4 години затвор за Миролюб Гаич

Сръбският „бизнесмен“ нашумя през 90-те, когато в Добрич създаде "Югоагент-вложение" и набра спестители от цялата страна
22 фев 2008 17:07,
3
4 години затвор за Миролюб Гаич
Снимка: БГНЕС

Районният съд в Добрич постанови четири години лишаване от свобода за сръбския бизнесмен Миролюб Гаич за измама на седмина спестители в "Югоагент-вложение".

Според съда Гаич е действал в условията на продължавано престъпление, като през периода февруари-май 95 год. е заблудил и държал в заблуждение седмина граждани с цел да набави за себе си имотна облага и им е причинил вреда в големи размери - 2 693 660 неденоминирани лева, мотивира се съдът.

Гаич трябва да заплати по 1000 лева на двама от спестителите, които съдът конституира като граждански ищци и частни обвинители.

Самият бизнесмен днес не се призна за виновен пред съда.

Той обясни, че е развивал мащабна търговска дейност и е можел да изплаща договорения висок дивидент на вложителите. 

„Това, което правех, не се харесваше на банкерите, на търговците и на конкуренцията“, заяви собственикът  на "Югоагент-вложение", като обвини и спестителите, че са се поддали на масовата психоза да си изтеглят парите.

Присъдата може да бъде обжалвана и протестирана в 15-дневен срок пред по-горната съдебна инстанция.

Районният съд потвърди днес и мярката му "задържане под стража" и Гаич, който бе издирван с дни от полицията бе арестуван в съдебната зала.

Сръбският бизнесмен нашумя в началото на 90-те години, когато създаде в Добрич "Югоагент-вложение" и набра спестители от цялата страна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
roni преди 16 години
tozi 4ovek me vurna 10 god nazad kato mi vze vsi4kite spestqvaniq i sega nai veroqtno 6te se oturve aferim ma6ala
1
0
 
0
 
! Отговори
росица преди 16 години
Аз съм работила за ГАИЧ.И днес - след поредната простотия срещу този човек ТВЪРДЯ И ВИНАГИ ЩЕ ГО ПОВТАРЯМ ЧЕ ТОВА Е ЕДИН ОТ МАЛКОТО ДОСТОЙНИ БИЗНЕСМЕНИ опитвали да работят в тази страна.Години наред даваше работа на 700/900 човека.Работехме здраво - но плащаше заплати каквито малко хора/обикновенни/ са виждали.А каква счетоводна схема имаше............всичко в касата.И мисъл да не ти минава нещо да забравиш.Ревизии,броене,....каса;компютър;модем;ко мпютър майка - Добрич.Деноношно се знаеше в кой магазин какво има.Но не забравяйте /ако изобщо някой го мисли/;ЕДИН ЧОВЕК не е слънце да огрее всичко.КАШИТЕ ги забъркаха тези българчета на които той най много се доверяваше.Денем му въртяха счетоводството - вечер му висяха на масата.Къде се споменава да е разследван някой от главните му счетоводители ;нач. склад ;икон. и технически директори.Всички тези хора са българчета - мили читатели.Гаич първо го крадоха тези на които даваше заплати,после го подгони българската мафия.Умишлено се криеше от масовия читател какво имущество имаше Гаич.Много рядко можеше да се чуе кой купи имотите на Гаич.АКО ВИ ИНТЕРЕСУВА питайте за Маргините/и още мутри.....мутри.....за дребни парици /-каквито предложат тези същите мутри.За какво събиране на задължения говорят магистратите.Няма ли някой с ъкъл в тази държава.Нещо се напише в пресата и всички почват да плюват отрова.ЧУДЯ СЕ КАДЕ ЛИ СА ВСИЧКИ КОЛЕГИ - ЧЕСТНИТЕ ХОРА И ЗАЩО СЕ СПОТАЙВАТ.ЗНАЕМ ЧЕ ГАЙЧ Е ШИРОКО СКРОЕН ЧОВЕК И БИЗНЕСМЕН - НЯМА ЛИ ДА КАЖЕМ И НАШЕТО МНЕНИЕ /ИЛИ СТРАХА Е ПРЕВЪРНАЛ И НАС В ДРЕБНИ ДУШИЦИ /.Това беше - но мога да разкажа още много.ПИТАЙТЕ - МОЛЯ .