Нов шеф на "Пътна инфраструктура"

Димитър Иванов поема ветровития пост, който стана причина за спиране на европарите за пътища
9 авг 2008 09:48,
14
Нов шеф на "Пътна инфраструктура"
Снимка: Булфото

Министър-председателят Сергей Станишев назначи Димитър Иванов за изпълнителен директор на Национална агенция „Пътна инфраструктура”.

Димитър Иванов е роден през 1953 г. Завършил е Висшия технически университет в гр. Илменау, Германия.

Дипломиран инженер по техническа кибернетика.

От 2007 г. до сега е изпълнителен директор на Инжстрой София ЕАД.

Новият директор на Национална агенция "Пътна инфраструктура" притежава 20% от собствеността на "Българска индустриална компания - Инком" и 6 на сто от собствеността на "Мажик" ООД, сочи справка във фирмения регистър Дакси.

Димитър Иванов е член и на Управителния съвет на Сдружение "Голф Клуб-Априлци".

Проблемът с разпределянето на поръчки на близки и роднински фирми във Фонд "Републиканска пътна инфраструктура" стана причина ЕК да спре изплащането на пари за строителство на пътища по предприсъединителните програми за България.

В доклада си за България на 23 юли Комисията поиска промени в Пътния фонд, които да гарантират прозрачното усвояване на средствата от Европейския съюз и определи това като едно от условията за възстановяване на плащанията по проекти от предприсъединителните програма ФАР и ИСПА за България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
пак глупости, пак кр преди 16 години
Сегоооооооооооо дойде ти времето и ти да се нахраниш стабилно ,че и ти като се нахраниш вече дано се поуспокоят всички .....нахранени ....
12
0
 
0
 
! Отговори
осман преди 16 години
от 6 до 11. Ако твоят познат не е с промит мозък,не умее да краде,не е агент,не агитира за партия и не е шеф на някоя фирма от обръча ЗНАЧИ от него служител във властта не става.Ясен ли съм.
11
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 16 години
но аз имам познат, който учи в ГДР по соц. време. И го пратиха не с връзки, а като награда за отличен успех. Иначе момчето загуби баща си една година преди това, бяха 5 деца, от бедно селце в Балкана. Но изключително умен човек. И все още си е умен и кадърен де.Така че не само децата на величията учеха в чужбина по него време. Както каза номер 10, имаше и простосмъртни, просто за тях имаше много изпити преди да заминат.
10
0
 
0
 
! Отговори
norm-възпитаник на т преди 16 години
За информация:Илменау е град в Тюрингия,южно от Ерфурт и е на територията на бившата ГДР.В университета преподаваха и преподават и професори българи.А извън синчетата на превилигированите по онова време,останалите кандидат студенти преминаваха през приемни изпити и то доста тежки.Дано Димитър Иванов е преминал през ситото.
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Тоя колко братя има?
8
0
 
0
 
! Отговори
Mimoza преди 16 години
Ако си вярваме ще имаме ли право на това да сме правова държава и ние като нейни граждани да не я напускаме псувайки всичко живо в нея,Не съм от вярващите ,
7
0
 
0
 
! Отговори
Собственик на куче преди 16 години
Серго знае кой и къде.... Той стана по-капиталист и от бати Ваньо...Браво другари социалисти..... Малко ви остана, после дълги години ще гледате властта през крив макарон, така, че колкото можете сега .........
6
0
 
0
 
! Отговори
осман преди 16 години
1. е прав; Кои други са били кандидати за местото,защо в Б-я няма конкурси за назначаване, как се назначават министри, зам. министри и друг персонал,засега остана само пътното да изсмучат.Специалисти за отклоняване на пари за обръчите от фирми.Браво на властта.
5
0
 
0
 
! Отговори
чепа преди 16 години
А какво стана с Лиловите крадливи момченца?
4
0
 
0
 
! Отговори
lz2ht преди 16 години
Как какво? Ще прави като всички - ще краде :)))
3
0
 
0
 
! Отговори
Mauser преди 16 години
Махнаха стария крадец даи сега новия да видим какво ще направи.
2
0
 
0
 
! Отговори
lz2ht преди 16 години
Имаш грешка, Тюрингия се намира на територията на бившата ГДР, т.е. ИЗТОЧНА Германия. Оправи си малко географията
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Поинтересувах се къде се намира града,в който е учил господинът-иказа се област Тюрингия,ЗАПАДНА Германия.И сега един въпрос с повишена трудност-кой можеше преди 89гда учи в чужбина,и то в държава от "капиталистическия,империалистичен блок"?