Парното скача два пъти до януари

Депутатите бистрят дали да спират топлото в блокове, където две трети от семействата не са плащали сметките си повече от два месеца
28 окт 2008 13:17,
46
Парното скача два пъти до януари
Снимка: Булфото

Парното може да поскъпне веднъж през декември и втори път през януари. Това прогнозира председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Константин Шушулов пред БНР.

"Този вариант обаче не е желателен", каза той.

По думите му се обмисля цените на топлоенергията да се променят на всеки три месеца заедно с цените на природния газ.

"Ако има увеличение на цената на природния газ, ще има увеличение на парното, ако има снижаване, ще падне и парното", заяви Шушулов.

Очаква се в сряда депутатите от енергийната комисия да обсъдят варианта за спиране на топлоподаването в блоковете, в които две трети от семействата не са плащали сметките си повече от два месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Номер 44, а можеш ли да накараш някой да ти извършва услуги без да му плащаш?
44
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Нека скача колкото си иска парното НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МЕ НАКАРА ДА ПЛАТЯ СМЕТКА КОЯТО НЕ ВАЖИ В СЪДА!
43
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аз по принцип се въздържам от екстремни изказвания, но искам да ви споделя какво става в моя вход.Робската психика на българина не може да бъде преборена, тжова става неоспорим факт.Наскоро се отървахме от топлинния ни счетоводител. Успяхме да докажем че ни крадат жестоко и плащаме поне 300% потребление. Така че отървахме се. Минахме на обща кубатура, както си беше преди влшицането на топломерите по апартаментите. Разбира се, в нашия вход имаме и неизправни длъжници, но са малко. От Топлофикация ни задължиха да платим всичко и тогава да дойдат да ни "заснемат" състоянието на инсталацията. Дотука добре. Обаче като платихме всичко и с домоуправителя отидохме да занесем вкупом всичките бележки, за да покажем че вече сме изрядни, служителката ни заяви, че това не било всичко, а трябвало да дадем и по 56лв на апартамент за не знам си какво, иначе нямало да ни пуснат парното и топлата вода от 1 ноември. Питах ги как така, било административна такса за преминаването към пълен обем. Куриозното е, че това трябва да се направи от всеки собственик отделно и всеки лично да си занесе бележката, пък на всичкото отгоре искат и да представим протокол от общо събрание, че няма желаещи да останем на фирма за топлинно счетоводство. ОК, дадохме им протокол със всички подписи, после ни поискаха да дадем справка, че там, където апартамента е собственост примерно на двамата съпрузи, този който се води титуляр на партидата, има съгласието на другия съпруг да го представлява за промяната !!!!!Пълно безумие. Решихме да не плащаме тия пари и да оставим нещата така, да сме единни.Намериха се хора, които все пак отишли и платили тия 56лв, дали и там каквито им искали бележки и развалиха уговорката.Сега Топлофикация ни иска още един протокол от общо събрание, за да се удостовери, че всички наистина желаят да минем на пълен обем и да няма топлинен счетоводител. Фирмата към която бяхме обаче е с отнет лиценз и няма как да ни обслужва, ето защо с официалон писмо ни уведомиха, че ако до 30 октомври не си изберем друга фирма и не си купим нови уреди - ще бъде спряна топлата вода и няма да пуснат парното и така ще бъде докато не си изберем нова фирма, за което пак да уведомим Топлофикация- София със специален протокол от общо събрание на етажната собственост. Към писмото ТР Люлин е приложила списък от 6 фирми, сред които се препоръчва да изберем и да купим нови уреди от тях, не други! Проверих, уредите с монтажа и разните там такси излизат по 250-300 лв на домакинство.Как да накарам хората да плащат пак за нещо, което не им трябва?Това не е ли бандитизъм вече?
42
0
 
0
 
! Отговори
mathur преди 15 години
За бога хора ,спрете да плащате,трябва да изчезне тази мафия ТОПЛОФИКАЦИЯ....Няма пари ,няма какво да крадат ,а ние балъците плащаме.....
41
0
 
0
 
! Отговори
бай спиро преди 15 години
Повярвайте хора санирането на жилището няма да доведе до намаляване на сметките за парно.Миналата година си санирах апартамента уведомих фирмата за топлинно счетоводствокато смятах че те са длъжни да ми намалят коефицента мощност на радиаторите.Когато приключи отоплителния сезон за моя голяма изненада въпросният коефицент не само че не беше занижен а напротив ЗАВИШЕН и то в пъти .На моето питане защо се е получило така от въпросната фирма ми отговориха че са монополист и те определят коефицентите.Нямаше да разбера че ме мамят но на всички стай поставих едни и същи по брой ребра на радиаторите.Няма коректни фирми а като си спомня в началото сложете си топломери и ще плащате само техните показания.Пълни глупости като дойде сметката топлинни загуби токса мощност и т.н и т.н
40
0
 
0
 
! Отговори
Данчо на 63г. преди 15 години
КАТО ЗАБРАВЯМЕ колко МАЙУНИ висят в топлофикаци -"сателити"и с какви заплати, че идва време да ни "засмучат" и жилищата,щесе плацикаме компетентно,злобно,дори и безразлично по проблема.Дупетатите работят по въпроса.Решението не е в тарикатлъка на българина,а в страхливоста да хване сопата,като няма джапане.Всичко друго е овчедушие.
39
0
 
0
 
! Отговори
ano преди 15 години
не разбирам какво значи думата "къртиш". защо постоянно намесваш БОГ???? Мого е тъпо!!!!
38
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
37-ми засрамен съм - бог да те поживи - ако не е умрял - бог де - и ти къртиш. То стадо без крастави магарета няма - прав си!
37
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
Хей, не обиждай така човека. Вижда се колко си образован. Всеки има право да изрази мнение, но не и да обижда като теб!!! Засрами се!
36
0
 
0
 
! Отговори
gledasht преди 15 години
Защо всяка есен се повтаря едно и също с парното, защо използват страха на хората от студа да ги манипулират и крадат. Защото ако си направиш локално парно ще ти струва в пъти по-евтино, било с дизел, газ или на ток.В ценообразуването на квт/топлоенергия от топлофикация влизат какви ли не допълнителни разходи за които потребителя няма никаква вина. Нека ми покажат че това което иска е реалната цена и да не ми се оправдават с цената на природния газ.
35
0
 
0
 
! Отговори
sose преди 15 години
>"...за съжаление ТОПЛОФИКАЦИЯ е монополист в ръцете на престъпници."Абсолютно вярно, лошото е че има само едно нещо което в по-страшно от държавния монопол, и това е ЧАСТНИЯ монопол.Казано е много отдавна и не от Ленин :) можете да потърсите кой го е казал:)
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
33. - 16:55 - От: АнонименНие сме бедни защото сме мързеливи и простиБог няма да е жив да види този народ започнал да работида не си *** И БЕДЕН. Като ти чета простотиите НАПРАВО МИ СЕ ИЗПРАВЯ КОСАТА.Хващай лопатата бе тъ/пако, белким съживиш бог.Ей, тази простотия направо кърти.Нито съм беден, нито ***, затова не вярвам на тези дето обичат да ги снимати да се изказват неподготвени! Мога и без тях. ЗалъКЪТ хляб могат да ми вземат, но човешкото достойнство НЕ!
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ние сме бедни защото сме мързеливи и прости.Масова простотия залива страната.Вместо всеки да мисли какво може да направи ние мислим как да излъжем да откраднем и да прецакаме другия.В природата обаче това не се позволява и прецаканите сме ние.Бог няма да е жив да види този народ започнал да работи
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
относно въглищата-живея в София и преди много години се отоплявахме с въглища-мъкнеш кофите да 3-ти етаж и ти пукат ушите.Когато живееш в кооперация е много сложно с въглищата и почистването на печките, когато живееш в къща и друго.Освен това много мръсотия с въглищата.С парно е най-евтино и комфортно, но за съжаление ТОПЛОФИКАЦИЯ е монополист в ръцете на престъпници.
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Може, може, ама се съмнявам в Италия и другите страни топлофикациите да работят с практически неизолирани тръби и да карат клиентите си да им плащат загубите, както е у нас. В София има тръби на открито, на които от години изолацията е скъсана, но на никого в Топлофикация не му пука, предпочитат да заплашват.
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аз ще се отоплявам с трудовете на Ленин защото съм добре ориентиран.
29
0
 
0
 
! Отговори
вальо топлото преди 15 години
Лъжеш се - дори и обвити в изолация, тръбите отдават топлинна енергия - никой не те кара да ги "завиваш"! И пак ще ти начисляват цифрички!...По-добре искай от Шуши, Муши, Овч., Серж и другите престъпници - да променят Закона за енергетиката!!! Иначе ще плащаш, дори и да зазидаш тръбите!
28
0
 
0
 
! Отговори
Lolo преди 15 години
А и горите понамаляха ... От въглищата остава сгур, която няма къде да се изхвърля. А и миризмата и мъглата от тях ...Всичко е преживяно, централното парно отопление е най-доброто решение. Но у нас е попаднало в мръсни ръчици.
27
0
 
0
 
! Отговори
nuxo преди 15 години
Въглища му е майката, минавайте всички на въглища после вместо Топлофикация ще плюето Топливо, важното е да има кой да се плюва.между другото цената на тон въглища вече е 250лв/тон. ама те софиянци са над тези неща :) и за чистенето после на печки и комини също са над тези неща, врътнат кранчето - топло, топла вода корем, като требе да се плаща обаче - аааа не може. Ми на мен на село некой сваля ли ми цената на въглищата???
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В Америка живея и криза има, но всеки може да си позволи топъл дом.