Абе, я си...

Даваме 60 млн. лв. на млекопроизводителите, обяви земеделският министър. Нищо не даваме, докато ЕК не каже, скара му се вътрешният Миков
7 авг 2008 17:44,
36
Абе, я си...
Снимка: БГНЕС

Министрите на земеделието Валери Цветанов /от квотата на ДПС - бел. ред/ и на вътрешните работи Михаил Миков /от квотата на БСП - бел. ред/ се скараха на пресконференция в Гранитната зала на Министерския съвет.

Цветанов обяви, че веднага ще започне изплащането на 60 млн. лв. за млекопроизводителите, след като кабинетът реши да отдели пари от държавния бюджет.

"Даването на парите обаче ще стане при строг контрол на документите на животновъдите", каза той.

Цветанов посочи като аргумент за решението сериозния риск за редуциране на популацията от говеда, овце и кози в България.

Министърът на вътрешните работи Михаил Миков обаче репликира, че изплащането им ще стане едва след разрешение от Европейската комисия.

След тези думи земеделският министър стана от масата за пресконференции и напусна залата.

По-късно в четвъртък правителствената информационна служба съобщи, че правителството е решило да бъдат отпуснати 60 млн. лв. от държавния бюджет „предвид тежкото състояние на млечното животновъдство“.

С това решение на кабинета България е на път отново да си навлече гнева на Брюксел.

Досега няколко пъти кабинетът молеше еврокомисаря по земеделието да разреши плащането на субсидията, но отговорът на Мариян Фишер бе, че това е непозволена държавна субсидия, за която се предвижда солена евроглоба.

Санкцията е размерът на отпусната сума, т.е. 60 млн. лв. и лихва от 6% годишно.

Междувременно стана ясно, че протестите на животновъдите от Североизточна България няма да бъдат прекратени.

Днес над 50 фермери от района отново блокираха за половин час пътя Силистра-Добрич, до разклона за с.Кайнарджа.

Те заявиха, че не са удовлетворени от действията, които предприема земеделското министерство и правителството.

Фермерите в България протестират вече втора седмица с искане за получаване на целогодишна субсидия от 20 стотинки за литър мляко, което се равнява на 60 млн.лв. годишно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
реже се въжето
34
2
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
kvo ste stane, ako s sahara stane komunizam? parvite dve godini nisto, na tretata - ste zapochne nedostig na piasak! ayde, govedari, 60 godini ni zagubihte, idete sega pasete govedata, merzavci dolni, mam.ka vi! dokade totalitarizam i diktatura na proletariata be! proletariata da si bacha po fabrikite! da jivee burjoaziata!
33
2
 
0
 
! Отговори
Щастлива кумонистиче преди 16 години
Аааа... дядо Петре те не са нещастни!Те са радостни и живеят много добре! Нещастници са тия дето ходят та гласуват за тях! Ама тя простотията ходи по хората а не по животните!
32
2
 
0
 
! Отговори
Българин преди 16 години
Значи ЕС трябва да каже кога да дадат, ама когато искат да лапат и грабят - я карат на автопилот...
31
2
 
0
 
! Отговори
vanko преди 16 години
ТАПАЦИте от МС раждат тапотии в галоп. Цвъкат ги като кремвирши.Те са микс от селски тапунгери и комсомолски ***.
30
2
 
0
 
! Отговори
Дядо Петър преди 16 години
Още по-нещастен български народ.Търпящ я на шията си вече 64 години.
29
2
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 16 години
Абе Миков от кога стана компетентен по еврофондовете и бюджетния излишък, по фискалната политика и субсидиите? Тоз кат Мара-подробната! На всяко гърне мерудия! Той я да си гледа МВР-то най-добре! Цялата я е втасал, ами тръгна и с парите на фермерите да се занимава! Синиплекс евакуиран, във Варна бомби гърмят, влакове горят, Белнейски ОЩЕ няма развитие, някаква достоверна хипотеза по случая с кардамския влак НЯМА, похитителите на Бончеви сигурно пекат на некой плаж, заложнически истории всеки месец... Тръгнал с кравите да се занимава и с предплатените карти на мобилните оператори!
28
2
 
0
 
! Отговори
калин преди 16 години
ей увредо поне се опитжам на бългасски да пиша ти и това не правиш дали понеже не можеш или..друго?ей *** няма да прокопсате бе ..на къфто и да ми се правиш!
27
2
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
"С това решение на кабинета България е на път отново да си навлече гнева на Брюксел." <----- Мисля че това е излишен коментар, който е повлиян от мнението на редактора, което от своя страна не действително! Възможноста това изречение да е вярно е точно толкова голяма, колкото и да е точно обратното.
26
2
 
0
 
! Отговори
до slan4eva преди 16 години
Какво има да им обясняваш slan4eva - такива *** като "Левски - 21, 25" и за това не стават... то и за помощник-овчар не биха ги взели по принцип... е заради такива смешници сме на туй дередже...
25
2
 
0
 
! Отговори
aldebaran преди 16 години
"гледай си овцете и не се меси в цивилАизацията" - трай бе *** неграмотен!
24
2
 
0
 
! Отговори
Левски преди 16 години
Бате съжалявам те, разбирам че както пее нашата агитка - "Цял живот на село" е кофти ама не мога да ти помогна > Респект към Васил Левски, колкото и д си *** предполагам си разбрал че става въпрос за футболният клуб все пак, който има честта да носи името на Апостола. По отношение на Мерцедес... абе какво да ти разправям ние не сме от една планета с теб , гледай си овцете и не се меси в цивилаизацията
23
2
 
0
 
! Отговори
SD до градския 21 преди 16 години
Левски е от Карлово, Мерцедес от Щутгарт. И двамата няма да ги пуснем в София
22
2
 
0
 
! Отговори
slan4eva преди 16 години
имат представа за какакв рoбски труд става дума ? Бедна Ви е фантазиятята и хората с пълно основание са надигнали глава .Писнало им от прекупвачи който трупат печалби от техният труд .Тези хара незнаят какво е почивка на море или спа център те ги заслужават но , не могат, защото нямат сигурност за да си го позволят , но къквото и да се случи по лошо от това неможе не се издържа ,а всеки се скътава . Къде е възтаническият ни дух ?
21
2
 
0
 
! Отговори
Левски преди 16 години
Абе днесаджии, вие нормални ли сте? Какво ни занимавате с някакви селяни, млекари ли са какви са? В живота има по-важни неща - има много по-умни хора, дискотеки, мачове, пиченца. Наште селяни са , по-качествени са чуждите стоки, защото Бай ти *** хем е *** хем си мисли че е хитър , хем е по-неефективен от западняка. Пиите си млякото от ЕС и бой по каските като блокират пътища, че не може да си карам мерцедеса. И бой по БАТЕ БОРИСОВ! САМО ЛЕВСКИ СОФИЯ - ВЪН СЛЕНИТЕ ОТ СОФИЯ, ВЪРНЕТЕ СОФИЙСКОТО ЖИТЕЛСТВО
20
2
 
0
 
! Отговори
VOX преди 16 години
Според мен, тук въпросът трябва да бъде, КЪДЕ е онзи очилат и мазен евнух - премиерът? Има ли въобще такъв човек в " ДЪРЖАВАТА"? И дали това изобщо и държава. А, Гоце? Ти отговори - *** мръсен, подъл и смръдлив... Отговори БЕ *** духовно СЕЛСКО. Нали ТИ направи това правителство? Нали ти сложи този премиер за да го манипулираш? Е, успя. Браааавооо Гоце, ти майката на държавата. Гледай умно сега, дръж се интелигентно, сдържай селския са устрем и характер. ЛЪЖИ НИ. ТИ СИ "ПРЕЗЕДЕНТ". Само че жестоко ***......
19
2
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Koe i kyde mu e skarvaneto be Redaktore?Министрите на земеделието Валери Цветанов /от квотата на ДПС - бел. ред/ и на вътрешните работи Михаил Миков /от квотата на БСП - бел. ред/ се скараха на пресконференция в Гранитната зала на Министерския съвет.Ediniat kazal, drugiat, kazal, ediniat stanal, drugiat opstanal, posle vsi4ki resili i se veselili.Samo Redaktor4eto ne pokaniliiiii
18
2
 
0
 
! Отговори
DIVAK преди 16 години
Abe, ja si... Ti ot koe durvo si padnal, be? S takuv pravopis mai ne si hodil na u4ilishte vuobshte, mai 4e, da...razbirash me, nali, prosto sivo 4epato 4uguneno govedo takova..
17
2
 
0
 
! Отговори
калин преди 16 години
Цветанов е дърт комунист..тоя се олял по време на голямото цоцане т.е соцрежима!Миков обаче друго тоя е не само чугунен индивид т.е комунист под това се разбира хрантутник и престъпник..миков и до девето коляно е такъв!каде има това вътрешен министър да се изказва по въпроси на земеделието,каде в франция може би германия тоя ако го направи там ..ще му искат остажклата и публично ще го обругаят!Миков да беше станал земеделски министър?ти плешиво главо в чие твое качество се изказваш?тая страна подарена ли ти е ..май,че да щото така я чуствате!
16
2
 
0
 
! Отговори
кокошка преди 16 години
Скоро броят на говедата в България ще се редуцира ди 240-визирам броя на народните представители.За пазач на стадото-триглава ламя-коалиционното правителство.На народа-визи за домениканската Република.