Поименно, господин премиер

"Има медии, които ежедневно се занимават с лъжи", категорично заяви министър-председателят, но не каза кои са те
3 окт 2008 13:53,
29
Поименно, господин премиер
Снимка: БГНЕС

"Има много медии в България в т.нар. жълт сектор, които ежедневно се занимават с лъжи", обяви премиерът в парламента, без обаче да уточнява поименно кои са те.

Сергей Станишев обаче наблегна на личното си убеждение, че държавните институции нямат право и не трябва да се месят в дейността на медиите.

Той подчерта, че законодателно независимостта на средствата за масово осведомяване от държавно вмешателство у нас е гарантирана.

Но изтъкна, че има медии, които чисто икономически не биха оцелели, ако не са обвързани.

"И това засяга косвено свободата на словото", заяви Станишев и призова Съвета за електронни медии да "е много по-ясен и категоричен, когато става въпрос за пропаганда и насаждане на ксенофобия, религиозна и етническа омраза в медиите".

"Това са все неща, които могат да взривят българското общество в бъдеще", подчерта премиерът.

Станишев бе категоричен, че никога не би позволил ДАНС да бъде използвана за натиск върху медиите.

На въпрос – има ли опит да се упражнява контрол върху журналисти чрез разработката "Галерия", премиерът отговори: "Не, няма такова нещо и никога не бих позволил ДАНС да бъде използвана за такива цели. Конкретната информационна папка е създадена във връзка с изтичане на класифицирана информация от ДАНС".

По думите му – всяка подобна структура трябва да знае откъде изтича информация.

Станишев коментира, че никой сериозен журналист не би отрекъл, че у нас има свобода на медиите – дори има медии, които имат антиправителствена насоченост и "се занимават само с това – да водят антиправителствена пропаганда, но това е част от демокрацията".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
8
 
32
 
! Отговори
КУНЧЕВ преди 15 години
Президента , премиера и ортаците му да подадът оставка ! Това е най - големият срам за България в най - новата и история !
27
8
 
32
 
! Отговори
ranarsa преди 15 години
Преди време някой беше написал във форума:Журналистите в България се дърат по отношение на управляващите както проститутките на Лъвов мост.Колко мъдрост има в тези думи!Сега тече един безсмислен клип с участието на т. нар. "премиер".2,5 милиона лева ще получат телевизиите,които излъчват тази безумна глупост.2,5 милиона за да се затворят устата на националните електронни медии!Вероятно това е цената на тяхната журналистическа съвест.Много или малко е това?Да се говори позитивно за правителство,което се одобрява от 1 на всеки 5 пълнолетни българи мисля,че сумата е по-мизерна от хонорара на проститутките на Лъвов мост!
26
8
 
32
 
! Отговори
преди 15 години
най голямата лъжа лато начало е СерГей, който си мисли, че е министър председател, но всъщност е едно нищо - не може да си обърше носа без съгласието на другите две "величия"! да не говорим за Александър Лилов, за когото като правило малко се говори, но който всъщност управлява БСП!Другата голяма лъжа е тази коалиция, съставена уж за стабилността на БГ в ЕС! Видяхме до какво доведе! После вече може да говорим за лъжливите медии! Ми да ги каже кои са! Останаха 9 месеца само до изборите, но изобщо не ми се мисли какво запъртъче ще роди до тогава тази по принцип ялова коалиция!
25
8
 
32
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
червената "ДУМА"Затова копнее таварищ стани-Шеф, за онова време на безхаберие ...демагогии...за лагеритев Скравена ..Ловеч...Белене..., където непокорните бяха убивани с камани...и колове..Е днес журналистите ги трепят с Куршуми...Чукове...дали само мафията е замесена или и съответните МВР структори...?То у нас мафия и държава се преплитат..червените кардинали от ДС дърпат конците в цялата държава..!
24
8
 
32
 
! Отговори
протестиращата преди 15 години
от няколко дена пиша коментари по-различни теми,и по-таз тема ми се иска да взема отнушение,но проблема е ,че каквото и да напиша /без да псувам и обиждам/ се побликува и след 30м се турка от сайта ,та питам кои сте и на кого рабувате нали имаме право на мнение и след ,като не ви отърват някой коментари които казват много истина ,защо поне си правите труда и ми искате мнения,сигурна съм ,че и тоз коментар ще бъде изтрит,но държа публично някой от вас да ми обясни,на кого слугувате и кой ви е сложил нота.....днес.бг....ако пак ми изтриете коментара ще ви съдя,всичко е запечатано и си имам много доказателства срещу вас.
23
8
 
32
 
! Отговори
anonimov преди 15 години
lyje krade i ybiva-6to e to?
22
8
 
32
 
! Отговори
Baba преди 15 години
Ser4o baba,Imam dve *** za teb baba-edna dobra i edna losa..dobrata e - 4e pak sme s teb baba...losata e - malko ostanahme baba...
21
8
 
32
 
! Отговори
Vasilev преди 15 години
И наистина е прав и дори прекалено мек Станишев. Как може да бъде определено иначе поведението и глупостите на медии като сайта "Опасните..." на О. Стефанов. Това че го пребиха е жалко разбира се, но нали си го е просил с писания за този или онзи... То е ясно, че Първанов (заразен от трипер... според) и Станишев (гей... според) са погледнали на тия неща откъм смешната страна. Прочее, който се придържа към подобна линия - мястото му е на 4-ти км. Изобщо озлобените да отиват при своите приятелчета Костов и глашатая Атанасов, при Бойко *** и при Волен фашиста. На тях им прилягат такива определения за политическите им съперници. Та да се върнем на думата - ясно е че тоя ахмак Стефанов е изял пердаха от някои мутри. Но колко още бих ги не напердашил но поне презирам (макар да слушам и гледам основно от любопитство) - Коритаров е подобно ***, едностранчив, повърхностен, изваден от нафталина на антикомунизма доносник и то какъв - доносничил на службите за състудентите си. А сега пръв антикомунист - що, щото цял живот ще си живее с петното, но то е така с лекетата
20
8
 
32
 
! Отговори
Една, все още, бълга преди 15 години
Насаждането на ксенофобия ще разруши българското общество? Няма, скоро няма да има българско общество. Ислямът се завръща с пълна сила в Родопите, ходи се със забрадки на училище? Един ден ще ми обясняват, че трябва да нося забрадка, предполагам? И сега ние финансираме фирмите на разни араби с неустановени капитали, които с нашите пари пропагандират исляма сред родопското население?
19
8
 
32
 
! Отговори
преди 15 години
G-n Premier,ne nastroivaite mediite sreshtu was!W edin moment shte imate nujda to4no ot tqh!Dori i ot jyltite.
18
8
 
32
 
! Отговори
преди 15 години
я се скрий бе
17
8
 
32
 
! Отговори
789 преди 15 години
СЕР-ГЕЙ ШУШУМИГА нещастна - СМЕШЕН СИ , не се показвай в публичното пространство!
16
8
 
32
 
! Отговори
преди 15 години
ама той се върнал тоз мишок от екскурзията, е сега ще го гледаме и в новините, и в рекламите, да ни е честито
15
8
 
32
 
! Отговори
SD преди 15 години
Г-н Премиер,Т.нар. 'жълти' медии са следствие от кирливата, мафиотска съдебна система, която заедно с другарите си ченгета създадохте и поддържате.Ако на тази територия, не държава, имаше съд, засегнатите щяха да съдят за клевета бързо и ефикасно. И "жълтите" медии щяха да внимават в бълвоча, който леят
14
8
 
32
 
! Отговори
SD преди 15 години
Тази територия е била, е и ще бъде запазена за държавата Ченгесария.Няма спасение....
13
8
 
32
 
! Отговори
преди 15 години
"Станишев коментира, че никой сериозен журналист не би отрекъл, че у нас има свобода на медиите дори има медии, които имат антиправителствена насоченост и "се занимават само с това да водят антиправителствена пропаганда, но това е част от демокрацията".""Дори"??? Че то такива медии има във всяка демократична държава?Това от кога е нещо уникално, г-н Премиер?
12
8
 
32
 
! Отговори
rumen221 преди 15 години
Защотоq от една тайна служба започнат ли да изтичат информацииq тя престава да е тайна и трябва да я закрият!
11
8
 
32
 
! Отговори
456 преди 15 години
Изявленията на този pуски eвреин винаги са ме изумявали!!!! Пак лъжи и пак!
10
8
 
32
 
! Отговори
--- преди 15 години
Серго комунягата, небългарски гражданин със съветско самосъзнание, без нито един ден трудов стаж, по недоразумение премиер на България, е бил уволнен и в Харвард от български студент.
9
8
 
32
 
! Отговори
преди 15 години
НЯКОЙ ДА ОБЯСНИ ЗАЩО ДА НЕ ИЗТИЧА ИНФОРМАЦИЯ ?????ЗА ДА ИМА ПРЕДПОСТАВКИ ЗА ШАНТАЖ И МАНИПУЛАЦИИ. ВСЯКА ИНФОРМАЦИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗНАСЯ В МЕДИИТЕ ,А НЕ, ДА СЕ КРИЕ