Зимата ни изненадва - сефте. Гарантирано от Етем

Машините остарели, никой не плаща за работата им, пътищата неремонтирани и... снегът ни затрупва, изплака извънредната министърка
22 окт 2008 20:15,
61
Зимата ни изненадва - сефте. Гарантирано от Етем
Снегорините ще са рядкост. Снимка: Булфото

Вицепремиерката Емел Етем хвърли в ужас депутатите от комисията по бедствия и аварии към НС, като обяви, че подготовката на подопечното й ведомство за зимния сезон никак я няма.

"Подготовката за зимата е по-слаба в сравнение с минали години", каза тя и съобщи, че голяма част от общините все още не са подписали договори с фирмите за зимното почистване.

Няколко са тревожните моменти в осигуряването на зимното почистване:

- не са завършени ремонтите по Републиканската пътна мрежа, което при зимни условия ще затрудни движението;

- фирмите, чистили пътищата, все още не са получили заплащането си за извършени дейности от миналата година.

- голяма част от фирмите пък изобщо не са започнали да се подготвят за новия сезон.

- от всички снегопочистващи машини едва 20-30% са готови за експлоатация, останалите са извън строя.

Друг проблем, който Емел Етем посочи, е липсата на стоянки и паркинги, където да престояват почистващите машини.

"Ако не се вземат спешни мерки от Националната агенция "Пътна инфраструктура", при един снеговалеж през следващите седмици би могло да се блокира пътната мрежа", заяви тя.

Етем се безпокои, че за пореден зимен сезон рискуваме отново страната ни да бъде блокирана.

Нека се върнем за кратко към зима 2008 - пътища с преспи, блокирани туристи, рухнали покриви и козирки, бедстващи села без ток, затворени летища

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
0
 
! Отговори
Joe le Taxi преди 15 години
"Дори и най-дебелия сняг,все някога,се топи"-любима поговорка на голям брой български правителства..."През декември на Хаити сняг не вали"-изненадващо приятно откритие на някои по-съвременни министерски съвети..."Понякога е възможно сняг да завали през зимата"-черногледа фантазия на правителствения метеоролог-АНАТЕМА!!!!!!!!!!!!!!
59
0
 
0
 
! Отговори
gosta преди 15 години
абе хора,махнете тази рязана карабина от там.какво още трябва да стане,за да я наритаме?!?
58
0
 
0
 
! Отговори
Astarot преди 15 години
Тая овца съвсем и тотално ще стане за резил, ако пак затънем до покривите на колите в сняг! Ще й излезе прякор - СНЕЖАНКА :) Ама те са си прави общините... Кво да се бутат с договори, като не е 100% сигурно, че зимата ще вали сняг ;) Току виж взело, че не заваляло и се набутали... Договор за снегопочистване се сключва само и единствено при половин метър сняг :) Ни сантиметър по-малко. Ама и аз да бях на кметовете и аз нямаше да им дам и стотинка на калпазаните със снегорините. Щото се договарят на километраж и гледаме как 2 снегорина се дърпат и си правят кръгчета един с друг по почистени вече варненски булеварди, а други улици са непроходими. Да не говорим, че стържейки директно по почистения асфалт го дочупват допълнително за капак на хилядите коли, автобуси и камиони дневен трафик.
57
0
 
0
 
! Отговори
Nekazvam преди 15 години
Що не идеш да се гръмнеш със патрони за глиган бе, ? Той и министъра на енергетиката не върти турбините и не прави ток, ама ни е..ха майките с тия техни нови договори, нали? И Вальо Топлото не пали котлите за Топлофикация, ама си има и джакузита, и майка пенсионерка с егати и апартаментите. Ето, и ти акъл нямаш, ама си седнал да раздаваш на хората. Айде мълчи си и бегай у лево. К'ва й е работата на тая ***- да ходи по курорти и на пазар в Париж ли? Сумати санкции за един глупав номер 112 отнесохме и сумати пари й се доляха само и само да заработи, а на нея се не й било в рисора. Да я рисорират по 20 пъти на нощ та дано да миряса бръснатата ***. Децата щяха да измръзнат на Петолъчката- тя си развява гугата из бутиците по Шанс-з-Елизе. И седнал да я защитава, ***. Айде лапкай си заплатата и мълчи.
56
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
etem napusni tozi post toi ne e za teb sled kato nemoja da spre6 zaplatite na tezi mo6enizi i neiska6 da gi ovolni6 mahai se ti.nie neiskame da nizastigne BQLATA SMART ZARADI TEB .IDI SI V TURZIQ I SE MAHNI ZAVINAGI OT NAS ,TI SAMO NI GUBI6 VREMETO I NI HAR4I6 PARITE ZA TOALETI KATO MASLAROVA .VAN OT BALGARIQ TURSKA NAPAS .
55
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ама вие какво сте се разтревожили, бе? Тия госпожата, вече си е планирала ваканцията и изобщо няма да е тук като завали снега! Вие за каква я взимата нея, а? Че да не е толкова глупава, че да мръзне тука и да си чупи краката по заледените улици! А, не! А пък ние обикновенните граждани ще д...ме супата и ще стискаме палци зимата да е мека, че ако и тези в Пирогов са подготвени за зимата колкото уважаемата ни министърка и нямат доста гипс, направо...Та това е! Единствената ни надежда е, че няма да има много сняг и лед! Иначе лошо!
54
0
 
0
 
! Отговори
Евроскептик преди 15 години
Сигурно е над 30 годишен вече, и още работи.Вече е забранено да се внася от Русия такава техника, не отговаря на стандарта ЕВРО 4.А западната е на десеторно по-голяма цена, и цената на консумативи и поддръжка е баснословна.Комисионната за закупуването и -също.Но не се шашкайте-нали знаете че министърката при всички бедствия е извън България?Така ще е и сега-тя ще е на топло някъде на почивка, а ще го отнесат кметовете, дето им е купила и раздала безвъзмездно скъпата западна снегопочистваща техника.Ех, размечтах се за техника, а накрая ще се окаже, че ще се пенсионираме май с това, което остана от бай Тошо...
53
0
 
0
 
! Отговори
BURAN преди 15 години
IDEALNO , SUPER! Sega da NI varnat parite ot ministerstvoto na BEDSTVIATA.
52
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 15 години
Общо взето всеки по веригата го боли оная работа :)))) Аре да почва да вали
51
0
 
0
 
! Отговори
Цвети преди 15 години
Как искам да метна една граната по наглата и мутра...!!!
50
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 15 години
Еееее ,бльскам цял месец за едни мизерни 200 евро--СРАМ И МИЗЕРИЯ и като им гледам лъснатите мутри ме избива на садизъм.НАПРАВЕТЕ НЕЩО СМИСЛЕНО ЗА ТОЯ НАРОД ,ДАЙТЕ ПАРИ,ОСИГУРЕТЕ НИ ПО СПОКОЕН ЖИВОТ щот ви се вижда края *** неблагодарна
49
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 15 години
Трябва да се поучим от гърците- всички да станем за да видят че "ножа е до кокала"-търпението ни е исторически доказано но се знае и помни какви сме като ни "кипне келя".Ако до там сме я докарали,да ставаме от работните места и да мачкаме -за да видят и осъзнаят че работят за хората ,за народа.Имам чувството че са забравили едни 7-8 милиона души.Да вземем да им припомним а?
48
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
да иде да работи нещо друго тая жена, видя се ,че не става за това министерство
47
0
 
0
 
! Отговори
До 39 преди 15 години
Така ще бъде щом бивши инструктори/шофьори/ ни ръководят.Да не говорим,какви рушветчии са тези от ДПС.Постигат всичко с бутане под масата.А ние,българите,сме жалки ипродажни.Е това е.
46
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 15 години
Разликата ПИТАНКО е че ние избираме тия маймуни да я вършат тая работа като им осигуряваме доста добри условия на труд,власт, пари и много преференции и те винаги се осират.А аз и да си почистя пред блока абсолютно нищо не променям
45
0
 
0
 
! Отговори
perekly преди 15 години
...И сняг да няма ,пак ще е изненада за всички.Организацията е отчайваща,хората са немотивирани ,хаусът е пълен.Г-жа Етем толкова си може.За протокола към Питанко- чистил съм и чистя около кооперацията ,където живея.Безмислено е обаче.Никога ,никой не се и опита да премести купчините сняг .Проблемът е същия като с ***.А,що се отнася до огледалото- в него се вижда само част от обществото.Тази ,която не мисли, т.е. 90% от него.
44
0
 
0
 
! Отговори
Снежко преди 15 години
За тези, който не са запознати - Хан КрЕм е релона личност :) Моля да ме извините за печатните грешки ама май много се ядосах!
43
0
 
0
 
! Отговори
Nubancho преди 15 години
Отново госпожа Етем ви е крива. АБе хора, запомнете, че тя не чисти със снегорин улиците. Това си е работа на кмета. И вземете прочетете надолу статията, а не само първото изречение, което е *** журналистическа интерпретация. Не е готова госпожата, защото кметовете не са си свършили работата....А и наистина, колко от нас си почистват тротоарите...
42
0
 
0
 
! Отговори
Снежко преди 15 години
Ами то аз вече съм си намерил попрището. А й да ти кажа то държавата ни принуждава да сме малко сатиристи. Малко ли са глупостите като тази в нашата държава и ако за всяко нещо се ядосваме няма да продължим дълго. Ама то и другото не е решение - да си тръгнеш. Исками се да мисля, че ще се оправим някога, но все по-трудно ми става да си го представя като гледам такива глупости. Еиии мнага сериозни станахме - трябва по-весело да се гледа на живота. ВАЖНОТО е че май ще вали сняг и то по никое време :). Пък хора, погледнете от добрата страна - ако не го чистят колко хубава изглежда София - една такава чиста, бяла. Е ОК - не съм виждал звезди от 10 години, изгорелите газове, които излизат от автомобилите са по-чисти от въздуха, но пък това е малка цена, която трябва да платим за този луксозен и изпълнен с удоволствия живот, който водим през последните 18 години. Не не не, чакайте малко - забравих, че не ние го водим, а нашите работници "депотатите" с нашите пари. Ей ама и аз съм един. Жива и здрава да е Емел Етем и всички около нея. То алчноста е присъща на хората. С нея няма как да се справим. АААА, отново моля за извинение, Хан Крем се е справил. Вярно, че е режел ръце и глави на тези, които са откраднали. Но пък и това няма как да го направим, защото под снега няма да има асфалт а ръце и глави. И вече София няма де бяла и чиста.
41
0
 
0
 
! Отговори
sany преди 15 години
to 39. goe napisal smatame 4e nakoi drug ; da swarshi rabotata