Руснаци се бият за БГ туристически визи

Огромни опашки се трупат пред българското консулство в Москва
5 юни 2008 12:59,
21
Руснаци се бият за БГ туристически визи
Снимка: liveinternet.ru

Руските туроператори неочаквано се сблъскаха с проблеми в българското консулство, което поставя под заплаха началото на лятната почивка на руснаците там, съобщи днес прессекретарят на Руския съюз на туристическата индустрия Ирина Тюрина.

По думите й, куриерите на туристическите фирми са принудени да се редят на опашка от 4 часа сутринта и пред сградата на посолството се извива огромна опашка от представители на туристически компании и частни лица.

"Всичко това създава нервна обстановка и дори се стига до сбивания", каза Тюрина. "Най-тъжното е, че вече имаше случаи туристическите фирми изобщо да не могат да си подадат документите.

При това служителите в консулството не коментират ситуацията, а свързването по телефона според компаниите е невъзможно - номерът на визовата служба дава постоянно заето.

Както споделят от туристическите фирми, опашките се получават, защото мнозина руснаци са си купили недвижими имоти в България и вече пътуват за почивка дотам самостоятелно", уточни тя.

Според нея заради поскъпването на горивата основните чартърни полети са били прехвърлени от началото на юни за средата на месеца.

"Туроператорите се опасяват, че през тези дни в българското консулство може да настане истински колапс. Още повече, че в края на юни трябва да бъде сменен българският консул, а новият ръководител ще има нужда от време, за да навлезе в работата", добави Тюрина.

Броят на руснаците, почиващи в България, расте стабилно според данни на "Росстат". ако през 2005 г. в страната са пристигнали малко над 120 000 руски туристи, то през 2006 г. те са били 148 300, а през 2007 г. - 173 000, предаде Интерфакс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
0
 
! Отговори
Още един от Москва преди 16 години
Няма значение че снимката не е от нашето посолство, факт е друго, че адски неточна информация се дава, което лично мене ме потриса! Тази Тюрина е такъв търтей, който имам чуството че само чака нещо да се каже за да може да си заработи заплатата. Отвратителна жена! До момента няма руски гражданин който да не е успял да замине за България по линия на организиран туризъм. Какъв е проблема? Проблема е в това как туристическите фирми правят пари като подават документи и изкарват визи на руснаци с цел не туризъм? Как няма никаква организация при подаването на документите от страна на туроператорите? Е извинявайте, при 32% ръст на туристи през тази година какво очаквате? И въпреки това консулска служба в Москва успява да обработва молбите работейки до 10,11,12 вечерта, събота, а често и неделя..... факт е - всички пътуват! също така е факт че определени "конкуренти" на България се опитват да създават такива ситуации и да оплюват туристическото имена България защото други дестинации закъсват...
19
0
 
1
 
! Отговори
maximus преди 16 години
Г-н Гларус, вярно е, че са сравнително лесни за секс. Това е добре за нас , но донякъде.Да кажеш : "за нищо друго не стават" означава, че още не си ги опознал достатъчно. Да ти вгорчат живота малко ли ще ти е за да си промениш мнението.
18
1
 
1
 
! Отговори
teleport преди 16 години
Хиляди българи си изкарват прехраната от руските туристи. Нито германци, шведи, норвежци и пр. не хвърлят толкова пари в туристическия ни бизнес. Къткат си ги и броят всяка стотинка от ресто. Единствено руснаците не мислят колко пари ще дадат. Те захранват скапаната ни икономика. Много добре се знае колко е постъплението от валута в бюджета ни от туристите. В това отношение с руснаците никой не може да се сравнява. И ето на, българските чиновници отново ще ги пратят в Турция и Гърция. За това много акъл не се иска.
17
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Ирина, call me! Я тебя люблю!!!
16
1
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
хубаво е руснаци чиста раса русички белички със сини очички кво искате повече ве?!
15
0
 
2
 
! Отговори
ГЛАРУС преди 16 години
Отговарям защо рускини: - Защото са най-лесни и освен за секс,за нищо друго не стават.
14
0
 
1
 
! Отговори
ирина преди 16 години
13 а питаш ли се,защо ли рускини? а не например германки,скандинавки или англичанки. че те сами се предлагат пияни по дискотеките,но нещо никой не им обръща внимание,освен ако е добро заплащане от тяхна страна. а рускини и други славянки,красиви,сексапилни и даряват секс за без пари,защото са на почивка и вземат от живота, каквото им се иска.
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
eee tva na ni6to ne prili4a ve4e. edno ot malkoto udovolstvia na bulgarina e da ide liatoto na more i za 10 dni da izpraska 10 ruskini...a sega kakvo? i tova ni otnemat...
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Така трябва да бъде. Да се бие бляда с друг, за да види цивилизация.Много съм доволен!
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
alo nomer 2 ti sigurno si dosta tup zagubenjak
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
я си гледай работа9 типичен комплексар си. и забележи в българското консулство.
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
типично по руски! с бой и мноого водка! вие кво очаквате? да пратят 1000 човека от МВНР да бият печати ли?
8
0
 
0
 
! Отговори
a преди 16 години
ama za kvo im sa vizi nali Amerika ni osvobodi ot njakvo si robstvo njakoga.
7
0
 
0
 
! Отговори
B преди 16 години
Е, така се развива туризъм по български...
6
0
 
1
 
! Отговори
Flash преди 16 години
Хората се бият да дойдат да почиват в БГ и да си харчат парите, а нашите чиновници не могат да им изкарат едни глупави визи. Бизнесът в БГ се опитва да съществува въпреки държавата. БГ - държавата, в която всеки втори цоца от бюджета и реве колко е зле държавата. Добре, че все пак има милион и половина , които се трепят в частния сектор, за да има за останалите шест милиона ...
5
0
 
0
 
! Отговори
чичо ви весо преди 16 години
сефте калпаво обслужване в българско посолство в чужбина
4
0
 
0
 
! Отговори
Satanist преди 16 години
blagodarenie na 4ujdite turisti taka stava... staq v dragalevci v sf e 50 lv za bulgari i 50 evro za 4ujdenci... a v avstriq v gotino hotel4e - 40 evro... blagodarenie na 4ujdencite det si kupuvat imoti tuk pri nas rastat cenite... 6toto na6ta psihika e: te sa 4ujdenci, imat kinti i sledovatelno 6e naduem cenite za da mojem da im zemem pove4e... te nali si ima - 6e dadat...za nikude ne sme nie bulgarite... i guza 6e si prodadem za pari!!!
3
0
 
0
 
! Отговори
българин в Москва преди 16 години
Поредния непрофесионалиэъм на бг сайт.Живея в Москва и знам как изглежда посолството ни в Москва, а също и консулския отдел. Категорично тази снимка не е на бг посолството в Москва
2
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
еее руснаци се бият за БГ визи??? кефа!!! Да им откажат на всичките
1
0
 
1
 
! Отговори
ирина преди 16 години
жал,че хора които живеят в България,трудно могат да си позволят,да отидат на почивка някъде,стана невъзможно заради скъпотията да се пътува дори из местностите на България.