Гергов става политик, освен панаира, иска и Пловдив

Георги Гергов бе на аудиенция при царя - чака благословията му, разчита на подкрепа от БСП и ДПС за Пловдив; слизал надолу в йерархията, ама градът печелел
30 авг 2007 15:48,
17
Гергов става политик, освен панаира, иска и Пловдив
Бизнесменът Георги Гергов се срещна в централата на НДСВ с лидера на партията Симеон Сакскобургготски. Снимка: Булфото
Бизнесменът Георги Гергов се срещна в централата на НДСВ с лидера на партията Симеон Сакскобургготски.

След срещата Гергов каза, че до 10 дни ще реши дали да се кандидатира за кмет на Пловдив.

Преди седмица Гергов, известен като близък приятел на президента Георги Първанов, изрази готовност да се кандидатира за поста, ако Чомаков, с когото той поддържа добри отношения, се откаже от надпреварата.

Днес Чомаков вече стори това - оттегли се от битката за Пловдив
 
На излизане от “Врабча” 23 Гергов каза, че предстои да намери кой да му управлява предприятията му.

Най-вероятно бизнес делата му ще бъдат подети от двамата му сина.

„Време е да вляза по някакъв начин в политиката, заяви Гергов и добави:  “С моето кандидатиране поне с три стълба слизам надолу, за да се разправям с проблемите на нашия град, но тази крачка ще допринесе Пловдив да не е на седмо място”.

Преди дни директорът на Пловдивския панаир призова местния бизнес да търси повече възможности и да намери най-успешната формула за развитието на града.

Гергов каза, че очаква подкрепа преди всичко от десните партии, макар че към този момент се очертава такава от НДСВ, ДПС и евентуално БСП.

Dnes.bg припомня, че ВМРО, ГЕРБ и ДСБ вече издигнаха кандидатурата на Славчо Атанасов в Пловдив, а СДС най-вероятно ще издигне за кмет местния си лидер.

Засега едно е сигурно - че ако Гергов обяви кандидатурата си, ще получи подкрепата на много бизнес сдружения в „града под тепетата“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
как е майна преди 16 години
"Гергов каза, че очаква подкрепа преди всичко от десните партии, макар че към този момент се очертава такава от НДСВ, ДПС и евентуално БСП." - т.е. с които успее да направи по-добрата сделка. Очевидно Гергов не е претенциозен.
15
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
ДА ЖИВЕЕМ ДОСТОЙНО НЕ САМО УТРЕ НО И ДНЕСМислете пловдивчани, няма ли един честен и почтен човек сред Вас който да работи за този град.Стига политиците са ни изнудвали и предлагали техни хора. Да предложим алтернативни личности издигнати от граждански сдружения.
14
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
БСП+ДС=ГЕРБОт: АнонименМисля, че всички ще дадем и нашите оценки на този 2г период от управление на тройната коалиция по време на местните избори.Надявам се да сме се поучили и никакви грешки! Розата, с ГЕРБ-исчетата няма да ни излъже. Мина им номера с царя но сега е 2007г.
13
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Приятелят на Първанов се кандидатира за кмет!Голяма наглост и цинизъм е да твърди че се поставя в услуга на жителите на Пловдив.Ми той е неизбираем защото пловдивчани няма да лижат *** на БСП
12
0
 
2
 
! Отговори
zaz преди 16 години
Ако станел кмет на Пловдив щял да слезне с три нива. Ами не се кандидатирай тогава. Или просто ако станеш кмет всички общински търгове ще се печелят от фирмите ти? Горките пловдивчани рискуват да си натресат 100 процента парвеню на кметския стол.
11
0
 
2
 
! Отговори
carq преди 16 години
Юначето отиде при царчето Симо,да си мерят червените ***...крадливи.ВНИМАВАЙТЕ КАК ГЛАСУВАТЕ ХОРА..!!!!БЪЛГАРИЯ Е ПРЕД ИЗЧЕВАНЕ ,ОТ ТАКИВА БЛАГОДЕТЕЛИ...ДАЙТЕ ШАНС НА БОЙКО,И АТАКА...нека ги видим
10
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
22. - 17:57 - До 13- HristoОт: Mr.LovermanHristo, юначе, първо научи елементарната българска граматика, а после почвай да повръщаш! Научи, че в множествено число се пише "полицаите", а не "полицайте"! Също се пише "скоро", а не "скоо"! Относно поканата ти за интелектуално състезание, юначе, ще ти кажа, че имам две висши образования, икономическо и юридическо, което красноречиво говори, че не съм *** полицай! А относно състезанието, аз мога на ринга да ти докажа колко струваш като мъж!
9
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
След този и Тити Папазов в София очаквам скоро да се кандитра някоя фолк певица за кмет на голям град. Както е ясно в България всичко е популизъм.В София и Пловдив сигурно има стотици нормални хора много по-способни и интелигентни от тези кандидати.Ама кой го интересува уменията на въпросните издигнати. Важно е да са близки до политиците та да може да им пълнят джобовете допълнително.На следващите Президентски избори очаквам Азис да заеме поста... за Министър Председател мисля че Ивана или Гергана ще са най-подходящия вариант.
8
0
 
2
 
! Отговори
feref преди 16 години
наглост,без която не става
7
0
 
2
 
! Отговори
F.S.V. преди 16 години
този хубавец ,иска да посегне на земята на баба ми и дядо ми, в Приморско за да си строи голф игрище - без пари.Сигурно и в Пловдив има доста неща за крадене,Заради такива като този ,един милион българи си заминаха от тука и ги е срам да се нарекат българи.
6
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Свиневъд -кмет на Пловдив,нарко-футболист на Сливен,абе майна,кво става бе?????
5
0
 
2
 
! Отговори
pier преди 16 години
Да ,олигарх е и съмнително богат,човек с неприятна външност и недодялано поведение,полуинтелигнтен не приемлив за публична личност-например кмет на Пловдив!!!
4
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
http://***.segabg.com/online/article.asp?issueid=2 351&sectionid=5&id=0001401http://demokra ciadnes.bg/print/article.php?aid=156&ed=6htt p://***.stroitelstvo.bg/news.php?m=details&id= 13322и много други просто потърсете... Това е един от честните... Той със сигурност ще оправи Пловдив и пловдивчани... отвсякъде.
3
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
leleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee i toya li
2
0
 
2
 
! Отговори
европеец преди 16 години
ако този избор касае БЛАГОДЕНСТВИЕТО И РАЗВИТИЕТО НА ГРАД КАТО ПЛОВДИВ, а не политически пристрастия!
1
0
 
2
 
! Отговори
европеец преди 16 години
СДС както навсякъде, вместо да се съобрази с реалностите и да застане зад общата кандидатура, подкрепена от десните ДСБ, ГЕРБ и ВМРО, най-вероятно ще загърби интереса на град Пловдив и ще издигне своя лидер за кандидат-кмет. Ена това му се вика политическо недогледство!От друга страна, бизнесмен като Гергов си е доста сериозна кандидатура, и изборът ще бъде труден, ако ТОЗИ ИЗБОР КАСАЕ БЛАГОДЕНСТВИЕТО И РАЗМИТИЕТО НА ГРАД КАТО ПЛОВДИВ!