Социалният Станишев

Премиерът се загрижи за безработните, трудещите се, а и за недостига на работна ръка в седмицата на социалната политика
26 май 2008 11:37,
18
Социалният Станишев
Снимка: БГНЕС

"Една от уникалните черти на ЕС, в сравнение с други обединения, е неговият социален характер", каза премиерът Сергей Станишев при откриването на седмицата на социалната политика.

По думите му живеем в динамичен свят, който се променя всеки месец и конкуренцията, натискът към ЕС са много високи.

"Това ни задължава да търсим новите измерения и новите начини да запазим социалния характер на ЕС, да го съчетаем с конкурентоспособността, да реализираме успешно икономическо развитие на Европа и гарантиране на правата на хората", заяви министър-председателят.

Той отбеляза, че в този аспект социалната политика у нас трябва да бъде също много динамична.

Според Станишев в България се вижда рязко намаляване на нивото на безработица, голямо увеличаване на коефициента на заетостта и други нови тенденции.

"Затова българското правителство се старае да отговори на тази динамика чрез промяната на акцентите и приоритетите", добави Сергей Станишев.

"За мен лично е много важно да се засилят и контролните функции на българската държава по отношение на спазването на условията на труд, на защита на правата на трудещите се, защото имаме добро законодателство на европейско ниво, но невинаги успяваме да контролираме изпълнението на това законодателство", каза премиерът.

По думите му България е изправена в много сектори пред недостиг на работна сила, в това число и квалифицирана

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Другарю Станишев преди 16 години
Имах един даксал казваше има някои "другари" които хич не са "другари" - те тва беше в комунистическо време -1990 ! Не знам другаря станише далъ мъ ръзбиръ ? Кога за последно всичките имтам апаратчици и цялата парламентарна *** поне се е опитала да изкара месеца с 400 лв. ? Питам и отговор не искам ! Абе аланколу всичките тези фантасмагории дето ги бърболясвате и децата вече им хващат вяра ! Абе като влезете в този парламент забравяте че има хора дето са рпинудени да преживяват със 100лв на месец бе алооуууу ! Каво ми се плюнчиш и вееш разни там знамена...
16
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 16 години
смях...смях...след образованието и здравеопазването сега нови?!?Чудо,голямо чудо...
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Нещо като "дървено желязо". Няма такова понятие
14
0
 
0
 
! Отговори
Соня преди 16 години
Господин Председателю,ДРУГАРЮ! Щом си толкова загрижен за трудещитесе, ами не ходете от министерски съвет на разни курортни места през уикендите,да харчите парите на данъкоплатците,а си стойте в София да починете та да имате сили за новата седмица.Че то и на нас ни се иска да ходим по курорти да проясним глави,ама нали олиото е има-няма 4 лева, ти сметни сам колко % е това от заплатат/от 400 лв в мн.добър случай/ на провинциалния труженик.Щото по-голяма част от Българите сме провинциалисти.Нали си имате луксозни кабинети с климатици и други удобства,стойте си там и решавайте държавните дела като мислите най-вече за народа!
13
0
 
0
 
! Отговори
стан преди 16 години
споко братя и сестри! седмицата е от 7 дни. след това така наречения министър председател, ще забрави за тези се тревоги. не знам според него каква е ситуацията, пък и не ме интересува, защото той само глаголства. според мен, ако не вдигнат заплатите още много има да си говорят колко са тревожни и т.н.
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Станишка, ти си пълна мишка! И като фейс и като интелект
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Да! И фирмата меко казаноне е "Принцес"- отбелязвам за да не се топят фирми, които нямат нищо общо!
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
9,Изобшщо не е турска фирмата! Собственици са Шопейци!При това някой от тях отлично познават законите, защото отделно бачкат в банкови институции!
9
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 16 години
Абе що не кажеш че това е турската фирма "Принцес" Отиди в Инспекция на труда и подай жалба срещу неспазването на кодекса на труда и те ще си ги глобяват или ще ги затварят както каза Масларката
8
0
 
0
 
! Отговори
доню донев преди 16 години
Заплатите ви трябваше да си ги извоювате на стачката а вие се огънахте под натиска .Това не мога да го разбера .Аз съм бил репресиран, но никога не съм проявявал малодушие пред комунистите. А вие накрая го ударихте на молба пред Вълчев .По този начин загубихте и уважението на вашите ученици.
7
0
 
0
 
! Отговори
UCHITEL преди 16 години
KUDE SA NOVITE ZAPLATI?
6
0
 
0
 
! Отговори
vas преди 16 години
razbira se nagal popoulizam, harakteren za vseki sotsialist! govori, govori...a nishto ne kazva! izobshto ne gi interesouva kakvo stava u nas - vazhno e da s na vlast! a nie sme oumstveno izostavashti, zashtoto ne reagirame adekvatno...
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Бля, бля, бля, бля, бляяяяя...Бля, бля,бля, БЛЯ!!! Бля, бля...иииии....тинтири-минтири, дрън, дрън, ярина...
4
0
 
0
 
! Отговори
jmi4ko преди 16 години
прав си номер 1...абсолютно, за това се е загрижил а не за друго
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Станишев ай кат си се загрижил, кажи как е възможно в частната фирма Х да има график от следния тип:Понеделник8:00-16:00 - Работник 116:00-24:00 - Работник 200:00-8:00 - Работник 1Вторник8:00-16:00 - Работник 316:00-24:00 - Работник 400:00-8:00 - Работник 1Ммм?
2
0
 
0
 
! Отговори
pan4o преди 16 години
tipi4en primer kak ot sin4eto na tati stavash ministar precedatel (niama da kazvam kolko dobur zashtoto to se vijda) abe hitar liglio s o4ilca. a tova s motora edno vreme beshe egati smeshkata sigurno rokerite edvam sa si sdurjali smeha kato go vidiat po ulicata !:))))
1
0
 
0
 
! Отговори
pepetlika преди 16 години
А всъщност се е загрижил, че остава само 1 година до парламентарните избори!