Станишев оправда министерския круиз в Монако

Петков бил закупил със собствени средства самолетния билет, с който е пътувал от Ница до София и обратно
15 яну 2008 20:55,
31
Станишев оправда министерския круиз в Монако
Премиерът отговори в рамките на парламентарния контрол за пътуване на министри в чужбина. Снимка: Булфото

Министрите Асен Гагаузов, Веселин Близнаков и Румен Петков, заместник-министър Кирил Ананиев и председателят на ДАМС Весела Лечева не са участвали само в прояви, свързани със спортен мотоциклетизъм, каза премиерът Сергей Станишев в отговор на въпрос на народния представител Атанас Атанасов за посещението на министри в Монако.

Фактът, че постигнатото от България в областта на този спорт е било излъчвано по френски телевизии с огромна аудитория е много по-съществен понякога от гледна точка на рекламата, отколкото от множество делегации, отбеляза Сергей Станишев.

По думите му българските медии са отразили подробно и обективно това значимо събитие за българския спорт.

Премиерът посочи, че с писмо от Българската федерация по мотоциклетизъм до председателя на Организационния комитет на Гран При- България, Управителният съвет на БФМ се е обърнал с молба да бъдат поканени членовете на организационния комитет по провеждането на европейските и световни шампионати по мотокрос и Супер мото през 2007 Гран При България, както и всички, допринесли за успеха за страната.

В поканата е посочено, че БФМ поема разходите по пътуването и нощувките, като дневните разходи са поети от поканените. За тези разходи няма бартер срещу реклама, допълни премиерът.

Със собствени средства министър Румен Петков е закупил самолетния билет, с който е пътувал на 27 - 29 ноември 2007 г. от Ница до София и от София до Ница, уточни премиерът.

Той допълни, че заместник-министър Ананиев също е закупил самолетния билет със собствени средства.

БФМ е поканила и генерал-лейтенант Симеон Симеонов като представител на военновъздушните сили на официалната церемония по награждаването. Той също не е ползвал бюджетни средства.

Членовете на кабинета не са придружавани от служители на ведомствата, които те ръководят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
НФБ преди 16 години
Е според теб коя е тази партия ...назови ни едно име..но само не ми казвай ГЕРБ, защото там са ченгетата и мутрите../ не говоря за честните ченгета , които уважавам и от които всяка нормална държава има нужда.../
29
0
 
2
 
! Отговори
kolio преди 16 години
Ми вие сте си виновни братлета докато не се събере целия БГ народ и не гласува най-после за партия от народа каквото и да е тя но не СДС,БСП и ДПС, всички бивши комунисти,полицаи и така нататък, трябва да гласувате за хора от народа !!!!!!!!
28
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
ха ха, караскавов, вярваш ли си или се майтапиш?
27
0
 
2
 
! Отговори
веси преди 16 години
Умрях от смях министри да пътуват по държавни дела в чужбина на собствени разноски.Изказването ха Станишев приемам като подигравка към народа.
26
0
 
2
 
! Отговори
limih преди 16 години
na nikogo ne sluja.umorih se da 4akam 18 godini ve4e/coga ste jiveia v normalna dargava/az sam va4e na 50 godini/jivota mi mina v 4akane/vsofia si imate vsi4ko,rabota i golemi zaplati,a v provinciata samo glad,mizeria,ot4aianie ,bzizhodica...
25
0
 
2
 
! Отговори
НФБ преди 16 години
Много хубаво, да се вдигнем, но после ...нямаме готова опозиция или изпълняваш поръчката на Б.Б. който тръгвал на предсрочни избори? Ми Гербарите са си ДС, ти за малограмотни ли ни смяташ?Народът ще тръгне когато има алтернатива, когато се изгради една нова партия , не свързана с хората довели ни до трета национална катастрофа!Да кажем не на червените олигарси , кардиналите от Дс и на техните мекерета мутрите !
24
0
 
2
 
! Отговори
limih преди 16 години
kogato ubiha pepi taxsita blokiraha sofia sofianci sabudete se/izleste i progonete nai posle tazi vlast /v tozi kabinet dvama ministri pravat sedenki gaidarski banketi etem,r.petkov,maslarova,staniwev sa sram za balgaria unizitelno e da gi tarpim/ako uvagavame sebe si pone malko da gi progonim/pripomnih vi za pepi i taxsita za da vi napomna 4e ima na4ini i sredstva/stani,stani unak balkanski,ot sun dalbok se cabudi/balgari cabudete se da idemvsi4ki zaedno silni mogawi/mladi i stari wofori,pensioneri i bezrabotni med.sestri u4iteli,gotva4i i servitori,koito rabotat po 14 casa na de za mutri/vsi4ki/vsi4ki zaedno/za posledno vi pripomham han kubrat,edna pra4ka lesno se cupi,no cal snop ne se cupi/vsi4ki ako sme edinni we postignem pobeda/smelo na pred
23
0
 
2
 
! Отговори
wania преди 16 години
Караславов,ти вярваш ли си,или си пенсионер които така си уплътнява времето като пише такива коментари за да дразни останалите ,или си бивш партиен секретар
22
0
 
2
 
! Отговори
Тина преди 16 години
Стига, съвсем ни вземате за безмозъчни. По-добре нищо не казвайте, те ви ли е срам да се показвате пред хората
21
0
 
2
 
! Отговори
зоран преди 16 години
А бе що правите хората на глупави?
20
0
 
2
 
! Отговори
НФБ преди 16 години
Караславов, бива бива ама...Явно са те наели да правиш пиар на червените олигарси!Каква е връзката на МВР и Мин . на Отбраната със спорта?Всички българи си спомнят годините на прехода когато елитни спортисти създадоха по поръчка на червените олигарси групировки като ВИС, СИК, ИПОН...с цел да сеят терор и страх сред населението...явно тясната връзка продължава...
19
0
 
2
 
! Отговори
НФБ преди 16 години
Явно в лицето на Караславов , червените олигарси си намериха пиар....То бива бива Караславов ,но не виждам връзката на спорта с МВР и Министерството на отбраната...иначе всички си спомняме , че борчески организации като ВИС, СИК, ИПОН..бяха създадени от бивши спортисти...явно тясната връзка продължава!Столетницата използва спортистите за да всее терор през годините на прехода!
18
0
 
2
 
! Отговори
Караславов преди 16 години
Подобни инициативи, да се пътува в чужбина по държавни дела на собствени разноски, трябва да се приветстват. Малко са държавниците в днешно време, които проявяват скромност по този начин. Така те едновременно спомагат за пестене на разходи на държавата, а от това не страда нейната дейност. Затова да бъдем обективни и да приветстваме нашите политици в този случай, както и министър - председателя за това, че направи публично достояние тази благородна инициатива.
17
0
 
2
 
! Отговори
lelka_debelkaa преди 16 години
Дали ще положат цветя Путин и Гоце пред паметника на Трайчо Костов?За съжаление сега няма и на кой паметник да се направи защото нашите продажници,ни предлагат на тепсия. Иначе нищо ново под слънцето...Комунистите ни скапват.Сергейчо е грешка на природата.Путин да си го взима. Техен гражданин е!
16
0
 
2
 
! Отговори
дят гочу преди 16 години
Партията на капиталистите в България - БСП , е толкова виновна за тоталното ограбване на редовия работник и служител, че ще и трябват още 100 години за да обяснява как ,ама то ако беше и други подобни простотии защо от лява стана много дясна.
15
0
 
2
 
! Отговори
Кочо преди 16 години
Да си мажат гръбчетата с шарлан и да си бръснат търнаците. Понекога Господ е безмилостен. Не стига че направил нещастното създание комунист, ами на всичкото отгоре и резбата му обърнал. Мъка.
14
0
 
2
 
! Отговори
масен нататрузов преди 16 години
е квовоглед и плешив, не ми харесва
13
0
 
2
 
! Отговори
Абадона преди 16 години
Сковете ковчег за червея Станинишев!
12
0
 
2
 
! Отговори
п преди 16 години
Абе Сергейчо, как така позволяваш Министрите на отбраната и на МВР да пътуват без охраната си и то в тази пуста чужбина?. Толкова ли не са ти свидни?. Как може да оставиш Българския Данъкоплатец толкова време да се безспокои за техния живот и сигурност! Ами ако се беше случило нещо лошо с тях, какво щяхме да правим и как щяхме да ги прежалим?
11
0
 
2
 
! Отговори
срам преди 16 години
Двамата президенти - на Русия Путин, а на България Гоце Първанов - са служители на комунистическите репресивни тайни служби (КГБ и ДС), и чрез своя отчаян протест се мъча да измия петното на позора, който този факт сложи върху името на моята родина, европейска България; Срам ме е, че премиер на България в момента е лице, явяващо се съветски гражданин, това е един позорен факт за днешна европейска България; срам ме е, че Серьожа Дмитриевич и Гоце Първанов най-вероятно разговарят с Путин на руски език, понеже на такива не им пука за националното достойнство на България; такива като тях всъщност служат повече на Русия, отколкото на България.