Купете си село в Русия – заедно с бабите

Оказва се, че в Русия можеш да станеш помешчик - не на хартия, купувайки си титлата, а истински - който си има земя и село към нея
24 авг 2007 14:48,
12
Купете си село в Русия – заедно с бабите
Можете да станете щастлив собственик на едно такова селце. Снимка: dorogami.ru
Оказва се, че в Русия днес можеш да станеш помешчик. Не на хартия, купувайки си титлата, а истински, такъв, който си има земя и село към нея, пише руският вестник „Труд”.

Групата компании „Удача” (късмет, успех) има сензационен проект – да даде възможност на състоятелните граждани да си купуват села. „Нашето предложение е насочено към онези, които си мислят за семейно имение и за ролята си в историята”, казват от „Удача”.

В Интернет подробно е описано как красиво са си живели дворяните, правели са в именията си система от езерца, на поляните са поставяли статуи и беседки, имали са конюшни. А щастливите и благодарни селяни с пот на челото са орали земята.

Защо и днес човек да не си поживее в такава хармония с природата и обитателите на селата, а след това да остави имението си като наследство на потомците си? „Изпратете ни своята заявка. Направете първата стъпка към възраждането на съсловието на руските помешчици”, призовават от „Удача”.

Ръководителят на проекта Антон Рябинин казва, че площта на селата, които се предлагат за продажба, е от 2 до 7 хектара. В момента има избор между три района в Тверска област.

Предлагат се предимно безлюдни села или такива, където живеят по няколко старци. При желание от страна на клиента фирмата е готова да реши въпроса с преселването им при роднини в съседни села. Естествено, не насилствено, а само на доброволна основа.

А какво да се прави, ако старците се заинатят, вкопчат се в къщите, градините си. И съгласни ли са с това местните власти. Антон Рябинин уверява – клиентът няма за какво да се безпокои, той получава абсолютно законно право на собственост. Изданието обаче пита защо, ако всичко е толкова чисто и законно, не казват името на селата, които се предлагат за продажба. Може би се боят от гнева на наследниците. Или не искат да вкарват в беля местните чиновници, без чиито подписи такива сделки са невъзможни.

Опитът за възраждане на владенията на помешчиците е оригинална, но не е нова идея. В страната отдавна е сформирана класата на едрите земевладелци. Сред тях са и не малко известни лица. Например режисьорът Андрей Кончаловски има 3 000 хектара около село Нестеровка край Калуга. Това е земя на фалиралия колхоз.

Съдейки по преброяването на населението от 2002 г., тогава в страната е имало 13 000 села, в които не живеят хора, а сега по някои данни те са над 17 000.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
от рускиня преди 17 години
номер пет бих искала с теб да се запозная,тук в българия само оплюват руснаците и другите,за 17 години тук освен злоба и завист друго не видях,всички им виновни,затова и карат назад а не напред
10
0
 
0
 
! Отговори
воробянинов преди 17 години
че ние отдавна в българия купуваме села нали оная с пирамидите веска меджедиева си купи няколко села барабар с ората, долно луково е на австрийска фирма и още колко още има тръкнати за без пари но на наши хора.
9
0
 
0
 
! Отговори
Момчил преди 17 години
А толкова сте *** или руснаците са бъдали дави дават да купувате села. Това само българинат можи да вярва на чудеса
8
0
 
0
 
! Отговори
lidis преди 17 години
Selata se prodavat,a Karelia se vrusta na finsite.stoto Rusia ya e zanemarila i ne ya stopanisva.?????
7
0
 
0
 
! Отговори
Robin Hood преди 17 години
4 Пламен - съгласен съм с тебе!Точно такъв президент ни трябва,а на оня 5 - rusnak-a ще препоръчам да си ги вземат в Русия,защото именно ТЕ ги вкараха в наркобизнеса и всички далавери на руската мафия в България!Така че,братя руснаци,вземете си аверите и се оправяйте с тях,щом толкова си ги обичате!
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 17 години
Ама що да купуваме изоставени села в Русия, че да местим там ***, като в България си имаме колкото искаш изоставени села ...
5
0
 
0
 
! Отговори
rusnak преди 17 години
Vie si gi zadrujte ***....mnogo si prili4ate s tqh...
4
0
 
0
 
! Отговори
Пламен преди 17 години
Номер 2 каза най-умното нещо което съм чувал от няколко дни насам. Е тва е!
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 17 години
babite gotini li sa ? :))))
2
0
 
0
 
! Отговори
Frank преди 17 години
Предлагам да закупим 1000-2000 пусти села в Русия и да преселим в тях българските ***.Колко по-добър,спокоен и приятен би бил животът ни,тогава!
1
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 17 години
Статията няма нищо общо със заглавието... О чудо!