олигархия няма нужда от такива четива.Те са сред най-богатите хора в света всепак! Изобщо не си ли сварзан с Кремъл - збраиии
5
0
 
0
 
! Отговори
kgb_90 преди 17 години
pravqt li dostavki po domove ??
4
0
 
0
 
! Отговори
Y преди 17 години
xa xa xa 3. evala za komentara bate mnogo se smqh :D
3
0
 
0
 
! Отговори
X преди 17 години
Не бързайте да си я купувате до 1 месец някой ще я качи в торентите!!! хаххха хаха ама че идиотизъм!
2
0
 
0
 
! Отговори
psychoboy преди 17 години
ако можех да си купя книга за 6 милиона, нямаше да задавам въпроса "как да забогатея"
1
0
 
0
 
! Отговори
Иван Торторочев преди 17 години
"Dancing with the Bear" следва да се преведе "Танцуване с мечката", именно с мечката, която е символ на Русия.Защо е необходимо да си измисляма и да го превеждаме "Танци с мечки" - кои са тези мечки, може би някакви мечки от гората или от зологическата градина например.Заради измислици при превода от хора, които не вникват в истинския смисъл, днес напр. християните имаме една Библия, пълна с мъчноразбираеми неща.