Командировъчните круизи на властта

Над 522 000 лева са отишли за командировки на министри; първенецът е Калфин, Етем – последна, само с 1100 лева
22 фев 2008 13:48,
12
Командировъчните круизи на властта
Бившият енергиен министър Румен Овчаров на ски-ваканция. Снимка: Булфото

522 530, 86 лева са общо изразходваните средства за командировки в чужбина на министрите от правителството за периода 1 януари – 31 декември 2007 г., съобщи по време на парламентарния контрол премиерът Сергей Станишев.

За 20 командировки на Станишев са отишли 17 284,45 лева.

На 48 командировки през изминалата година пък е бил вицепремиерът и външен министър Ивайло Калфин, за което са изразходвани 70 002 лева.

Според данните на премиера вицепремиерът и министър на държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем е била само на една командировка, за което са платени 1145 лева.

21 пъти е бил в командировка министърът на отбраната Веселин Близнаков, отишли са 38 849 лева.

Екоминистърът Джевдет Чакъров е бил на 8 командировки, за което са били нужни 19 688 лева, за 16 командировки на социалния министър Емилия Масларова са платени 35 893 лева.

Вътрешният министър Румен Петков е пътувал в командировка в чужбина 18 пъти, което е струвало 28 278 лева, на 13 – бившият енергиен министър Румен Овчаров за 45 479 лева

На 19 командировки в чужбина е бил земеделският министър Нихат Кабил за 40 903 лева.

Премиерът съобщи тези данни на въпрос на депутата от ДСБ Атанас Атанасов, който твърди, че по времето, когато е била командировката на министрите в Монако през ноември 2007 г. са пътували три частни самолета – два на "Лукойл" и един на Васил Божков до Ница, Брюксел и Париж и попита кой е платил за тези командировки.

„Разполагам с разпечатка на няколко фирми, за да проверите тези хора, които може да се предполага, че са плащали командировките с кого имат общи фирми“, каза Атанасов и допълни: Не знам дали ви говори нещо прозвището Таке, братята Галеви, но ако нямате информация за това може да попитате ДЕА, специалната агенция на САЩ за наркотрафика и те ще ви отговорят, допълни Атанасов.

Dnes.bg припомня, че в началото на декември гръмна скандал около пътуването на българска делегация в Монако.

Тогава стана ясно, че трима министри и един зам.-министър са били в Монако на разноски на частна фирма, а визитата е станала със знанието на премиера.

В Княжеството са били министърът на отбраната Веселин Близнаков, на МВР Румен Петков, на благоустройството Асен Гагаузов и зам.-министърът на финансите Кирил Ананиев. Към тях се присъединила и шефът на Агенцията за младежта и спорта Весела Лечева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
KKK преди 16 години
Отишли са в Монако да врътнат някоя рулетка в казината с изпрани пари от данъкоплатеца. Да не мислите че имаме много важни междудържавнически отношения с Монако. Впрочем сега се сещам , че там се провеждаше ежегодния преглед-фестивал на цирковите трупи.Както е известно Принц Алберт е голям фен на цирка. Така ,че другата версия е ,че нашите клоуни са се представили с клоунада или буфонада пред Негово Превъзходителство.
10
0
 
0
 
! Отговори
бакал.с.лавърски преди 16 години
...средно за всеки командирован се харчат:станишев - 864,2225калфин -1458,375близнаков1849,9523джевдет чакъров - 2461масларова - 2243,3125петков - 1571Р.Овч - 3498,3846Кабил - 2152,7894средно една командировка: = 2012лвВсички, надхвърлили тоя среден праг да се уволнят заради преразхищения, а именно - Чакъров, Масларова , Овчаров (о.к.) и Кабил. Емел Етем - също, защото е ходила в псевдокомандировка, тъй като всички знаят, че тя никога не е@@@а да работи нещо.Останаха Станишев, Калфин, Близнаков и Петков.средно една тяхна командировка = 1435 лв.Който е под тази минимална сума, да се уволни заради уронване в чужбина на престижа на държавата ни като финансово стабилен партньор и заради съзнателно неусвояване на паричните средства с цел впомпането им в бюджетния излишък, а именно - Станишев.Останаха Калфин, Близнаков и Петков.средно една тяхна командировка = 1626 лв.Уволняваме надхвърлилите средната сума, заради разхищение на държавните средства, а именно - Близнаков.Останаха Калфин и Петков.средно една тяхна командировка = 1514лв.Уволняваме разхитилият народни пари, а именно - Петков.Остана ни Калфин с неговите първоначални Те тоя точно пич знае с колко пари трябва да мое да се устисква в задграничната командировка.Него не го уволняваме, ами го правим служебен премиер.И корупцията сред управляващите държавата ни е успешно и трайно преборена.
9
0
 
0
 
! Отговори
edikoisi преди 16 години
"Емел Етем е била само на една командировка, за което са платени 1145 лева. "Г-жа Природно бедствие, дето винаги е в отпуска когато стане някакво природно бедствие - явно от отпуски не и остава време да си ползва командировките.Аз предлагам да събереме некой лев да я пратим на една командировка в Турция (или която и да е друга държава - защото все пак нямам нищо против турците) за неограничен период от време. Може да излезе тайното оръжие на България, кой знае. Ще ни прослави...
8
0
 
0
 
! Отговори
Гласоподавателя преди 16 години
Смях в залата.Тези ни имат за ***,то не,че не сме,щом ги търпим.Само мрцедеса на кадъната струва толкова.Това са може би това което им се полага,а многобройните спонсори,те знаят колко струват командировките на машите им.........
7
0
 
0
 
! Отговори
Yonex преди 16 години
Това е поредната тъпотия - парите, които харчат са реално много повече. Явно остатъка се осчетоводява като други разходи. А изнесеното е това, което те искат да чуем. Ако бях ***, щях да повярвам, вервайте ми...
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ако е обща сума не е много. Но едва ли е обща сума. Защото само с няколко полета на правителствения самолет ще се изхарчат тези пари.
5
0
 
0
 
! Отговори
hmm преди 16 години
Това обща сума на разходите ли е - хотели, транспорт, дневни, или само дневни? Има разлика и е редно да бъде уточнено.
4
0
 
0
 
! Отговори
fea преди 16 години
Само турски имена по важните министерства!!!?ako човек не е запознат с политиката в БГ,като мен ЩЕ СИ ПОМИСЛИ ЧЕ СМЕ СЕ ПРИСЪЕДИНИЛИ БЕЗ БОЙ И Е,,НЕ КЪМ турция !!!
3
0
 
0
 
! Отговори
de преди 16 години
Когато командировката е в чужбина ти се полагат повече по закон. Поема ти се пътя и хотела и имаш право на около 30 евро на ден за храна.
2
0
 
0
 
! Отговори
e6bc преди 16 години
1. Научи се къде се слага "й" и къде "и" и тогава се прави на умен.Иначе за командировките нещо цифрите не се връзват. Ако твърдят, че една командировка с пътя, нощувките и другите разходи излизат по 1000лв, аз щях всяка седмица да пътувам.Явно имат предвид командировъчните....
1
0
 
0
 
! Отговори
МО преди 16 години
Тези управляващи знаят ли колко е комадировачното на обикновенния човек в държавния апарат (учител,военен,полицай) Те знаят ли че им се полагат по 12лв дневни и до 20 лв за нощувка.Сега ми кажете господа управляващи знаете ли какви са цените в на продуктите и услугите в държавата?Как се изкарва с тези пари?Вашите командировачни така ли са?Отделно че в много от случайте отиваш на собствени разноски и чакаш да си вземеш командировачните няколко месеца и накрая се оказва че са те орязали.Питам аз от къде се финансират тези партий ако не от наркотици и от престъпния свят.От къде имат толкова пари за една предизборна кампания.Като тези партий нямат собствен бизнес а да не говорим че не им се полага?