Европейските фондове – първа грижа на правителството

Кабинетът предприема мерки за по-доброто усвояване на европейските пари
26 мар 2008 12:52,
13
Европейските фондове – първа грижа на правителството
Снимка: wikimedia.org

След като от Европейската комисия спряха плащанията за България по трите най-важни предприсъединителни програми, ИСПА, САПАРД и ФАР, заради сигнали за измама и корупция при предишните траншове на финансовата помощ, правителството на тройната коалиция реши да предприеме спешни мерки.

Кабинетът, начело с премиера Сергей Станишев, прие план за действие за предприемане на корективни действия в хода на прилагането на предприсъединителни програми и структурните инструменти на Европейския съюз.

Целта е да се преодолеят идентифицираните слабости при изпълнение на предприсъединителните програми, които биха могли да се мултиплицират при проектите, финансирани от структурните и Кохезионния фонд на ЕС.

Мерките са свързани със засилване на предварителния контрол при изпълнение на проектите и програмите и на последващия контрол и одит, повишаване на административния капацитет, облекчаване и усъвършенстване на правилата и процедурите за изпълнение на европейските програми и проекти.

Реализацията им ще гарантира по-нататъшно усъвършенстване на системата за ефективно управление на средствата от ЕС. В противен случай България е заплашена от още по-сериозни финансови санкции от страна на Брюксел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
чунчо преди 16 години
Представяте ли си!?Те НЕ СА НА ВЛАСТ!И ДРУГИ ПАПКАТ от еф!Мъка,боже,черна мъка!Ми те ще се изпоразболеят!Те тогава да видиш СТРЕС!!!:)))
11
0
 
0
 
! Отговори
без име , сещайте се преди 16 години
Дайте ни парите , алчни еврокомисари, ние ги заслужаваме , предлагам да ги усвоим в съкратени срокове !!
10
0
 
0
 
! Отговори
АНАЛИЗАТОР преди 16 години
ами първа грижа ще е, как не - това не са малко пари - МРЪСНИТЕ ПЕЛИКАНИ СЕГА ХОДЯТ НА РАЗШИРЯВАНЕ НА ГУШИТЕ СИ
9
0
 
0
 
! Отговори
В Брюксел съм .. преди 16 години
Толкова се точиха за тези еврофондове , а те пък им ги секнаха , нещо взеха да изпускат кокала *** , та сега първа грижа им стана ... бреи , бреи .. ама им остана само още 1 година , а после се незнай ...
8
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 16 години
нещо яко ти пари на и си се активизирал...За кого осигуряваш чадър?На коя мутра снасяш?Това ли е честа на пагона?
7
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 16 години
Ми как няма да са ,като трябва да се краде!Като се дават поръчки на фирми на наши хора!
6
0
 
0
 
! Отговори
norm преди 16 години
Караславов,не ти ли омръзнаха соцлозунгите.Внимавай ,утре да не издигнеш "мандата на правителството-в съкратени срокове".
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Хопала, врътнаха ви кранчето и веднага първа грижа... мама ви!
4
0
 
0
 
! Отговори
гризли преди 16 години
Премиерът да има за първа грижа смяната на ръководството на МВР и на РУМЕН пЕТКОВ, А НЕ ДА НИ ДРЪНКА ГЛУПОСТИ....НО ПАСАРАН СЕРЬОЖА!
3
0
 
0
 
! Отговори
Zmee преди 16 години
Изобщо (изобщо) не се вижда как ще се преборим с корупцията. Каквото и да приказва премиера, неговата дума е толкова обезценена, че ме е яд всеки път като се прекарам да го слушам.Че и ББ се задава на хоризонта...
2
0
 
0
 
! Отговори
караславов преди 16 години
Добре е, че ясно и отчетливо заявяваме че приоритетът ни е да усвоим еврофондовете. Така имаме цел към ковто трябва всички ние да се стремим. Да засилим предварителния контрол при изпълнение на проектите и програмите и на последващия контрол и одит, да повишим административния капацитет, както и да облекчим и усъвършенстваме правилата и процедурите за изпълнение на европейските програми и проекти.Време е да спрем да се занимаваме с непотвърдени информации и да гледаме напред. Да действаме за приключването на прехода и реформите у нас в ускорени срокове.
1
0
 
0
 
! Отговори
SystemeX преди 16 години
Примиерът прави всичко на думи, ще му се да го изберът и отново и отново.