На мен, на теб, на мен, на мен... Кой - кого в тройката

БСП, НДСВ и ДПС на соаре, за да умуват как да изхарчат парите от бюджетния излишък.
5 сеп 2008 07:59,
21
На мен, на теб, на мен, на мен... Кой - кого в тройката
Снимка: БГНЕС

Политическият съвет на управляващата коалиция ще обсъди днес приоритетите си през новия сезон и разпределението на бюджетния излишък.

Лидерите на БСП, НДСВ и ДПС - Сергей Станишев, Симеон Сакскобургготски и Ахмед Доган, както и членовете на ръководствата на трите партии, ще дискутират проблемите на коалицията, тъй като през последните дни стана ясно, че има разногласие между тройката по въпроса как да бъдат похарчени парите от преизпълнението в бюджета.

От БСП вече заявиха, че ще настояват 2/3 от средствата от излишъка да се насочат за социалните дейности, включително в секторите образование и здравеопазване,

10 на сто да отидат за инфраструктура, 10% за отбрана и сигурност, а останалите за общините.

Червените смятат и да изпратят 15 хиляди пенсионери да почиват безплатно в базите на министерства и ведомства.

Жълтите пък смятат, че половината от средствата от излишъка трябва да бъдат пренасочени към "Сребърния фонд".

В ДПС са на мнение, че е необходимо да се търси балансът между социалните дейности и инфраструктурата.

"Нито съм скептик, нито съм оптимист за начина, по който тройната коалиция ще реши да се изразходва бюджетния излишък", обяви шефът на групата съветници от БСП в Столичния общински съвет Георги Кадиев.

Той изрази позиция, че основната част от средствата трябва да се изразходват за инфраструктурни проекти.

Зам.-председателят на Народното събрание Юнал Лютфи подчерта, че балансираният подход при изразходването на бюджетния излишък трябва да е водещ в дискусията на политическия съвет на тройната коалиция днес.

"Важният сектор за ДПС е инфраструктурата. Но не трябва да бъдат забравени здравеопазването, образованието и сектора "Сигурност", каза той.

Според зам.-шефката на ПГ на НДСВ Христина Христова инфлационните добавки, увеличените енергийни помощи и критериите за избор на пенсионерите, които ще отидат на безплатна почивка, ще са сред най-конфликтните точки на днешния политически съвет на тройната коалиция.

По думите й са нужни допълнителни аргументи за предложенията на левицата за инфлационните добавки и пенсионерите.

НДСВ ще държи и да бъдат заделени повече пари за автомагистралите "Тракия" и "Хемус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Така е!Медиите също са част от сделката!Сред тях корупцията е най-голяма!
19
2
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ето това е новината на деня!Приятелите от нюза са я пратили в пета глуха!Вместо с най-голямата далавера за годината те ни занимават с черно-бяла снимка на момиче с голи гърди и някакъв паркинг на митница.И журналистите в тая държава са купени!
18
2
 
0
 
! Отговори
отчаян българин преди 16 години
Управляват ни Гочоолу, Дочоолу и Данко Хаирсъзина, обединени яко в една бетонна коалиция на политическия бандитизъм и на пълния нравствен аморализъм. А мнозинството от народа стои с отворени широко усти, чеше се по главата, *** мухи и вика: "Епа оти да ги гоним тия бре?! Ония да не са по-добри бре?! Нека тия да си лапат, оти ония йощ повеке ке лапат?! Кви предстрочни избори бре?! Кви пет лева бре?! Оно нема за кой да гласуваме бре?! Нека тия да си лапат, оти да се охарчваме да правим избори бре?!" Аман от простотия, тая нация дали няма най-после да се пръсне от простотията си както се пръсва гнусен гноен цирей, излязал тъкмо на нейния нос?!
17
2
 
0
 
! Отговори
той преди 16 години
Гледам Кобургготски, г-н за един ден. Бижуто на Службите. Обръч от титли. Коронясаните от суетата му наследници. Дясната му ръка Велчев. Безцветни, воднисти очи. Изтънчени в алчността, алчни в изтънчеността. Възможно ли е да им мине през умът, че Европа би възприела Симеон за неин президент. Едва ли, търсят му легитимация, строят му защитна стена, изправят цял континент срещу неговите поданици. Куклениците от ДС кой знае защо са решили, че партиите на Симеон и Доган ще изкривят гневното ни нетърпение и партията на Гоце ще мине метър. Кой би повярвал, че онези от обръча Монтерей, дето уж остарявали безнадеждно, са запазили непокътнато младежкото си въображение. Може да не са суеверни, но не са и всуе верни. Поискайте си парите, и ще получите куршум.
16
2
 
0
 
! Отговори
гласуващ преди 16 години
Е политически труп и никой няма да гласува за тях.Ако бяха напуснали правителството на позора - ЩЯХА ДА ИМАТ ШАНС! НО СЕГА - НЕ!
15
2
 
0
 
! Отговори
ПМГ преди 16 години
Не мога да разбера ... 1км магистрала струва 1.5 млн лв. Защо не използват 150-200 млн да довършат магистралата до бургас, и още толкова или повече до варна при този голям излишък. Много хора ще няма да са жертви на катастрофи. Но явно като за последно трябва да разграбят всичко. Мръсни мафиоти
14
2
 
0
 
! Отговори
edin преди 16 години
ами какво чакаме?!?!?!
13
2
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
za besiloto sa i 3-mata
12
2
 
0
 
! Отговори
пенсионер преди 16 години
Ние тук си чешем езиците. Кервана си върви кучетата го лаят.Ще ни въртят на"кон сърма",пука им ,че им дреме какво иска народа.Никой от тези не чете мненията по форумите.Народа вижда ,че всички са " маскари"От тройката това им бе целта. Народа хептен да се отчае и те да си "разиграват коня".
11
2
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
като ги гледам все едно sе готвят за участие в игрална версия на Доневите трима ***, на мама умните красавци
10
2
 
0
 
! Отговори
ах,ох преди 16 години
кат стана въпрос за кинти, царя даже и от пострадалия си син се отдели......
9
2
 
0
 
! Отговори
tnt преди 16 години
ако се случи мисля че датата трябва да се отбелязва като национален празник.подкрепям идеята и с двете ръце.
8
2
 
0
 
! Отговори
Иво преди 16 години
Снимката е чудесна,все едно че са пред стена за разстрел :)
7
2
 
0
 
! Отговори
СИД преди 16 години
Не съм икономист, но бюджетът ни не е ли годишен? И разплащания по него не се ли извършват дори и в началото на следващата година? Имат ли законно основание да харчат от излишъка преди да е сигурно какъв точно ще е той? И как се очаква всички да спазваме законите, когато от най-високо ниво се демонстрира незачитането им?
6
2
 
0
 
! Отговори
edin преди 16 години
НДСВ ще държи и да бъдат заделени повече пари за автомагистралите "Тракия" и "Хемус".Не така !Ето как-1км.магистрала струва 1мил.и 500хил.примерно.От Ст.Загора до едикаде си са 10км.Дават 25мил.и за 1год.да се построи.Това ще значи ,догодина ще има 50жертви по-малко на пътя!
5
2
 
0
 
! Отговори
edin преди 16 години
Егати пичовете!Кой е казал на бат сЕРГО,че може да разполага с тия пари без да ни пита?Как може с парите на 2,000,000 работещи българи да се разпореждат шепа некадърници!!!Та те неможаха да пресметнат колко данъци да ни вземат,а сега-на тоз даваме толкоз на др.-толкоз.Абе я марш на село,комплексари с комплексари!
4
2
 
0
 
! Отговори
винету преди 16 години
Няма лошо ...за да гласуват след това за тях!!!! Да е..б.а и наглите гадни ....Пенсионерите си ги избраха...пак да си ги изберат...иии...България ще бъде държава на пенсионери..!!! лъжци и измамници както винаги ....като има балъци и прости хора така ще е
3
2
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ами сега ,може и да се размине тъй дългоо4акваната по4ивка на пенсионерите лелеее,какво ли ще реши сега биг брадър....
2
2
 
0
 
! Отговори
edin преди 16 години
За учителите неможе защото се опитаха да вдигнат глава.И защото трябваше да се покаже,че са никои в тази държава.Че тук са на почит само послушковците .Янка да обещае,че вс. учители ще гласуват за бсп и издръжкат на у-к ще скочи на 1500лв. за година.А може някой здрав учител да отиде на море/безплатно/
1
2
 
0
 
! Отговори
бЪЛГАРКА преди 16 години
Къде е министър Орешарски??? Чак ми домиля за него, като се сетя как нацупено обясняваше преди година как милионите за учителите ще съсипят икономиката ни??? КЪДЕ Е ТОЛКОВА ПРИНЦИПНИЯ НИ И СТРОГ ФИНАНСОВ МИНИСТЪР?!? сЕДЕНКАТА ЗАПОЧНА БЕЗ НЕГО?