Financial Times: Продажбата на bTV е в застой заради финансовата криза

News Corp e принудена да се откаже и от продажбата на руската си компания за билбордове
19 окт 2008 16:45,
Financial Times: Продажбата на bTV е в застой заради финансовата криза
Рупърт Мърдок. Снимка: БГНЕС

Продажбата на българската телевизия bTV е в застой поради световната финансова и икономическа криза, коментира престижният всекидневник Financial Times, цитиран от изданието „Кафене.нет“.

В същото време собственикът на News Corporation, която е притежател на bTV, Рупърт Мърдок е уверил акционерите, че разполага с 5 милиарда долара за закупуване на нови канали и разширяване на бизнеса.

Това е станало по време на годишната конференция на медийната група в Ню Йорк, където Мърдок заяви, че компанията е готова да преживее продължителна икономическа криза.

News Corp беше принудена през тази седмица да се откаже от продажбата на своята руска компания за билбордове News Outdoor, както и от разпродажбата на телевизионни канали в България, Латвия и Сърбия, коментира Financial Times.

Председателят на групата обаче е подчертал намерението си да се разширява именно в Източна Европа и Индия, както и да навлезе сериозно на азиатския пазар.

Покачването на абонаментната такса за гледане на телевизионни канали и цифровите медии са също така сред приоритетите на Мърдок, както заяви самият той.

По-рано тази седмица шведска телевизионна и медийна група потвърди, че купува българската Нова телевизия за повече от 600 милиона евро, като разчита да върне парите си от повишените приходи от реклама.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание