Обвиняват фармацевтичен гигант у нас - бълвал дрога

Атанас Атанасов пред Dnes.bg: Кой пълни партийните каси на ДПС и БСП?
9 май 2008 11:53,
24
Обвиняват фармацевтичен гигант у нас - бълвал дрога
Атанас Атанасов. Снимка: БГНЕС

"Има данни, че в района на Дупница, нелегално, в цех на "Актавис", се произвежда синтетична дрога", каза пред Dnes.bg депутатът от ДСБ Атанас Атанасов.

По думите му, парите от продажбата на дрогата пълнят червената партийна каса.

"Сега се събираме, за да обсъдим въпроса. Предпочитаме засега да не коментираме, по късно ще излезем с позиция", казаха за Dnes.bg от отдел Връзки с обществеността на "Актавис" в Дупница.

От 2000 година Актавис Груп притежава и управлява в България три завода за готови лекарствени форми в градовете Дупница, Троян и Разград.

Актавис груп е една от най-големите фармацевтични компании в света и най-голямата у нас. Председател на Борда на директорите е исландският милиардер Тор Бьорголфсон.

Пред Dnes.bg Атанас Атанасов каза още, че Випром "Пещера" АД спонсорира БСП, не ДПС.

Името на Винпром-а излезе на светло след задържането на зам.-шефа на ГДБОП Иван Иванов и последвалите публикувани стенограми от негови разговори с Атанас Иванов Петров, в които освен любезности и размяна на скъпи подаръци /пушки и лаптопи бел.ред/, Петров говори и за крупни суми пари. 

Атанас Атанасов обяви още, че бившият вътрешен министър Румен Петков е прикрил разработка на МВР за подкупи и комисионни, които пълнят касата на Движението за права и свободи.
 
"ДПС се спонсорира чрез създадените обръчи от свои фирми, които кандидатстват за обществени поръчки в областта на земеделието, горите, екологията".

За целта, според него, хората на Доган са изработили специална система: всяка фирма, която иска да спечели дадена поръчка, предварително, чрез посредник, плаща 20% от стойността на обществената поръчка в своеобразен фонд, "да го наречем Фонд подкупи на ДПС".

Атанасов бе категоричен, че ще внесе сигнал във вътрешната парламентарна комисия за обръча от фирми, спонсориращи партията на Доган.

А при НДСВ как стоят нещата, те от къде получават финансиране?

- Като му дойде времето, каза Атанасов.

Атанасов коментира пред Dnes.bg и евентуалните наказателни преследвания срещу Румен Петков  за осветляването на Алексей Петров като агент на ДАНС и срещу бившия следовател №1 Ангел Александров за издаване на държавна тайна.

"За мен е важно на първо място прокуратурата да се произнесе има ли основание да започне наказателно производство срещу Петков за прикриване на случая с Иван Иванов /задържаният бивш зам.-шеф на ГДБОП бел. ред./, защото другите неща са последващи.

В справката, която аз предоставих на главния прокурор, и която стана основание и начало за този скандал, беше посочено конкретно, че след като събраната информация е била докладвана на вътрешния министър и на тогавашния директор на полицията Валентин Петров, Иванов и на другите лица, на следващия ден са си прекратили отношенията, което означава, че те са били сигнализирани", каза той.

Атанасов смята, че те са били предупредени или от Румен Петков, или от Валентин Петров.

"За разследването срещу Ангел Александров може би става въпрос за изнесеното от Ваньо Танов във вътрешната комисия за засечени разговори между него и Братята Галеви", завърши тъмносиният депутат. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
българин преди 16 години
*** скапаната държава,щом *** като Атанасов подтикван(ръган) от турбо *** като Иван Костов(да да най-богатия човек в БГ),умишлено предизвикват такива сътресения в и без това изтерзаната ни татковина. "УМИШЛЕНО" да другари това е най-лошото,че цялата тази дескридитация пред европейските ни партньори е целенасочена,да се спре финансирането на всички програми засягащи обикновенните хора,за да може отвратителния Франкенщайн ДСБ да покаже носле над в които е затънала вече 8 години... им да е...а и на десни и на леви и на тия в средата.Като видя човек в костюм за 3000 евро да говори за корупция..повръщам!
22
0
 
0
 
! Отговори
GLASYT NA NARODA TRI преди 16 години
V BYLGARIYA IMA SAMO DVAMA VASIL IVANOV KYN4EVI TOVASA OT MEN MNOGO YVAJAVANIUA ATANAS ATANASOV I VOLEN SIDEROV SAMO TE NEGIUA STRAX OT NISTO I TE IMAT SEMEISTVA A VSI4KI OSTANALI 4AKAT NA GOTOVO SIGORNO B BORISOV NEZNAE TEZI VSI4KI *** NA BSP NO SI MUL4I ZNA4I ITOI E VYTRE . NISTO NIUAMA SLY4AINO ,ATANAS ATANASOV MINISTAR PREDSEDATEL VOLEN SIDEROV ATANASOV ZNAE KADE DA BYDE SAMO NAPRED ATANASE BOIKO MNOGO SE YSLYSVA I4AKA LEVSKI NEE 4AKAL SAM E TRYGVAL KATO ATANAS ATANASOV NASKO BYDI JIV I PO ZDRAV.
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Още не е разровено мрьсното бельо на БСП . Пещера и Дупница са от най- чистите ризи от панера на мрьсно бельо на БСП. Време е да се помисли за забрана на тази мафиотска партия
20
0
 
0
 
! Отговори
bendji преди 16 години
а ти като не си нищожество, какво направи за България,освен да си чешиш езика във форумите. Вижда се кой е комплексарят. Този такъв,онзи такъв-не може така,бай Ганъо. Алеко те е описл точно какъв си преди 100 год.Какво знае едно нищожество като теб какво точно става в държавата и познаваш ли лично А.Атанасов
19
0
 
0
 
! Отговори
K преди 16 години
Tova sa palni gluposti az rabotq tam a na IVO moga da mu kaja da go d......xa
18
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 16 години
тоя генерал-джудже наистина ще запали българия за да си намаже егото...само му вижте приказките - `може би едва ли не ако...`нищо не казва, ама кудкудякате около това нищо, което не е казалми ако е толкова мъж - що не говори с факти а само с инсинуации?
17
0
 
0
 
! Отговори
Самолетоносача преди 16 години
Атанасов а твойта партия откъде се финансира
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
сивата икономика движи България това е истината......
15
0
 
0
 
! Отговори
Kolega... преди 16 години
;)))
14
0
 
0
 
! Отговори
chiva преди 16 години
контрабандата и незаконната търговия с оръжие, държавата ни ще фалира. С тези измами влизат все някакви свежи пари, завъртат се в сивата икономика и за народеца нещо капне. Ако това спре - умираме!!!
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Атанасов, давай наред като си започнал! Не отговаряй като Симеон "като му дойде времето" Времето на всички ви изтича като пясъчен часовник! Колкото повече време минава, толкова по-малко остава! На нас тръпилото ни не трае вече! Не залъгвайте и вие народа си, бъдете смели и последователни и не отлагайте това, което сте започнали, за да минава времето до новите избори! Няма ли да се намери най-после един СМЕЛ, ИСТИНСКИ българин сред вас, за да спре убийството на българския народ?!
12
0
 
0
 
! Отговори
az преди 16 години
Вие сте *** парчета. Прочетете статията "Еврокомисар: България страда от свръхвисока инфлация".
11
0
 
0
 
! Отговори
ivo преди 16 години
za tesi v dupnitsa se znae otdavna... ne se pravete, che ne znaete!
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Атансов е тъпо комплексирано неДоносче. И той и Костов не са по добри от червената върхушка ДС активисти, управляващи България. Всички политици са синджир марка до един!
9
0
 
0
 
! Отговори
ko4o afroamerikaneca преди 16 години
Сидеров пак е прав да се дърви на Руменчо.Амфетамини-дупница-галеви-румен-бсп-правит елство-президент
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
""Има данни, че в района на Дупница, нелегално, в цех на "Актавис", се произвежда синтетична дрога","Напълно е възможно. Преди 89г. в Дупница се правиха амфетамини :)
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 16 години
А.Атанасов започна да става все по-неудобен за мафията. Боже как да стане това като той самият е част от мафията,та по негова време се носеха куфарчетата от митница Свиленград,Кулата и т.н. .Кой спонсорира ДСБ тези кампании се правят с много пари а членска маса просто нямат.Защо г-н Антанасов не каже кой икономически интереси свързани с него се засегнаха на митниците? Да ама не -това няма да стане.
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Браво на Атанасов, че се осмели да каже това, което отдавна е обществена тайна.Друг е въпросът, че това няма да промени нищо.
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Абе как ще ги осъдят, като и прокуратура и ДАНС, президент и изпълнителна власт и съд са в ръцете на БСП. Пипалата на Октопода обхващат цялата държава. А Атанасов започна да става все по-неодобен за мафията. Но дали ще може да си осигури охрана от НСО, като мафиот номер 1 - Доган.
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ако това е така то трябва Р.Петков направо от къщи в затвора.. Но Пък Атанасов-шатажа очаква да му повярват ще е нужно нещо повече от Думи щото Атанасов редовно през 6-7 месеца хвърля по някоя такава бомба а после се оказва ,че е плод или на зле скалъпен компромат или на неговата болна фантазия..