Походът на катерицата

Сладката животинка се появи на стената на столичен блок и хвърли в истерична радост група човешки същества
20 окт 2008 10:55, Екип на Dnes.bg
34
Походът на катерицата
Снимка: Dnes.bg

Катерицата

Понеделник е.

В столицата животът започва да кипи, повече от обичайното дори, тъй като няколко булеварда в столицата са затворени, и хората търсят обходни пътища, за да стигнат там, където трябва да стигнат.

Очевидно проблеми с маршрута имат и други същества.

Забързана катерица се озова на покрива на седеметажна сграда в София и хвърли в неистова радост полузаспали софиянци, които не са виждали такива гризачи от години. 

В учебниците по „Човек и природа“ сигурно пише, че мястото на катериците е по дърветата, но тъй като там ги няма от доста време, вече им се радваме и когато ходят на верев по стените на блоковете.

Малката ни кафява другарка обаче не се притесни от показната акция и смело прекоси разстоянието от покрива на сградата до земята, пълзейки с главата надолу по стените.

От време на време си отдъхваше или върху някой климатик, или върху нечии прани гащи, а наблюдателният ни екип я поощряваше в дългия й преход.

Успешното катеричо приземяване завърши с напълно заслужени аплодисменти от наша страна и кратък поклон от нейна.

Или поне така ни се стори :)

Катерицата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Симеон преди 7 години
Хора това наистина се случва .При мен днеска дето съм на 7 етаж дойде една такава мишка с рунтава опашка и ми претърси балкона за храна ,после потегли надолу.
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
a v Texas gi ima dosta
32
0
 
0
 
! Отговори
mims преди 15 години
Колко редки трябва да са станали катериците, че появата на една се превръща в новина в национална медия? И то придружена със снимка с качество, по-долнопробно и от замазано "НЛО", заснето от гражданин на 3тата водка?Да е жива и здрава катерицата :)
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
аз пък мислех, че в захарна фабрика развъждате друг вид животни...двуноги...
30
0
 
0
 
! Отговори
Koko преди 15 години
продавам canon powershot s5 is (12x optical, 4x digital zoom) - 600лв. с 1 година гаранция. за да правиш по-добри снимки ;)obsmail at gmail dot com
29
0
 
0
 
! Отговори
Ivo-DE преди 15 години
И при нас в кв. Славия има и то откакто се помня.Даже ходи по парапета на балкона, оттам прескача на прозореца на другата стая, а от нея на прозореца на кухнята. Един път ни беше взела почти всички костилки от кайсии, които бяхме оставили там.Случвали се е и да ходи по капандурата на тавана ни. Поне 3 има около нашия блок.
28
0
 
0
 
! Отговори
magesnik преди 15 години
...където живеем, в Захарна фабрика, доста катерици има по дърветата
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Е, най-сетне една весела новина! Мерси! Писна ми да чета за катастрофи, кризи, убийства... сигурно е било много забавно да я гледаш как лази по стената! :-) Кой знае на къде е бързала! Че и за нея сега е време за активна работа. Ако не събере достатъчно жълъди как ще изкара зимата. Милата животинка!
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
катеричка, катеричка. Много весело, мерси. Абе в този блок май само есктремни работи се случват, преди време бяхте писали и снимали една леля дето смело се беше проснала цялата навън да мие прозорци. На интересно място работите.
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ако снимката си zoom-не ясно се вижда, че това не е катеричка, а огромен мутирал плъх, живеещ в изгнилата канализация на тази 50 годишна панелка
24
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 15 години
Свежа статия.Не е маловажна.По-добре дребна радост,отколкото новини за мутри,катастрофи,простотии....
23
0
 
0
 
! Отговори
нечалгомразец преди 15 години
Май ще сме зле, ако статийка като тази ни дразни. ***, симпатично и край. Според мен е ценно, ако много неща могат да те радват, т.е. имаш СПОСОБНОСТ да се радваш. Да живеят веселите, маловажни новини! А чалгата не я обичам, но не я мразя, защото МРАЗЕНЕТО не е приятно. Опитай и ти(да не мразиш)
22
0
 
0
 
! Отговори
who cares преди 15 години
Bobi bobi, chalgamrazeco:)Werno si hater obache, wednaga go prie nawytre i pochna da obijdashSelqndura si e ot Sofia, kakwo znachenie ima towa wsyshtnost, izglejda "grajdanite" kato teb sys siwo ejednewie i tolkowa neshtasten jiwot, che nekwa *** im prawi denq SUPER WESEL sa chillout fenowehowevah, ti si znaesh, WESELQKO :)
21
0
 
0
 
! Отговори
Rado преди 15 години
Ами както продължаваме да сечем и да строим ...скоро може катериците да заживеят по покривите на блоковете защото няма да останат дървета .
20
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 15 години
Ами на теб какъв ти е живота бре, ***? Живота ти е поп-фолк ли? И докато мен ме кефи такава новина, ти явно живееш за новината, че Азис е краси VOUGUE... И какво лошо има в това да прочетеш нещо позитивно в сивият ден? Но да, прави си... По-добре е да си надуем якое чалга парче и да се кефим на някоя фотосесия на чалга певачка... Аман от *** и "сериозни" хора, ей... Такива като теб трябва да се съжаляват....
19
0
 
0
 
! Отговори
who cares преди 15 години
Bobi Bobi, dosta ti e jalyk jiwota za da se radwash na nekwi katericiNameri si drugi nachini za zabawlenie, ako chakash samo na statii za katerici te syjelqwam
18
0
 
0
 
! Отговори
Ник преди 15 години
Значи все пак е останала някаква хубава животинка сред бетона, сред който живеем. Аз не живея в Надежда, а далеч по-близо до планината и си спомням времената, когато през зимата в градинките между блоковете щъкаха елени и сърни, а катеричките най-редовно се катереха по къщите, блоковете и дърветата да търсят храна. А сега кво? Останаха само плъхове, кучета, тук таме някоя котка и милион и половина "***"! От поне 35 години не си спомням да съм виждал нещо друго освен кучета и плъхове-мутанти. Че и "критици" се появиха! Ами живейте си сред бетона и пушеците, пък утре децата ви ще питат какво е това "дърво", какво е това "***" и ще ви казват, че млякото се дои от магазина, а не от кравата! Айде наздраве!
17
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 15 години
Абе хора, защо трябва веднага да се започва с "*** стрелка" или "лоша фотография". Хората са снимали катеричка, която лази по панелка с главата надолу. Тези, които виждат всеки ден (или редовно) такова нещо, нека те направят такива снимки. Мен лично ме развесели статията. И ме кефи да влизам в сайта на Днес.бг, за да им чета статиите - малко по-свободно пишат и гледат поне малко хумор да вкарат в иначе черните новини. Като не ви харесва как пишат, защо влизате и четете новините в този новинарски сайт? Ами недейте, бе - като са "неграмотни" и "не могат да снимат" си влизайте в друг сайт, пък там си четете и пишете глупостите. И да, такава новина си е за първа страница. Иначе какво да е - кой мафиот е застрелян/пребит на улицата ли? Или, че Преслава ще си блъска още 100 кг. силикон? Или, че някой моторист е карал с 300 км/ч. и да го оплакваме, че е размазал? Айде стига глупости. Евала на Днес.бг - харесва ми сайта и ще продължавам да влизам в него. Колкото до катерицата - защо не дойде и в Дружба малко да с епокатери, та да поукраси малко и без това сивите ни (та вече и шарени покрай санирането) панелки :)
16
0
 
0
 
! Отговори
Potresen преди 15 години
AZ NQMAM KAKWO DA KAJA PO STATIQTA, TQ SAMA GOWORI ZA SEBE SINE MOGA DA PUSNA SHIFTA OT PREWYZBUDASNIMKATA PRAWENA S VGA KAMERA E OT SWETOWNA KLASA
15
0
 
0
 
! Отговори
стефан преди 15 години
катериците в градинките са през два метра, ако някой "от години не е виждал ***", проблемът си е лично негов :D