Пускат ни аванта 2-3 години и сменяме топломерите

Сега стрували по 30 лв., обаче ни съветват да си купим такива с дистанционно, за да не ни притесняват по къщите
15 авг 2008 13:16,
31
Пускат ни аванта 2-3 години и сменяме топломерите
Снимка: Булфото

След 2-3 години ще започне поетапната смяна на топломерите в жилищните сгради, обяви председателят на Асоциацията на дружествата за топлинно счетоводство Тодор Кузманов.

Той посочи, че подмяната на устройствата ще става след изчерпването на батерията на уреда и няма да има масова кампания по замяната на старите топломери с нови.

В момента стойността на уредите за дялово разпределение е между 25 и 30 лева.

Абонатите сами ще плащат новите уреди и разходите по тяхната подмяна, като конкретните цени ще бъдат определени от съответния топлинен счетоводител, посочи Кузманов.

Той изрази надежда при подмяната по-голям брой хора да се насочат към използването на топломерите с дистанционно отчитане.

"По този начин ще се реши един от основните проблеми при отчитането на данните за дялово разпределение, ще отпадне нуждата от осигуряване на достъп до жилището", посочи Кузманов.

Той добави, че цената на топломерите с дистанционно отчитане е около 1.5 пъти по-висока от тази на традиционните уреди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Прегрял... преди 16 години
Пък аз имам повод за друга "радост" - като ходих да плащам днес, ми взеха нов абонатен рекет - за брой "уреди" - и в това число - ВОДОМЕР ЗА ТОПЛА ВОДА _!!!). Вече ще се плаща и затова че били идвали да ти отчетат количеството топла вода по водомера !За 1 водомер - 5 лева. Плюс такса за "рекетомерите" по радиаторите."Топлинно счетоводство", а? им....
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Няма отърване от ткаса мощност и такса поддържане администрацията и монополистта ТЕЦ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Спрете да ограбвате и без това обеднелия български потребител !!!!!!!!!!!!!!!!!
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Kрайно време е да спре рекета и изнудването над всички,в чийто апартаменти минават тръбите на ТЕЦ !!!!!!!!!!!!!!Сложих си топломери преди години с уверението,че само така ще плащам според потреблението.И от тогава не съм връткала кранчето за ценната топлина Иначе ме грозеше други рекет- разпределението на общите части. Плащаме като смахнати всяка година сметки не защото показниятна на топломерите ни години наред са с показания О,а защото просто няма отърваване от ТЕЦ и всезъзможните уж грижа за потребителите.Да бе да. *** !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
27
0
 
0
 
! Отговори
Марин преди 16 години
Гледайте си работата !!!Топля се с дърва, монтирах си бойлер за банята и нагревател за кухнята! Цялата ми тръбопроводна мрежа за топла вода и отопление е разкачена от централните тръбопроводи. Още повече, че централните минават през щнарга на блока и не могат да се обосноват за такса "мощност", та и не получават такава от мене!Свеждайте операторите в живота си до минимум, така ще има мир в съзнанието! От една глупава кабеларка, дето ми доставя Интернет съм по-доволен, отколкото от Енергото, например! Опитваха се да ми пробутват централна газ! Отказах, естествено!
26
0
 
0
 
! Отговори
панелковец преди 16 години
Топлофикация са закононарушители. Последният писък на беззаконието им е , че са хукнали да изискват на някакви хвърчащи листчета списък на собственицитев на жилищата по нотариални актове. Наричат го обновяване на...нам си къв регистър на собствениците. Ми да разпускаме нотариата и агенциите по недвижимостите и да станем един ведър и щаслив кубуц на крадливата им фирмичка. Що пук не? И без туй вече натам се е тръгнало още от времето на Р.Овч. За топлофицирана сграда сега практически се плащат двойни такси , дори и ако изобщо не ползваш услугите им. Веднъж като данък сгради в съответната категория към общината и веднъж като няква малоумщина за "потребителска такса" парно - на фирмата-монополист, защото нечии съседи били нейни клиенти. Общината ли е гламава, та не и идва наум да си изиска таксите от топлофикация, държавата ли е рекетьорска, та да извива ръце чрез нескопосания закон за топлофикациите, пералнята на пари ли е рентабилна...или ние сме граждански дебилни като потребители, та си даваме парите за услуга, която нито ползваме, нито изобщо желаем да ни я офертират? Кво ми дреме, че някой съсед , примерно, ползва климатик, а друг - парно, пък аз - само газови отоплители? Защо да трябва да плащам на производителя и отчетника на парното такса за неползвана от мен тяхна услуга, а на фирмата за климатици - не? А защо те не си плащат "потребителска такса" на фирмата, снабдяваща мене с газ? Защо да сме насила длъжни да пълниме приходните книжа на едни фирми, а на други - съвсем не. Несправедливо е, някак ! ;)
25
0
 
0
 
! Отговори
Kate преди 16 години
Всички знаем ,че това си е легализирана кражба с разрешение на управляващите. Вероятно си поделят и парите. Има точка от закона за енергетика според която ,ако в един вход да кажем има спред под 90 % радиатори да се изчислява на кубатура заради нереалните сметки които се получават. Това значи ,че при вход от 21 апартамента ,10 стаи в различни апартаменти да не се отопляват и пада под 90% отопляемата площ. Всички го признават че е така в отговор на жалбите ми ,но само устно. Последно инспекторката на топлофикация София ме пращаше да живея на село. Ами нямам нищо на село ,родена и израсла съм в София ,както и моите родители. Така че даже и да искам не мога да си зарежа професията , както и мъжа ми и да се юрнем в някое село . Но ние българите сме си овце! Знаем си и си траем!
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
e*** им **иката в парното а ходете пак да гласувате после за Първанов
23
0
 
0
 
! Отговори
ядосана преди 16 години
Само така! Като искат да ги сменят,да е за тяхна сметка!На бунт и никаква аванта!
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Още първата година ,когато поставиха топломерите батерията на единият спря!!!От фирмата дойдоха ,смениха уреда (срещу заплащане).Сега пак а???
21
0
 
0
 
! Отговори
БГ-роб преди 16 години
Абе тия нормални ли са или пак са решили да си пълнят гушите.Те отдавна са пътници не са ли разбрали това.Какви нови топломери,какви фирми за топлинно счетоводство?Топлофикация в тоя си вид е умряла работа.Ако има луди да им плащат!
20
0
 
0
 
! Отговори
BG1 преди 16 години
Искам водата на парното да е над-80 градуса Целзии! Да не е под 40 градуса и да лъжат, че това е парно и времето е виновно-студено или топло, комшията не си го е пускал-слабо или силно.Един *** пример? Не сте ли забелязали, когато вън е минос 17-20 градуса/водата надхвърля 80 градуса/ в къщи е наи топло 25 градуса, а при минос 2-6 градуса /водата едвам стига 40 градуса/ в къщи едвам стига до 18 градуса-само да караме на минимома!!??Тези нови топломери да работят-отчитат топлинатана радиатора над 60-80 градуса! Сега работят-отчитат над 33 градуса ...
19
0
 
0
 
! Отговори
BG1 преди 16 години
Искам Газ за да е отоплявам! Да е хоризонтално отоплението! Не искам, парно, вертикално отопление, да ме лъжат и да съм роден в тази "държава"!!!
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
На всеки които си смени топломера, председателят на Асоциацията на дружествата за топлинно счетоводство Тодор Кузманов, ще прави по една безплатна *** за всеки сменен топломер.
17
0
 
0
 
! Отговори
6666 преди 16 години
Тия вече се ***.Това го има само в България.Всички управляващи трябва да бъдат разстреляни.Лъжат ни в сметките,а на всичкото отгоре си измислят от година на година разни глупости за да ни обират допълнително.ПРОСТОТИЯ НА ВИЖДАНА
16
0
 
0
 
! Отговори
Доню Донев преди 16 години
Преди повече от две години предложих на Борисов решение и за отпадъците, и за топлофикация. Реакцията беше - след като се правиш на учен и репресиран, неможе да имаш нищо общо с ГЕРБ. И мълчание по предложенията, вече повече от две години.Но да се върнем на топломерите. Това, което сега се използва и се нарича топломер е средство за прикриване на далаверите на топлофикациите. В техническо отношение всичко при тях е порочно - от възможностите им до прословутите на никого неизвестни коефициенти. Да се върнем още по назад - до самите топлофикации - те са първо електростанции, които продават произведената електроенергия включително на преференциални цени по различни причини, и чак тогава топлоцентрали, които продават отпадъчната охладителна вода, която в чистите електроцентрали просто се изхвърля. Същевременно съвременните чисти термопомпи, а и новите инверторни климатици имат възможност да работят с коефициент на преобразеване над 5 и тогава отоплението с тях става пъти по евтино от парното и с гарантирано отчитане на разходите. И още по-нататък трябва да отидем - цялятя енергийна система не само у нас е настроена на далавераджийска вълна. Няма повече дая се разпростирам, само ще добавя , че ако не се случи нещо форсмажорно, следващата година в производство ще влезе пълноразмерен и пълновъзможностен автомобил с разход 1,5 литра и цена под 15 000 евро.
15
0
 
0
 
! Отговори
бачи кико (му ха ха) преди 16 години
тия от топлото са големи пидалииии
14
0
 
0
 
! Отговори
еБАЧО КИРО преди 16 години
КРАЙНО ВРЕМЕ Е ЗА БУНТ!ТО НЕ БЕШЕ МУТРЕНСКА ДЪРЖАВА ТО НЕ БЯХА СИНОВЕ НА КОМУНИСТИ !ТУРЦИТЕ НЕ СА НИ ЕБАВАЛИ ТАКА КАКТО ТИЯ ***!
13
0
 
0
 
! Отговори
калин преди 16 години
как е панелковци!!!благодарете на партията!
12
0
 
0
 
! Отговори
без значение преди 16 години
Няма да сменявам нищооо.Пари за такива подобни топломери вече не давам.Или ги сменят за тяхна сметка или хич няма да се Ухарчвам.И без това е толкова скъпо и ще се откажа от тази така скъпа услуга .Топлофикация е. м. на портфейла ми.
11
0
 
0
 
! Отговори
klient преди 16 години
на мен пък стария не ми пречи. а и не ми тежи да ги чакам по цял ден в работно време да ми го отчетат- и без друго тия цифри надали има човек, на който да му говорят нещо. Взимат ми по 15 лв за отчитане, ще ме накарат да си купя с дистанционно, за да не идват, ама тия 15 лева надали ще спрат да ги събират, а ще си ги кръстят, да кажем, такса интернет-така, че по добре да си влачат , като така или иначе, ще ни дерат-що да ги улесняваме!