София с "такса център" от 2009-а

Камиони, автобуси и коли ще плащат от 40 до 150 лв. на общината, ако не са от столицата, но влизат в нея
24 окт 2008 10:00,
237
София с "такса център" от 2009-а
Снимка: Булфото

40 лева на ден ще плаща автобус, който от догодина влиза в центъра на София, но не е част от транспортната система на столицата, решиха столичните общинари.

Общината пък ще прибира по 80 лв. за всяко превозно средство, което влиза в забранена за движение улица.

Камионите между 8 и 30 тона ще се таксуват по 150 лв. на ден, а автомобилите над 30 тона - по 300 лв. на ден.

Всичките тези приети предложения са на БСП.

В доклада на вносителя Росен Малинов се посочва, че камионите създават огромни задръствания в столицата, разрушават настилката и усложняват екологичната обстановка.

"Ако стане катастрофа с камион, натоварен с пропан-бутан, Челопечене ще ни се види като тържествена заря", заяви Малинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Имало винетки.....абе я виж за какво точно се ползуват винетките, па после да коментираме, викам :)
235
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Emi toq mai zabravq che ima Vinetki za teq ulici ili takiva kato nego im se struva che lapat malko pari.. chuvat li se ko prikazvat 300 lv na den i kat e sofiq ko da ne sa po vajni ot drugite . ?sofiqnci shto ne plashtat ako izlizat ot sofiq ? ***..
234
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Къде ще събират таксата? Ама че глупост.
233
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ок, тогава да въведем транзитна такса през Бургас, за нормалните хора 20лв , а за мутрите и другите софийски гъзарчета 200...
232
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
БСП най-сетне започнаха да мислят за хората! Браво!
231
0
 
0
 
! Отговори
Poppa преди 15 години
ей всички селяни да плащат и леките автомобили също .. да се снимат пред ЦУМ , малко в метрото за тръпка , да си купат нещо от молла и марш веднага по селата !
230
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Всички да плащат! Всяка улица с бариера и КПП! Всеки пенсионер и всяко дете, което седи пред входда на блока си също да плаща! Въобще трябва да се плаща! Даже за излизане от апартамента да се палаща! Нема лабово!
229
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
10 пъти по-високи застраховки и 10 пъти по-висок данък за колите и трафикът ще е цвете. иначе всички коли ще станат със софийска регистрация и няма да се плащат никакви такси. газта също трябва да поскъпне 10 пъти , а билтът за метро и градски транспорт - 10 стотинки и да се субсидира от Бойко Борисов. забрана или ограничаване на маршрутната и таксметровата мафия
228
0
 
0
 
! Отговори
Retro преди 15 години
И аз това викам... пари да се събират още на входа на София. Не е нормално да се прибирам от Студентски град до центъра по-бързо пеша, отколкото с автобус. А и ми писна от индивиди с по 100 коли в семейството... че щерката, че сина, че таткото, че бабата, че шурея - всички с таратайки! Аре не..
227
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В Лондон таксата е 8 паунда, живущите в центъра плащат по 1 паунд дневно. Така би трябвало да е и в София.
226
0
 
0
 
! Отговори
калин преди 15 години
Какъв ти център и София,селищетото няма централна зона от десетилетия!айде да ви питам "софиянчета" що роптаете толкова?а не възразявате,когато центъра се руши устройва и преустройва съгласни нечии интереси?тогава не възразявате!айде да и видим,как и на какво основание ще ми вземете такса?и що не роптаете срещу чиновниците ,срещу учрежденията заели толкова места и паркинги,каде го има това?
225
0
 
0
 
! Отговори
el преди 15 години
всички от провинцията да плащат направо на входовете на София,ако не да оставят колите и с градски транспорт.Метрото тва онова. Не всеки който има 5 лв и веднага сипе малко бензин само и само да е с колата.
224
0
 
0
 
! Отговори
el преди 15 години
Прогрес.Задръстванията се получават заради множеството селяни които налазват и не са свикнали движението в нашия град- правят суматоха.
223
0
 
0
 
! Отговори
гошо преди 15 години
да се плаща в центъра, да кажем добре, но аз където и да искам да отида, трябва да мина през центъра, защото няма добри обиколни булеварди. Това е безумие на този етап
222
0
 
0
 
! Отговори
изгрев преди 15 години
Удоволствието да отидеш да центъра се заплаща , да си в центъра също.Вие които живеете на 2-3 улици да не би да не ходите по моловете , метро, и др. подобни в бъдеще, А? Айде ние от Исток сме по-малко Софиянци от Вас така ли?В центъра му е само апартамента, улицата да не е на дядо му. Нали и аз плащам данаци за улиците?
221
0
 
0
 
! Отговори
Тигре преди 15 години
Можеш ли да кажеш поне една основателна причина защо ние в центъра да плащаме, за да си караме из квартала, в който живеем, ати да не плащаш за същото само защото живееш в Младост примерно. И защо аз трябва да плащам по 70 лв. на година, за да си държа колата пред в къщи, а ти да не плащаш нищо само защото живееш в Младост примерно? И не ми разправяй глупости от рода на "така е в цял свят" защото не е така в цял свят.
220
0
 
0
 
! Отговори
с автомобил в център преди 15 години
разбира се , че трябва да има дневна такса за коли в центъра, но .. трябва да е валидна и за живущите там ! мили централни софиянци , удоволствието да си в център се заплаща - така е в цял цивилизован (и не толкова) свят. друг въпрос е, какво е удоволствието да живееш в центъра ...
219
0
 
0
 
! Отговори
Тигре преди 15 години
За автомобили защо да няма такса? Всички, които не живеят в центъра, но искат да минават и/или да паркираттам трябва да плащат сума от около 20 лв. на ден. Тези безумни задръствания трябва да се прекратят.
218
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Селяците да плащат , че идват да мърсят София! Скапаните *** *** столицата , когато Желю Желев махна софийското гражданство! Преди това столицата си беше екстра!
217
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Таксата в Лондон е 8 паунда, за търговски МПСта - 6, на всяко влизане, за 1 ден.Мотори и скутери - безплатно.Така трябва да е и в София