Частник отхапа парк за 40 млн. евро

Червени общинари: Общински терен в центъра на София е апортиран в капитала на частна фирма
5 юни 2008 15:28,
42
Частник отхапа парк за 40 млн. евро
Снимка: Булфото

Общински терен от около 21 декара в центъра на София, предназначен за изграждане на парк "Възраждане", е бил апортиран от СОС в капитала на частна фирма, съобщиха общински съветници от БСП.

Теренът е станал частен и след това е апортиран в капитала на фирма "Сигма Ремонт" ЕООД, обясни председателят на групата съветници от БСП  в Столичния общински съвет /СОС/ Жельо Бойчев.

Зам.-председателят на групата Гергана Алексова допълни, че "Сигма Ремонт" е собственост на офшорна фирма, регистрирана в Панама.

Общинските съветници от БСП обясниха, че имат акт от 2002 г., според който теренът е частна общинска собственост.

През 2006 г. р-н "Възраждане" издава скица на терена и извадка на регулационния план на "Сигма Ремонт".

От БСП разполагат и с копие на нотариален акт за собственост на терена на фирма "Сигма Ремонт" от 21 май 2008 г.   

Жельо Бойчев посочи, че не могат да обяснят как имотът от общинска собственост е станал частна и как се извършват разпоредителни сделки без решение на принципала - СОС.

Според червените общинари пазарната оценка на имота е 38-40 милиона евро.

Междувременно кметът Борисов е разпоредил проверка във връзка с незаконното прехвърляне на общинския имот.

На 2 юни Бойко Борисов е занесъл събраните документи за нарушения на главния прокурор Борис Велчев.

Кметът е поел ангажимент да следи проверката на прокуратурата по случая.

"В парк "Възраждане" ще бъде построена една единствена сграда - тази на Софийския градски съд, каквото е и решението на СОС", каза кметът на столицата.   

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
0
 
! Отговори
vazmuten преди 16 години
Не е луд този, който яде "зелника", ами този, който му го дава!!!
40
1
 
0
 
! Отговори
аз преди 16 години
37, пениш се ти, ама 34 е прав , има само една партия и тя е със съкращението П.А.Р.И.Щом 1 милион подобни главатари се изредиха и все едно и също се получава, има нещо, нъл тъй?
39
1
 
1
 
! Отговори
леля цецка преди 16 години
ОТНОСНО СИГМА РЕНТ, СИГМА РЕМОНТ И ДАЛАВЕРИТЕ НА СЕМ. ВИДЕНОВИЛицето Иво Виденов и съпругата му Силвия Виденова точно в момента (6 юни 2008 г.) са спретнали и друга далавера под носа (или със съдействието на) на Бойко Борисов и неговите кметове на райони. В СО- район Искър се намира основният имот на Иво Виденов и съпругата му Бившето предприятие Столична компания градски транспорт Авторемонт, което същите приватизираха успешно през 2002 г. (с любезното съдействие на тогавашния СОС и СОАП) за цената от 300 000 лева и което има в активите си около 90 декара имот в Гара искър и халета и административни сгради с площ от над 10 000 кв.м. В момента същите юнаци с помощта на подкупени служители от техническата служба на община Искър са заснели като принадлежаща на тяхното дружество около 5 000 кв.м. земя, придставляваща ОБЩИНСКА ЗЕЛЕНА ПЛОЩ, ЧАСТ ОТ УЛИЦА 5005. В момента има заповед на кмета за попълване на кадастралната основа и е одобрена регулация, съгласно която същата площ става част от техния имот. Правно основание за това нанасяне няма! Планът е в община Искър и може да се провери в техническата служба. По този начин общината се лишава от 5 декара земя, без да получи нищо, а семейство Виденови получава 5 декара земя без да плати нищо на общината (без да се броят рушветите на общинарите). Не е изключено обаче в схемата да са намесени и хора от ДАГ съм Столична община, така, че арх. Диков да спре да говори глупости неподготвен пред телевизиите, а да провери дали в подопечното му ведомство не се подпомага същата разбойническа фамилия. Ха сега де!
38
1
 
0
 
! Отговори
Gerber преди 16 години
Мили комсомолчета, не се прикривайте. нали още носите червените книжки на бабите си. Целият преход се контролира от тайните служби. Не искам да ме управляват генерали и агенти (бивши мутри).
37
1
 
0
 
! Отговори
Кадаиф преди 16 години
Като ти е ясно как стоят нещата, що не се напъхаш в някое от изброените съкращения та да се налапаш с власт и пари и да млъкнеш?
36
1
 
0
 
! Отговори
Kpacu преди 16 години
Евтина комунистическа пропаганда. Като са некадърни и немогат нищо да свършат като хората, дай да плюем другите. Не съм защитник на герберите ама тия червени *** прекаляват.
35
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ГЕРБ=мафия!!!
34
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
пълни наивници са тези които си мислят че има партии - всичко е желание за власт и пари. Няма БСП , ДПС, НДСВ, ГЕРБ и т.н. Всички са алчни тарикати, а тези които им вярват са прости търтеи, които си мислят, че някой ще работи за тях, а те само ще разбират от всичко и ще плещят кой е син , кой червен и всички останали.
33
1
 
0
 
! Отговори
Gerber преди 16 години
ББ може всичко. Той е полубог, не какво говоря той е повече от бог. Искал е като пръдня от *** никой да не разбере. Това не е в негов стил. *** и мълчал.
32
1
 
0
 
! Отговори
гьобелс преди 16 години
Заглавието съм го писал аз-Гьобелс
31
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
А сега, след като се разбра, че още преди седмица Б.Б. е сезирал главния прокурор за тая измама, кво праим, а????? ха ха ха ха ...В очакване съм на следващите червени напъни.....
30
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
А стига и ГЕРБ ли
29
1
 
0
 
! Отговори
Кадаиф преди 16 години
Аз по същия начин мога да кажа, че тва е работа на Барак Обама. И не само мога да го кажа, а да приведа далеч по-убедителни доводи.
28
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Айде сега отворен заднико, след като си толкова компетентен напиши ни същото разяснение за сараите на Доган и яхтите му, също за 100 милиона дадени с благословията на БСП от батко на братко. А тези откровени лъжи по адрес на ГЕРБ дето си ги написал, явно са родени в червената мъглявина на празната ти глава. Просто се започна с предизборните лъжи и оплювания.
27
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ето така, свинктерчета ниедни, се прави връзката с ГЕРБ. Нещо неясно?
26
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Сделката е изповядана въз основа на две скици, които могат да се презаверяват, ако няма промени в имота, издадени от общинската администрация. Първата е разписана от районния кмет на "Възраждане" *** Сеизова, която и в момента е кмет на този район, избрана от ЛИСТАТА НА ГЕРБ. Втората скица е издадена през април т.г. от общинското дружество "Географски информационни системи" (ГИС), което е ПОДКОНТРОЛНО НА КМЕТА Бойко Методиев Борисов. Съпругата на управителя на фирмата Иво Виденов Силвия Борисова-Виденова участва в "Българска енергийна корпорация", която спечели процедурата по приватизацията на общинската фирма "Авторемонт".
25
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
неразбрах защо е кръстено така заглавието...как се разбра че, фирмата има нещо общо с ГЕРБ?Хайде стига с тези глупости. ГЕРБ няма нищо общо с това просто недоброжелателите стават все повече и повече!!!
24
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
аз не мога да разбера как направиха връзката ГЕРБ-"Сигма ремонт"?????аз не мога да разбера как направиха връзката ГЕРБ-"Сигма ремонт"?????аз не мога да разбера как направиха връзката ГЕРБ-"Сигма ремонт"?????
23
1
 
0
 
! Отговори
sisa преди 16 години
``20. - 19:18 - От: АнонименСтарите моми и *** от Днес.бг се оляха с това заглавие.!!!!`` xaxaxaxaxaxax e ti ma izkurti ot smqx e moi ;]
22
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Въпросът е кой е разрешил и кой си е сложил подписите. Нека това да се разбере и тогава да се коментира. Преди седмица имаше и една фалшива банкова гаранция на сметката на кмета, в което нямаше вина. Трябва повече да се разрови.